Bu cihazları çok araştırdım, çok şey öğrendim.
Hiç bir cihaz mukemmel değildir. Hepsinde eksik birşeyler var.
Buradaki konuşanlarını yorumlacak olursam :
Nokta Mini -Horde çocuklara hitap eden bir cihazdır. Guzel, basit, kolay ama asla profesiyonel değildir.
Garrett 100-400 serileri, başlangıç için guzel cihazlardır. Sesiz, basit, kararlı bir cihaz ama eski teknoloji kullanır.
Garrett Apex- yeni teknoloji kullanan çoklu frekanslı bir cihazdır ama bence firmanın en kotu cihazıdır, kesinlikle böyle bir cihaz firmaya yakıştıramadım. Yeni teknologi kullanmasına rağmen pek derine inmiyor.
Nokta İmpact, çoklu frekanslı bir cihazdır. Buyuk başlık takılırsa derinlik artar ve bence define aramak için en uygun cihazdır. Gurultulu bir cihaz, iyi bir toprak ayarı ister, menusu zordur ve karışıktır, ama yinede definecinin en buyuk yardımcısıdır.
XpDeus, çoklu frekanslı, guzel, kaliteli bir cihazdır. Kullanımı kolaydır, derinliği iyidir ama ayrım için aynı şey diyemem. Tek tekçilik için uygundur. Kullanıcı dostu bir cihazdır. Bana göre xpDeus, profesyonel bir cihazdan ziyade, kaliteli bir cihazdır.
Minelab Go Find, tek frekanslı, ergonomik bir cihazdır ama pek performanslı değildir. Daha çok detektor aramaları yasak olduğu ulkeler için uretilmiştir.
Minelab Equinox 800, çoklu frekanslı, kaliteli, iyi ayrım yapan, derinliği iyi bir cihazdır. Menusu basit, kararlı, parazit yapmayan bir cihazdır.
Minelab Vanquish serisi, çoklu frekanslı, kullanımı kolay, iyi ayrım yapan cihazlardır.
Equinox 800 cihazın basitleştirilmiş halidir.
Şoyle ki, malzemeler plastiktir, pil ile çalışır, bobin hariç , diğer kısımlar su geçirir. Özellikleri Equinox 800 ile aynıdır.
Nokta Makro Simplex, tek frekanslı, kullanımı kolay, ekonomik bir cihazdır. Derinliği fena değildir, ayrımı ise orta ayardadır. Çok gurultulu bir cihazdır. İyi bir toprak ayarı ister. Fena bir cihaz değildir.
Benim fikrime göre :
Butun detektorler aynı işi yapar. Kaliteli, iyi cihazlar bir tık daha öndedirler. Belki kullanım konusunda.
Derinlik butun cihazlarda neredeyse aynıdır. İyi cihazlar 3-5 cm daha derine iner.
Derinlik veren cihaz değildir, bobindir. Bobin nekadar buyuk olursa derinlik o kadarına artar, ama ayrım kalitesi duşer.
Xp yeni bir cihaz çıkartacağına denildi burada, bilmiyordum.
Nokta Makro yeni bir cihaz çıkartacağı duydum.
Eş zamanda çalışan bir çoklu frekans cihazıymış.
Bekleyip görmek gerek.
@saftilki usta, cihaz alacaksanız ne alırsanız alın ama mutlaka ve mutlaka çoklu frekanslı olsun.
Birşeyler bulmak için cihazdan ziyade, şansa ihtiyacınız olacaktır. Şansınız bol olsun.