Temucinhan39
Member
Çubukla değerli tespiti yapmadık ustamDuvarların olduğu yerde değerli tesbiti yaptınız mı çubukla yoksa giriş için uğraşmaya değmez
Çubukla değerli tespiti yapmadık ustamDuvarların olduğu yerde değerli tesbiti yaptınız mı çubukla yoksa giriş için uğraşmaya değmez
Sevgili kardeşim senin bu konuna uzun zamandır bakıyorum ustalarımız çok sağ olsunlar sana bir çok şeyi göstermişler lakin şu gerçeği de Unutmamak gerekir ki zor bir yere benziyor Bence buradaki Gizem'i daha önceki yaşanmışlık belirler böyle örnek vermek gerekir ise burada hangi medeniyetler yaşamış onları çok iyi bilmek gerekir Çünkü her medeniyetin kendine göre bir inancı vardır Gömü şekli vardır bir yön şekli vardır şimdi bu birbirine bağlantılı iki tane oymayı iki şekilde değerlendirmemiz gerekiyor şayet çevrede çok zengin bir eski yerleşim var idi ise o vakit buradaki iş de zengindir Ya da buradaki toplum ileri derecede bir toplum ise burasını bir gökbilim yeri olarak da kullanmış olabilirler diğer bir şekle gelir isek 2 tane Birbirine çok yakın kişinin mezarlarının yan yana olduğunu birbirine bağlantılı olduğunu da söyleyebiliriz Şimdi bunun giriş yerini bulabilmek için buradaki medeniyet çok önemlidir bu sembolü çok medeniyet kullanmıştır bu kayaların üstüne dikildiğiniz zaman aşağı taraf Güney tarafına bakıyor ise güneybatı ve güney doğu taraflarına daha dikkat ediniz Benim favorim güneybatıdır yani varsa buranın girişi Bence o yöndedir Tabii ki İllaki orasıdır demiyorum yani nacizane görüşüm böyle gelelim Çubuk ile değerli tespitine sevgili kardeşim herkes öyle Çubuk ile değerli testi yapamaz Hele bu tip yerlerde boşluk bile doğru dürüst belirleyemezsiniz bunu başarabilmeniz için çok çok iyi bir çubuk ustası olmanız lazım Üzgünüm ama bu iş o kadar kolay değil Çubuk kullanmak bir sanattır çok tecrübe tecrübe isteyen bir şeydir o kayalardaki boşluklar sizi oradan oraya atar durur ha dersiniz ki ben bu işte çok iyiyim usta iyi çubuk kullanıyorum ona bir sözüm yok şu kadarını söyleyeyim sana kimse Çubuk ile altının tam yerine tespit edemez çok yeni konmuş olanı tespit edersin eskiyi tespit etmen çok zor O da çok gizemli bir sanat mesela Eskiden ben çok boş kürek yapıyor idim Şimdi yapmıyorum doğru dürüst Çünkü artık az çok neyin ne olduğunu biliyorum Kısacası sembolün çok güzel muntazam bir yere benziyor İnşallah başarılı olursunuz yine de çok çok Ümit bağlamayın Her şeyden önce dediğim gibi buna Yakın çevrede çok eski bir yerleşke ya da tarihi bir kalıntıları var ise eski bir kale var ise yani ona göre hareket ediniz boşuna da emek sarf etmeyiniz hele hele Akarsu Eğer şayet bu sembole yakın bir akarsu varsa o zaman burası daha da sağlam'a binerÇubukla değerli tespiti yapmadık ustam
Ustam değerli yorumunuz için size çok çok teşekkür ederim, bu tür bilgileri bilmiyoruz tabiki kara düzen çalışmalar yapıyoruz genelde, burası çok çok eski yaşam yerleri ve geçiş güzergahları üzerinde yer alıyor etrafı her yer düzlük toprak arazi arazide bir birine 1 -2 km uzaklıkta kemerli küçük kiliseci dedikleri yerler var ama onların hepsi toprak altında sadece kemerlerinizi gördüm 1 tanesinin. Çubuk konusunda çok profesyonel,normal bir şekilde kullanabiliyorum anca, bizim bu yerlerin geçmiş tarihi ile ilgili bilgi alabileceğim bakabilecegim bir kaynak varmıdır aceba ustam? Ermeni yerleşim yerleri diye geçiyor en bilindik daha eskisini bilemiyoruz. Bu tür yerlerde kaya içi mi toprak altı mı bakılmalı, oda yaşayanlara göre mi belirlenir sizce?Sevgili kardeşim senin bu konuna uzun zamandır bakıyorum ustalarımız çok sağ olsunlar sana bir çok şeyi göstermişler lakin şu gerçeği de Unutmamak gerekir ki zor bir yere benziyor Bence buradaki Gizem'i daha önceki yaşanmışlık belirler böyle örnek vermek gerekir ise burada hangi medeniyetler yaşamış onları çok iyi bilmek gerekir Çünkü her medeniyetin kendine göre bir inancı vardır Gömü şekli vardır bir yön şekli vardır şimdi bu birbirine bağlantılı iki tane oymayı iki şekilde değerlendirmemiz gerekiyor şayet çevrede çok zengin bir eski yerleşim var idi ise