deli firat
Kardes benim isaretten okuduklarımı söyleyim doğru değilse yanlış yerleri düzeltirsin. Bu ilki arazinin yapısı yine;
İlk işarete göre yol kuzey batıdan gelip güney Doğu yoluna geçiyor.
Bu geçiş iki dağın gediginden bir birine bitişik iki dağın ortasından geçiyor. Batıdaki dağ daha yüksek.
Ve tam gedige gelmeden bu işaret Bağdat yolunun sağında kalıyor . Patika yoldan giderken ilk işaretinin bulunduğu kovuk gözüküyor. Tam o gözüken yerde patika yol içinde yada hemen yanında belli bir taş yada ağaç dibinde çok az bir meblağ var. Dedektör işine yarar.
Yine işaretin diyorki ilki
Bu işaret ilk hristiyanlarda** günah çıkarma odalarında kullanılmıştır. İçeride muhtemelen duvar arkasında gizli bir bölme olduğunu ve definenin orada olduğunu ifade eder. Aynı papazın günah çıkarmasında bizi gördüğü gibi define de bizi görmektedir. Ama biz onu göremiyoruz manasına gelmektedir. Çok değerli bir işarettir.
Diğer işaretin ise Cros Potent hacı ki o zaten malın mekanın çok yakınında.
Şimdi toparlayalım. Yoldan gözüken kovuk bir mağra girişimi kayalıgın kuzey yamacında kalıyor.
İkinci işaret ve son işaretin mesafesi yakınmı Bana kalırsa zirvede 300 metre mesafe var.
Son işaret magra icindemi yoksa altındamı mahseni keşfetttinmi. Kilise ve mahsen olacak. Yeraltı şehri gibi.
Yani üç işaretle hem bölgeyi hem ne olduğunu anlatmak zor aslında. İlk Hiristiyanların ibadethanesindesin ama burda 5 ayrı hedefin var hepside O magranın içinde.
Sen girişi bul ben krokiyi cizerim. Ulasabilirsen burdan boş çıkmazsın
Bu isaretlerinde bir çok şifre kullanılmış benden daha iyi birisi bölgeyi ve mevkiyi dahi bulur. Tarih 13. Yüzyıl