Hazine işareti diye birşey yok bence

mayhem

Co Admin
Co Admin
Boludaki kazı çalışması ne oldu acaba 🤔
Yok madem bulamıyorlar biraksalardi adamlar çıkarınca cokerlerdi çok yavaşlar ömür törpüsu gibiler 😒

Duman Ahmet

Member
Eskiler Eğer öyle bir işaret koymuş olsalardı bunu herkes yerini kolayca bilirdi böyle bir hataya düşeceklerini sanmıyorum mesela bazıları der ya v gördüiünde 6 metre mesafe falan filan bunları kim ortaya çıkarmıştır sanki insanlar hergun hazine buluyorda hergun 6 metreden ölçüyor da böyle birşey çıkmış desek ee o da yok. Arkadaşlar beylet bakın beni dinleyin akıllı olun eğer define işareti diye birşey olsaydı herkesin birsürü altını olurdu herkes altın bulurdu bu sadece benim görüşüm tabi aksini düşünenlere saygı duyuyorum bilmişlik taslamıyorum istiyorum ki bu define işini iyice anlayalım diye yazıyorum cevaplarınızo tek tek beklıyorum tesekkurler
Sevgili kardeşim yazdıklarına kısmen katılıyorum benim şahsi fikrim işaretler yapılırken ne amaçla yapıldığını bilmek anlamak sonuçta her medeniyette farklı işaretler veya aynı işaretler farklı anlamlar çıkabilir.
Sonuç olarak ustalarında dediği gibi o dönemdeki kişiler banka vs olmadığı için malını korumak için kendince en güvenli yere saklar ve yakınlarına işaret verir bu işareti veya malı bulmak sadece ona mümkündür günümüze gelince teknolojininde devreye girmesiyle birlikte bu biraz daha kolay bulunabilme ihtimalini arttırır...
Bol şans:)

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Boludaki kazı çalışması ne oldu acaba 🤔
Yok madem bulamıyorlar biraksalardi adamlar çıkarınca cokerlerdi çok yavaşlar ömür törpüsu gibiler 😒
Tarsus kazısıda medyada çok yer almıştı.Youtuberler,haberciler hatta siyasiler oraya akın etmişti.İster istemez yalan yanlış birçok bilgi kirliliği ortaya çıktı.Komplo teorileri havada uçuştu.Sonuçta kazı sona erdi ve hiçbir açıklama yapılmadı.
Boluda işi daha daha sıkı tuttular.başlarda birkaç haber yapıldı,sonra ses seda kesildi.Görüntüyü geçtim bu konu hiç dile bile getirilmedi.Çalışma bittimi devam ediyor mu o da belli değil.
Papa 2025 te ülkemize ziyarete gelecek.Acaba bu kazılarla bir ilgisi var mı?