o vakit buradaki iş de zengindir Ya da buradaki toplum ileri derecede bir toplum ise burasını bir gökbilim yeri olarak da kullanmış olabilirler diğer bir şekle gelir isek 2 tane Birbirine çok yakın kişinin mezarlarının yan yana olduğunu birbirine bağlantılı olduğunu da söyleyebiliriz Şimdi bunun giriş yerini bulabilmek için buradaki medeniyet çok önemlidir bu sembolü çok medeniyet kullanmıştır bu kayaların üstüne dikildiğiniz zaman aşağı taraf Güney tarafına bakıyor ise güneybatı ve güney doğu taraflarına daha dikkat ediniz Benim favorim güneybatıdır yani varsa buranın girişi Bence o yöndedir Tabii ki İllaki orasıdır demiyorum yani nacizane görüşüm böyle gelelim Çubuk ile değerli tespitine sevgili kardeşim herkes öyle Çubuk ile değerli testi yapamaz Hele bu tip yerlerde boşluk bile doğru dürüst belirleyemezsiniz bunu başarabilmeniz için çok çok iyi bir çubuk ustası olmanız lazım Üzgünüm ama bu iş o kadar kolay değil Çubuk kullanmak bir sanattır çok tecrübe tecrübe isteyen bir şeydir o kayalardaki boşluklar sizi oradan oraya atar durur ha dersiniz ki ben bu işte çok iyiyim usta iyi çubuk kullanıyorum ona bir sözüm yok şu kadarını söyleyeyim sana kimse Çubuk ile altının tam yerine tespit edemez çok yeni konmuş olanı tespit edersin eskiyi tespit etmen çok zor O da çok gizemli bir sanat mesela Eskiden ben çok boş kürek yapıyor idim Şimdi yapmıyorum doğru dürüst Çünkü artık az çok neyin ne olduğunu biliyorum Kısacası sembolün çok güzel muntazam bir yere benziyor İnşallah başarılı olursunuz yine de çok çok Ümit bağlamayın Her şeyden önce dediğim gibi buna Yakın çevrede çok eski bir yerleşke ya da tarihi bir kalıntıları var ise eski bir kale var ise yani ona göre hareket ediniz boşuna da emek sarf etmeyiniz hele hele Akarsu Eğer şayet bu sembole yakın bir akarsu varsa o zaman burası daha da sağlam'a biner
Yorumunuz değerlendireceğim ustam, giriş pek uzak değil eğer öyleyse, iyi bir tespit yapmak gerekiyor sanırım, teşekkür ederim.Oymalar kuyu ağzı gibi ustam Sanki iki kuyudan birbirine geçiş var Bunuda göz önünde bulundurun Kök boyalı kayalar girişe yakın olduğunu daha önce gördüm Akıntı şekline bakın kayaları inceleyin o şekilde girişi gözünüzde canlandırın derim
Ustam değerli yorumunuz için size çok çok teşekkür ederim, bu tür bilgileri bilmiyoruz tabiki kara düzen çalışmalar yapıyoruz genelde, burası çok çok eski yaşam yerleri ve geçiş güzergahları üzerinde yer alıyor etrafı her yer düzlük toprak arazi arazide bir birine 1 -2 km uzaklıkta kemerli küçük kiliseci dedikleri yerler var ama onların hepsi toprak altında sadece kemerlerinizi gördüm 1 tanesinin. Çubuk konusunda çok profesyonel,normal bir şekilde kullanabiliyorum anca, bizim bu yerlerin geçmiş tarihi ile ilgili bilgi alabileceğim bakabilecegim bir kaynak varmıdır aceba ustam? Ermeni yerleşim yerleri diye geçiyor en bilindik daha eskisini bilemiyoruz. Bu tür yerlerde kaya içi mi toprak altı mı bakılmalı, oda yaşayanlara göre mi belirlenir sizce?
Tekrar teşekkür ediyorum ustam iyi günler dilerim.
Haklısınız tabi ustam, yer ve nerede arama yapıp toprak,kaya içi, kaya altı konusunda biraz bilgi sahibi olmak lazım, nasip kısmet bizim işte, hayırlısı olur inşallah, çok teşekkür ediyorum yorumlarınız içinYörenizi bilmediğim için boş konuşmuş olurum.lakin ülkemizin her köşesinden çeşitli şekilde yapılmış mezar yapıları çıkabiliyor.Bu topraklarda çok değişik medeniyetler var idi. Ummadığınız yerden bile pitos mezar
bile çıkabiliyor.Bulduğunuz yer mezar odalarına ve sanduka mezarlara uygun görülüyor. Ne diyelim ya nasip sevgili kardeşim
Sunakların solunda kalıyor bu alan buraya bakmadımBuralara bak
Burada birbirinden geçişli iki tane yerin var kuyudan mahsene mağaradan mahsene ama ne olursa olsun tünel içinde bir birinde tünele geçışlı tünel içinde iki yer var iki mezarda olabilir işaretledim.
Ekli dosyayı görüntüle 311452
İkincisinde tam anlaşılmıyor.
1.kırbamı(su kırbası).
2.ayak izimi.
3.şişemi
4.testimi.
Boyu ve eni ne kadar .
Temizle yenide resimleyin anladığım kadarıyla yorumlarım.
Ekli dosyayı görüntüle 311453