Güzel bir yer, yapılmış değil mi?

Apollon01

Moderatör
Moderatör
Burası bir dere yamacında ustalar, hep dikkatimi çekip duruyor, yapılı bir yer olduğu belli, altında ne gibi şeyler vardır, girişi olabilir mi? üzerinde ki taşlar ne anlatıyor? diziliş biçimi var sanki, hepinize teşekkür ediyorum saygılar, kolay gelsin

Doğal oluşum, döküntüleri yere benziyor.. Daha çok yukarı taraflara bak derim

Keskingöz

Tüm Yorumlarım, Resmi Kazılar İçin Geçerlidir.
Süper Moderatör
Tespit yapmak gerek. Silindire benzeyen kayada işçilik var ama bu fotoğraflama ile göz yanılması da olabilir.
Toprak ve kayaç yapısı çokta şifrelenecek bir alanmış gibi de durmuyor onu diyim. Amma şüpheli.

OsiriS

Moderatör
Moderatör
Toprak katmani yaniltiyor olabilir.emin olmak icin ustunde ve onunde bosluk tespiti yapmak lazim sonuca gore hareket etmek lazim..su haliyle supheli bi durum gozukmuyor

mucit

Süper Moderatör
Süper Moderatör
eski bi yer gibi duruyor incelemende fayda var delik lerden dumanlama yap bakalım nerlerden çıkıyor

Apollon01

Moderatör
Moderatör
OsiriS mucit ustalar anladım bakacam inşallah çok teşekkür ediyorum

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
Apollon01 kardesim merhaba ,
Kardesim oda ortaya çıkmış . Burası mezar odası da olabilir , saklı bir yaşam alanı veya içeri doğru herşey olabilir .
Kolay biyer değildir .Bu şekilde görünüyorsa bunun asırlar önce hesabı yapılmıştır , üstündeki kayalar son olay tek tek nasıl oraya dizildiyse onlar teker teker tekrar alınmadıgı sürece zorbalık etmek yaraşır.Buda bize yakışmaz görünen yerler odanın duvarı ama çok kalındır uç salsan bile boşa düşüp düşmeyeceği mualla da .
Üstündeki kayaları takiben toprağın içine doğru koruma amaçlı tepenin sırtını kullanmış olabilceklerini düşünüyorum .Burası yapılırken burda fena şekilde akarsu olduğu beli taban gibi görünen yer hizasında su veyada burası da suyun altından insa edilip su cekilince ortaya çıkmıştır .Biz bu görüntüyü görsekte asıl iş tam tersi toprak gömülü tarafında olabilir diyorum .Sunu çanağı felan yokmu mezar gibi duruyor yada ağır basıyor diyelim.
Zaten şu resmi yoldan geçen birine göstersen oda aynı şeyi söylecektir :)

Apollon01

Moderatör
Moderatör
bunlar çok farklı

@kazama ustam bu taşlar çok farklı yapmaya benziyor, aramızda dere vardı karşıdan resimledim, inşallah çubukla bakacam, ayrıca ustam evet önünden bir ırmak akıyor ama su altı değil su bayağı enginden akıyor, doğru da olabilir su zamanla erozyon yaparak enginlere düşmüştür, mantıken olabilir, hayırlısı abiciğim, ilginize çok teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık

Son düzenleme:

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
İşlem yapılacak biyerse kafayada yattıysa emek harcanır burda .
Çizili yerdeki toprak örtüsünü kaldırmaya basladıkça bu dizili taşlar ordada devam ediyorsa ilk iş onları kaldırmak olur.Bolşluk konusunda sağlam bir kaynak varsa baksın dolaşsın etrafında üstünde sağında solunda.
Bu mekanın çevresinde güzel yerler vardır .Burayla sınırlı olmayacağını düşünüyorum .

Apollon01

Moderatör
Moderatör
aynı yerden resimler

@kazama abiciğim çevre resimlerini isteyeceğini bildiğim için çok resim çektim, aynı dere boyu biraz yukardan bu resimler, arası 80-100 metre falan bunlarda güzel görünüyor, burnu kesik bir taş var ilk resimde işaret taşı olabilir mi? son resimdeki taşlar daha acaip, ateşte pişmiş gibi duruyor, ayrıca çok eski bir medeniyet işi galiba selamlar saygılar

The Thing

C*
Süper Moderatör
Normal durmuyor orası, bir kaç işlem yapman gerekebilir, üst tarafta çubuk tutmak, horasan testi, numune kazısı gibi.