Harita fotograflari belki yararli olur

R00T

Profesyonel
Co Admin
Üstün körü baktım baktım haritalarına . Birileri zamanında kendi duyup öğrendiği şekli ile naifane kendine özgü stili ile kendine has uslubu ile anlatılanlardan ne anladı ise o şekli ile çizip haritalandırma yapmış.Hiçbiri orjinal anlatı ve harita değildir.Bilginize.

Üstün körü baktım baktım haritalarına . Birileri zamanında kendi duyup öğrendiği şekli ile naifane kendine özgü stili ile kendine has uslubu ile anlatılanlardan ne anladı ise o şekli ile çizip haritalandırma yapmış.Hiçbiri orjinal anlatı ve harita değildir.Bilginize.
Bende farkindayim ama bana yakin diye gidip bi belirti bakayim dedim gezmedigimiz yer kalmadi zaman bol imkan bol elhamdulillah ;) haritanin sonradan cizildigi zaten bellide olaki gercekten eski bir haritayi birisi orjinale bakaraktan tekrar cizmeye calismistir. Bilemeyiz. Zaten ben haritayi kontrol ettim koy ve semtlerde hata var yani demirtas ve gorukle yanlis yerde normalde karahidira demirtas yakin olmasi lazim gibi. Belki ben isimleri yanlis okudum ama harita fotokopi oldugu icin anca Ama yinede kismet bilemeyiz.

Son düzenleme:

GUND@R

Aktif Üye
Haritalar eşkıya belgelerinde adı geçen yerlerin birileri kağıda aktarmış sanırım boş iş

Aliömer

Cubuk İle Bosluk ve Metal Tespiti
Haritalar eşkıya belgelerinde adı geçen yerlerin birileri kağıda aktarmış sanırım boş iş
Sanırım değil kesinlikle boş işler. Bakın aranan eşkiya işaretleri şu meşhur volcan denilen eşkiya başının yaptırdığı işaretler olduğu ida edilir. Volcan osmanlı imparatorluğunun çöküşünde payı olduğu biliniyor. Dolaysıyla volcanin eşkıyalık yaptığı dönemde bir çok şehrin bölgenin köyün kasabanın vs. isimleri farklıydı cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte bu isimler tek tek değiştirildi kaldiki cumhuriyet kurulurken ne volcan nede çetesi kalmıştı. Nasıl olurda su meşhur belgelerde ve haritalarda günümüzdeki yerleşim ısimleri geçiyor. Kendi köyümden örnek vereyim bundan 100 yıl öncesi köyün ismi hamzeke köyü iken şimdiki ismi ise demir kapı köyü. Bu belgerde geçen demirkapı mevkiyi yaşadığım köyümü acaba diye arayışa girsem sonu gelmez bir maceraya atılmış olmazmıyım. Ne zamanki belgelerde eski rumca ve ermince köy ve mevki isimleri geçtiğini gördüyseniz bilinki gerçek olabilir. Ben böyle biliyorum ve böyle inanıyorum. Başkalarınında düşüncelerinede saygı duyuyorum.

R00T

Profesyonel
Co Admin
Her zaman demişimdir Ve yine ısrarla diyorum.Belki diyeceksiniz burası yeri değil madem bahsi geçti , sitemizde de eşkiya belge ve mevzularına ayrı bir kategori açılmış.Lakin şöyle düşünün köy ve yer isimlerini baz alarak çalışmaya çalışan herkes güreşe yenik başlamıştır.Çünkü bir yunan roma tanrısı ismi düşünün şimdi ayakabı markası yada bilmem ne markası .Onlar inandıkları ve yaşayıp yada uğrayarak geçtikleri önemli bir mevkide bulunan isimleri kendi hakikat bölgelerini o isimlerle anıp zikredip kayıt altına alıp böyle yaydılar.Örnek olarak Karanlık dere basit bir çeşmedir .Su çıkar çeşmeden lakin zeminde bulunan toprak yada çakıllardan ötürü zemin siyah suya yansır.Dibi siyah renk cam olan bir bardaktaki su misali.Başka örnek Minare kaya yok şöyle yok böyle derken , Minare kayada Sitede dahi paylaşılan bazı kral mezarları olur kahverengi kayalık bazı yüzeyler traşlı alan bunlar gibi asi kör bir noktada göze pek gelmeyen bir kral mezarıdır aslı.Yani alınıp yer değiştirilip üzerinde ufak tefek oynamaların olduğu varolanı yeniden biçimlendirme diyelim buna.Bu vb. durumlardan ibarettir.Bunu söylememdeki maksat ise bazı ustalar dahi 4-5 yıl evvel ısrarla adres ve köy isimleri hatta eski isimleri bilmek istemişlerdir.Bu büyük bir hatadır.Bugune kadar bu volçanın sakladıklarından bir kaç küçük hediye kısımları gitmiştir geriye kalanı durmaktadır.Bilen alamaz değil Bilene çalışma fırsatı yoktur o fırsat düşecek gibi değildir.Gerçek hakikat bölgesini bilen Baba dahi oğluna söylememiştir.Ki söylemezlerde.

Vezir976

Yeni Üye
S.a arkadasim.haritalari paylasmaktaki amacim birlerine vesile olabilmek.rizk mukadderdir degismez.ancak nasibi olan alir.Bizde hayirlara vesile olabilirsek ne mutlu bize.Ayrica bu bolge ile ilgili baska harita kayit vb belgelerde var.lakin bilgisi olmadigi halde olumsuz yorum yapanlar yuzunden paylasmaktan vazgectim.nickim ile ayni olan hotmail.adresimden ulasirsan .Yardimci olmaya calisirim

Aliömer

Cubuk İle Bosluk ve Metal Tespiti
S.a arkadasim.haritalari paylasmaktaki amacim birlerine vesile olabilmek.rizk mukadderdir degismez.ancak nasibi olan alir.Bizde hayirlara vesile olabilirsek ne mutlu bize.Ayrica bu bolge ile ilgili baska harita kayit vb belgelerde var.lakin bilgisi olmadigi halde olumsuz yorum yapanlar yuzunden paylasmaktan vazgectim.nickim ile ayni olan hotmail.adresimden ulasirsan .Yardimci olmaya calisirim
Arkadaşım sizin inandığınız doğrulara başkasının inanmasını beklemeyin. Siz haritalarin doğruluğuna inanmış olabilirsiniz. Benim gibilerde inanmaz. Simdi inanmayanlar bilgisiz sizde bilgili oldunuz öylemi. Paylaşım yapıp yapmamanız sizi bağlar. Birileri düşüncesini söyledi diye hemen işi başka yöne çekmeniz doğru değil. isteyen istediğine inanır.