Hz. Nuh peygamber in gemisi

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
Gemisi'nin Kırklar Dağı üzerinde 436.metrede.kutsal kırklar tepesini içindedir. geminin yerini nokta tespitine kadar belirlenmiştir. Ben inandım.
Kur'an'daki "Cudi" kelimesininn "yüksek yer" manasına gelip direk olarak Cudi dağı anlamına gelmediğini, Tevrat'taki Urartu dağları ifadesinin de Ağrı (Ararat) anlamına gelmediğini belirteyim.. , "Tevrat'ta Gemin yerini tanımlamak için kullanılan ifadeden çıkan anlam aslında Urartu'nun yüksek yerleridir.
"Bir dağ olmadığı hâlde 'Kırklar Dağı' adı verilen bu tepenin ismi, Hıristiyanlık zamanında, düzün arkasında bulunan Kırklar Manastırından almaktadır. M.S. 639 yılında, Halid bin Velid ve ordusu Diyarbakır'a (o zamanki adıyla Amid'e) geldiği zaman orada durduğu bilinmektedir. Bugün sadece yıkıntıları bulunan Kırklar Manastırı, bilindiği kadarıyla M.S. 484 yılında insa edilmis. Hz. Nuh'un gemisinde, kırkı erkek ve kırkı kadın olmak üzere seksen kisinin bulunduğuna inanan Hıristiyanların, manastırlarına Kırklar ismini vermis olmaları da gerçek. bir husustur"


"Elde edilen. tüm verilerin ısığında Geminin Urartu sınırları içinde yüksek rakımlı, çok genis ve bereketli bir düzlükte olması gerektiğini tahmin. Ettik. Daha sonra bu tanıma uyan tek yer olan, 430 m. rakımlı Dicle havzasına odaklandık. Geminin bir bina içinde olması gerektiğinden hareketle, bugün toprakla örtülmüs ve bir tepe görünümünde olan o binayı aramaya koyulduk. Ve karsımıza Kırklar Dağı adı verilen bu “kutsal” tepe çıktı. Simdi geriye kalan, onun içine bakılması ve Geminin gün yüzüne çıkarılmasıdır."

Ankebut suresi'nin "Böylece onu ve Gemi ahalisini kurtardık; ve onu (Gemiyi) alemlere bir ayet kıldık..." şeklindeki ayetine atıfta bulunursak.."Gemi Ankebut suresi 15. ve Kamer suresi 15. ayetlerde belirtildiği gibi hâlâ sağlamdır ve bulunacağı vaad edilmistir" Ancak bazı sıkıntılardan dolayı.. Henüz insanların kendi inançlarını sorgulaması. Boşluğa düşmesi. sosyolojik bozukluklar. Dini
İstismar. Ve bilinmeyene verilecek tepkiler gibi. Konulardan. Dolayı.. İnsanlığın henüz hazır olmadığına kanaat getirilmiştir.... Saygılarımla arz ederim
 

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
3,860
Tepkime puanı
3,697
Puanları
23
Konum
♨️TATVAN♨️
Bu konu bu sitede onlarca kez açıldı ve istisaresi yapıldı
Sayfa akislarinda kalıntıları duruyor
Mal bulanindir usta konuyu guncellestirmis oldu
Olsun bilgi bilgidir bilmeyen lerde göz atmış olur bu sayede
Yadırgamamak gerek
Emeğine sağlık de yerli bilgiler için
 
Üst