Hastalığa Neden Olan Mikroplar Cin mi? 59.

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
2,352
Tepkime puanı
1,328
Puanları
17
Yaş
64
Hastalığa Neden Olan Mikroplar Cin mi? 59.
Sahih-i Müslim'de zikredilen bir hadiste. Hz. Peygamber'den azık isteyen Nusaybin cinlerine Hz. Muhammed'in (s.a.v.); "Kesilirken Allah'ın adı ile kesilmiş ve olabildiği kadar bol etli olarak elinize geçen her kemik sizin azığınızdır. Her deve pisliği de hayvanlarınıza yemdir." şeklinde karşılık verdiğini belirten Doç Ali Osman Ateş, Hz. peygamberin, "Kemikle, hayvan gübresi ile taharetlenmeyin çünkü onlar kardeşlerinizin yiyeceğidir.
" hadisindeki cinlerle, tıbbi bir terim olan mikropların kastedildiğini savunuyor. Cin ve Şeytan'ın kendi yaratılışlarına uygun beslenme tarzları olabileceğim ifade eden Doç Ateş. "Ancak bunun pis mikrop yatağı tezekler ve kemikler olmadığı açıktır. Eğer onlar enerji sağlamak için bizim gıdalarımıza muhtaçlarsa, herhalde bunu kemik ve tezekten değil, bizim de hoşumuza giden temiz gıdalardan sağlarlardı." diyor.
Yukarıdaki hadiste geçen "Kesilirken Allah'ın adı ile kesilmiş, ve olabildiği kadar bol etli olarak elinize geçen her kemik sizin azığınızdır." ifadesinden Allah Resulü'nün neden hayvanların mutlaka Allah'ın ismiyle Kesilmesini istediği daha iyi anlaşılıyor zannediyorum.
 
Üst