Her yer küp parcasi

Apuva

Yeni Üye
Ev yeri yapmak için kepçe ile çalışma yaptım..Toprak ağır metal karışımlı kırmızı toprak 1.5 metre derinlikte bir alan açtık ama heryer küp parcasi ve tuğla atıklar.. rivayete göre burdan daha önce küp içersinde bir define cikmis yakın kaynaklardan duydum bunu acaba bu alan nedir nasil.bir.medeniyer yaşamıştır.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sizin söylediklerinizden Anlaşılan o kazdığınız yer Daha doğrusu o alan bir Höyük burada Eskiden bir yaşam varmış demek ki o kalıntılar onların eserleri o alan biraz Bayır olsa gerek. Çevrede onları kalıntıları mevcuttur bunların mezarları da vardır bu Yakın çevrede Tabii ki kimlerin ve hangi medeniyetler yaşamış onların kimler olduğunu bilemediğimizden ne tür mezarlar yapıyorlardı onları da bilemiyorum Çevrenizde ne tür mezarlar çıkıyor onları biliyor musunuz

sanal defineci

Bilgili Üye
bu tip şeylere alkeolojide höyük deniyor..medeniyet katmanı dediğimiz kalıntılar zamanla üst üste binmiş.deprem,şavaş,sel,heyelan,aktif volkanlar,kasırgalar,kıtlık,kuraklık,salgın hastalıklar...bi çok sebepten yaşam alanları terk edilir.yıllar sonra başkaları gelip burayı yeniden inşa eder..sizin şimdi yaptığınız gibi...

Apuva

Yeni Üye
Screenshot_20240729-161826.png
Screenshot_20240729-161826.pngScreenshot_20240729-161826.pngScreenshot_20240729-161826.png
Sizin söylediklerinizden Anlaşılan o kazdığınız yer Daha doğrusu o alan bir Höyük burada Eskiden bir yaşam varmış demek ki o kalıntılar onların eserleri o alan biraz Bayır olsa gerek. Çevrede onları kalıntıları mevcuttur bunların mezarları da vardır bu Yakın çevrede Tabii ki kimlerin ve hangi medeniyetler yaşamış onların kimler olduğunu bilemediğimizden ne tür mezarlar yapıyorlardı onları da bilemiyorum Çevrenizde ne tür mezarlar çıkıyor onları biliyor musunuz
Evet köyü yukardan gören bir yer Karadeniz ve Melen çayını görüyor manzara harika.. Buralarda düz alanlardan sonra yan yana veya bir.birine yakın tepeler de var..Kilise kalıntısı olabilir ve demir artıkları da var toprak zaten çok fazla oksitli demir oranı çok yüksek

Apuva

Yeni Üye
bu tip şeylere alkeolojide höyük deniyor..medeniyet katmanı dediğimiz kalıntılar zamanla üst üste binmiş.deprem,şavaş,sel,heyelan,aktif volkanlar,kasırgalar,kıtlık,kuraklık,salgın hastalıklar...bi çok sebepten yaşam alanları terk edilir.yıllar sonra başkaları gelip burayı yeniden inşa eder..sizin şimdi yaptığınız gibi...
Araştırmalarima göre buralarda Türklerden.once Cenevizliler yaşamış olabilir,Akçakoca ve Sakarya karasu sahiline.kadar olan bu.karadeniz sahilinde olan medeniyet bu..Daha öncesini veya sonrasımi onu bilemedim

Apuva

Yeni Üye
Böyle bir kırık vazo parçaları çıkıyor