Evet üstadlar foruma yeni katıldım, bu henüz 2. Actigim konu oluyor bir kaç aydır cihazlar üzerine araştırma yapıyorum araştırdıkça daha da kafam karışıyor ? aslında başlangıç seviyesinde bir makine belki benim icin en uygunu olur lakin kafasına taktiği isi hızlı şekilde öğrenip kendini geliştiren bir adamım başlangıç seviyesi bir cihazın kısa süre sonra bana yetmeyeceğini düşünüyorum arka arkaya iki cihaz almak yerine şöyle orta yollu bir makine alıp israftan da kaçınmak istiyorum yaklaşık 3 yıl önce istanbuldan kendi köyüme göçtüm ve burası eski bir ermeni köyü , cevre koyler de oyle uzun uzun araştırdım insanları dinledim ve pek fazla el değmemiş bir yer olduğunu anladım sadete geleyim yer yer tek para yer yer ise daha büyük şeyler tespit edebileceğim derinlik konusunda 30 40 cm üstü türkçe menülü bir cihaz istiyorum ama karar vermek epey zor aklımda bir kaç cihaz var ama sadece tek para aramayacağım icin kafam oldukça karışık max 5000 - 6000 tl civarı hangi cihazı bana önerirsiniz? Şimdiden hepinize tessekkür ediyor sağlık ve esenlikler diliyorum .