Dedektorburada Banner Mobile

Hepsi fasa fiso

Dedektorburada Banner Mobile

vartolutektek

Member
Şimdi bana kızmayın ama çözümü net şudur budur bu iş yalan dolan herkesin sistemi farklı tutup ege ile doğu aynı olmaz bölge aynı olsa bile değişik örnekleri vardır illa tamamen gömüyü yapan kişiyle alakalı bi durum bu arada.işaret devri bitti artık teknoloji devrindeyiz taşta işaret olmasa bile bölgede olan işaret yeter yeri bumaya.

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Şimdi bana kızmayın ama çözümü net şudur budur bu iş yalan dolan herkesin sistemi farklı tutup ege ile doğu aynı olmaz bölge aynı olsa bile değişik örnekleri vardır illa tamamen gömüyü yapan kişiyle alakalı bi durum bu arada.işaret devri bitti artık teknoloji devrindeyiz taşta işaret olmasa bile bölgede olan işaret yeter yeri bumaya.
Ama sen hala burdasin?.

Temucinhan39

Member
Evet ustam bu konu hakkında en basit ülkemizde işareti bulunan bir sunak işaretinin bile çözümünü tam ve net bilen birilerine denk gelmedim şahsen,
Mezar olduğunu hepimiz biliyoruz ama net olarak şurda veya burda diyene denk gelmedim, çubukta kullandım, makinada, çubukçuyum diyende bulduğum işaretlerde yer gösterdi ama sonuç yoktu. Tabi şahsen yaşadığım olay bu kendi adıma konuşuyorum, bilgi eksikliği bizdede olabilir, ama sonuç olarak net bir çözüme ve çözüm bulana denk gelmedim.

• Beğen
Tepkiler: nik

Karanlik23

Aktif Üye
Define işinde önemli olan bilgi, belge, tecrübe, çubuk ve yanında doğru bir cihaz ve kullanıcısı. Bilgi olmadan işaret ile yol alamazsınız. Elinizde yada çevrenizde bu saydıklarım varsa sorununuz yok. Bilgili ustalar çok ama ne kadarını paylaşıyorlar? Bence yol göstermede iyiler.

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
İnsanlar bencil olup bilgi saklarlar mezar'da onları kurtercaklar.
Herkes defineciliği yapamaz .
Defineci=Arkeoloji demek,sadece arkeolok belgesi yoktur okulu olmadıģı için

Bir çok arkeolok defineci gibi işaret çözemez bilgisi yoktur onun için definecilerin%90 bilemez.
Bir defineci akademik olarek en az en az 50 bin işaret ezberinde olmalı bilgi ve tercube sahibi olmali
Yoksa kulakta dolma bir iki işaret çözümü bilmek definecilik yapılmaz .vs.
Bir defineci akkılı olup tarihi coğrafyayı,uygarlıkları, iyi bilmeli.vs.
Kendinize iyi bakın Allah emanet olun.

Son düzenleme:

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Bir defineci akademik olarak en az 50 bin işaret ezberinde olmalı bilgi ve tercube sahibi olmali
Ustam definecilikte o kadar işaret varmıydı:unsure:
500 olsa neysede 50.000 işareti hangi insan ezbere bilebilir😅

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
Evet ustam bu konu hakkında en basit ülkemizde işareti bulunan bir sunak işaretinin bile çözümünü tam ve net bilen birilerine denk gelmedim şahsen,
Mezar olduğunu hepimiz biliyoruz ama net olarak şurda veya burda diyene denk gelmedim, çubukta kullandım, makinada, çubukçuyum diyende bulduğum işaretlerde yer gösterdi ama sonuç yoktu. Tabi şahsen yaşadığım olay bu kendi adıma konuşuyorum, bilgi eksikliği bizdede olabilir, ama sonuç olarak net bir çözüme ve çözüm bulana denk gelmedim.
çünkü herkes sunakları mezar işareti sanıyor ondan halbuki pek alakası yoktur hepsi mezar işareti değildir kutsal alan işareti adak yeri gibi bir çok kullanım alanı vardır her sunakta mezar olacak diye bir şey de yok :)

