İlk Maceramız Kaplumbağa

benacemi

Member
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
37
Tepkime puanı
0
Puanları
2
benacemi...

Bu mağaraları bizzat gördnüzmü . Sevgili kardeşim bazı mağaraların iki ve ya üç katlı olabileceğini unutmayın. O mağaralardan alt veya üst kata çıkılabilir yada inilebilir. Bu tür mağaraları inceler iken çok dikkatli olun.. Size bir örnek analatayım bir mağaraya giriliyor girişten bakıyorsun hiç bir şey yok biraz ilerleyince sağ tarafa küçük bir oyuk bir kişi ayak zor geçiyor oradan geçince yeniden bir küçük bir alan ve zeminde açık bir giriş oraya inince bir oda daha ve o odadan tünel tam dere kenerına gidiyor Emanetde o tünelden alınıyor. Şimdi senin anlayacağın şekilde söylemek ve anlatmak isterim. Eski kültlerde mağaralar ana rahmi diye anılırdı . Ve hakikaten de öyledir. Düşün mağaraları bir ana rahmi olarak düşün. Bilmem anlatabildimmi.
Hocam bu çok büyük kaya kütlesinin içinde küçük bir mağara içini çok çekememişim
Ekli dosyayı görüntüle 239509Ekli dosyayı görüntüle 239510
Üstadım sizin tavsiyeniz nedir?Öncelik mağaralara mı verelim yoksa Kaplumbağaya benzettiğimiz figürlerin etrafında mı? Kaplumbağa ile bu mağara arası mesafe oldukça fazla aralarında da büyük taş kütleleri var.
 

benacemi

Member
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
37
Tepkime puanı
0
Puanları
2
Üstadım ve bu mağaranın içi çok kolay kazılabilir bir yapıda sert bir kaya değil yani.Ben bunun altında bir oda olduğunu daha düşünüyorum dediğiniz gibi ama bunu destekleyecek bir kanıtım yok sadece öngörü benimkisi.Bu hafta sonu bölgeye gidicem içerisinin fotoğraflarınıda atarım.
 

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Katılım
28 Ocak 2018
Mesajlar
1,392
Tepkime puanı
2,054
Puanları
23
Yaş
63
Sevgili kardeşim nereden verim alır isen o tarlayı sür.
 

Definecim06

Yeni Üye
Katılım
29 Tem 2018
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
2
ustam ilk resimdeki oymanın solunda bir adet kaplumbağa daha tespit ettik.Hemen bitişiğinde.Burada nokta atışı yapmamız gerekiyor.2. bir şansımız olmayabilir kazmak için.Bölge o kadar zengin ki nereden başlayacağımızı şaşırdık
dardanos ustam güzel değinmiş sen nokta atışı yapmak istiyor isen önemli olanın burada çubuk olduğunu düşünüyorum boşluk bularak işlem yapacaksın, maddi gücün var ise alan tarama ile kesinleştirip ya nasip diyerek nokta atışını kendin yapacaksın ben dahil burda kimse git kardeşim şurdan kaz malı al diyemez (istisna olma durumu %0.01) burda nokta atışını yapmak istiyorsan bunu kendin yapacaksın burdaki ustaların göstermiş, söylemiş olduğu taktik ve teknikler ile sevgiler Allah gönlüne göre versin..
 

tatar26

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
2 May 2015
Mesajlar
2,475
Tepkime puanı
788
Puanları
17
Yaş
42
herkes güzel işaretlemiş..
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,649
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
Üstadım araştırmalarım hala devam ediyor.En kolay ulaşabileceğimiz yeri arıyoruz.Bölgenin arka ksımında 3 adet küçük tümülüs tarzı tepeler bulduk.Buradan aldığım her bilgiyi değerlendirmeye çalışıyorum.Çok faydası oldu.Daha her hangi bir işlem yapmadık doğrusu.Ekipten birinin takipte olduğunu öğrendik.Daha başlamadan problemler çıktı.Hocam arkeolog destekli araştırma yaptığımızı nereden öğrendiniz acaba :)
Hislerim söyletti. Güvenirim onlara. Bolnasipler
 
Üst