Amisos

Editör
Her sunak yada oyma mezarı vermez mezarı dahi verse parayı vermez parayı veren oymalar yada sunarlar özeldir gizli işareti mevcuttur bazı işaretler var yön verir bazıları derinlik bazıları ise tabela dır işaret işi çok karışık size nice örnekler gösterebilirim oyma olarak ne altında nede etrafında mezarı yok yön veren oymalar bile mevcuttur pic mezarları veren oymalar ile paralı mezar ı veren oymalar arasında fark var işaretten anlamam hemde hiç anlamam anma azda olsa bilgiye sahibim bilen den öğrendiğim kadarıyla işaret ler yapan kişi bilir ne maksatla yaptığı birde işin eğitimini alan hepsinin kendine göre ölçümleri çarpanları mevcuttur doğada olan her sembol işaret değildir bunu bir çoban bile hadda canı sıkılan biri bile yapmış olabilir bilen ustalara saygım sonsuz

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Ustam definecilikte o kadar işaret varmıydı:unsure:
500 olsa neysede 50.000 işareti hangi insan ezbere bilebilir😅
Evet ustam var.
Şu an bir siteye yirmi bin 20000 bin çözül işaret yükledim ömrüm yeterse 50000 bin eli bini tamamlayacağım ustam.
Dediğiğ gibi bir defineci en az eli bin 50000 bin ezberinde olacak.kısaca.

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Her sunak yada oyma mezarı vermez mezarı dahi verse parayı vermez parayı veren oymalar yada sunarlar özeldir gizli işareti mevcuttur bazı işaretler var yön verir bazıları derinlik bazıları ise tabela dır işaret işi çok karışık size nice örnekler gösterebilirim oyma olarak ne altında nede etrafında mezarı yok yön veren oymalar bile mevcuttur pic mezarları veren oymalar ile paralı mezar ı veren oymalar arasında fark var işaretten anlamam hemde hiç anlamam anma azda olsa bilgiye sahibim bilen den öğrendiğim kadarıyla işaret ler yapan kişi bilir ne maksatla yaptığı birde işin eğitimini alan hepsinin kendine göre ölçümleri çarpanları mevcuttur doğada olan her sembol işaret değildir bunu bir çoban bile hadda canı sıkılan biri bile yapmış olabilir bilen ustalara saygım sonsuz
Dediğiniz gibi her oyma mezar vermez,her oyma parayı vermez.
Kısaca anlatalım.
1,oyma tepeyi verir,(pir tası ters çevirirseniz kabartma olut tepe olur mezar vermez ölçüsü farklı olut.
2,oyma mahsen verit mezar vermez.
3,oyma sunak verir genel olarak ölçüsü yoktur yada kendisine hasyıt.
4,oyma kuyu verir şekli ve ölçüsü farklıdır.
5,oyma yada oymalar mezarlık verir ölçüsü farklıdır.
6,oyma direk mezarı verir ölçüsü farklıdır .
7,oyma kaya mezarı verir ölcüsü farklı olur.
8,oyma gömüyüverir ölçüsü farklıdır.
9,oyma,zemin altı mezar yada oda mezar verir ölçüsü farklıdır.vs daha sayamdığım oyma çok .
Bu oymaların ölçüsü kendinde saklıdır bunun için akı ve bilgiye ihtiyaç vardır .
İmkanı olan teknoloji.
İmkanı olmayan bilgi gerekiyor,ve kendini bu konuda geliştirmesi gerekiyor.
Bu yüzden insanlar bir şey bulamiyor imkansızlıktan ve tercubesizlikten.
İnternet ortamında çoğu bilgiler yanlıştıt.vs.

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Rahatsız olan mı var burda olduğumuzdan toplasan 10 kez girmiştirim artı ora nere bura nere die 1 kez sormuşturum ondada iç açıcı bişey bilen yok zaten
Hayır ustam hayır senin buradan bulunmandan rahatsız değilim emin ol.
Bir kişiden Rahatsızlık duyarsam kendim menfatım için değil site adına engelerim.
Hala burdasın demem isteğim herşehi biliyorsun hala sitelerdesin kısaca.
Benim kimseyle bir alıp veremediğim yok.
Allah'a emanet olun.

Son düzenleme: