ipek yolundan taze taze goruntuler

omerolmaz

Bilgili Üye
Bu deveden sana hayır gelmez diyer develeri gormemizde
Bir sakınca yoksa di yerlerine gecelim
Değerli ustam yorumun için teşekkür ederim diğer develerde o fotoğraflarda mevcut zaten sadece orta kışında olduğu için başı kırık deveyi on planda tutum rica edersem resimleri tekrar incelerseniz çok sevinirim sizin yorumunuzu gerçekten görmek isterim ustam saygılarımla şuan telefondayım yarın sabah ilk işim yeni resimlerle konuyu güncelleneceğim Allah’ın izniyle bir hafta buyunca görsel anlamda burayı şenlendirecek isterim çünkü mekan gerçekten görsel olarak çok zengin

timur964

konularim
ustam yorumun için çok teşekkür ederim o noktayı ben gözden kaçırmıştım gerçekten işte bu yüzden tecrübe konuşuyor bu yüzden bilgi paylaşıldıkça güzel eline sağlık ustam inşallah allah nasip ederse bu hafta sonu ziyaret edilecektir
elimizden gelen bu faydamiz olursa ne ala ticari kaygimiz olmadiğindan rahatiz kolay gelsin hayirlisi olsun işallah c c

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Kardasim,
Burasi guzel bir mezar alani.
Kaplumbag uzun yasam ve olumsuzlugun simgesi. Develerin ne isi burada bunu sen cozmelisin.
Kimler yasamis buralarda?
Olulerini nasil gommusler?
Buradan basla insallah.

omerolmaz

Bilgili Üye
Kardasim,
Kaplumbag uzun yasam ve olumsuzlugun simgesi. Develerin ne isi burada bunu sen cozmelisin.
Buradan basla insallah.
Sevgili ustam yorumun için çok teşekkür ederim bilgi amaçlı olarak burada Hititlerden Urartulara şakalarda selçukluya ve buna benzer bir sürü mediniyete ev sahipliği yapmış bir bölge ve ipek yolu olduğundan dolayı bir sürü medeniyetin kalıntısı mevcut örnek vermek gerekirse 2 kus ve ımı kusun arasında çiçek insan silüetleri Koç başı mezarları çeşitli şekillerde haç ve yılan figürleri domuz kaplumbağa deve höyük tümümüs ve bunlara benzer bir sürü kalıntı Hunlar’ benim kendi gözümle gördüklerim ve göremediğim bir sürü kalıntı o sebepten dolayı hangi medeniyet olduğumu muamma ayrıca deve demenin sebebini açıklamak isterim paylaştığım figür 3,5 metre uzunluğunda boyun kısmı hariç boyun kısmı 1 metre kırılmış haliyle o sebepten dolayı deve olabileceğini düşündük ve etrafında bulunan diğer figürlerde hörgüç olayı mevcuttur sebep bundan dolayıdır ilginiz için Teşekür Ederim

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Değerli ustam yorumun için teşekkür ederim diğer develerde o fotoğraflarda mevcut zaten sadece orta kışında olduğu için başı kırık deveyi on planda tutum rica edersem resimleri tekrar incelerseniz çok sevinirim sizin yorumunuzu gerçekten görmek isterim ustam saygılarımla şuan telefondayım yarın sabah ilk işim yeni resimlerle konuyu güncelleneceğim Allah’ın izniyle bir hafta buyunca görsel anlamda burayı şenlendirecek isterim çünkü mekan gerçekten görsel olarak çok zengin
De yerli lardesim buranın yabancısı deyilim
Bundan emin olabilirsin :)
Buraya hakim birisi olarak saklı daha güzel yerler olduğunu çok daha iyi bilirim ve bilirsin :)
Krater golüne yakin misin ?

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Kardasim,
Buradan basla insallah.
Burda en zengin medeniyetler den ziyade
Neredeyse tüm medeniyetlerin uğrak ve başlangıç yeridir :)

omerolmaz

Bilgili Üye
@Kamhi Leonad ustam krater gölünede yakınım ağrıyada Erzurum’da merkez konumdayım yani

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Ekli dosyayı görüntüle 212211
Ekli dosyayı görüntüle 212212
Resim ler içinde yüzeysel en cok gözüme batan nokta bu resim karesi
Kayanın hemen arka planında kalan 3 gen bicimde ki set
Bu setin karşı kıyısında dolgu toprak

Bu 3 gen setin tam ortasında boşluk bak
Ve karşıdaki yigmayi andıran yerde de

Bu bölgenin kayaları kesme taş diye tabir ettiğimiz taş türleri ağırlık verir
Kum taşlar nedir bulunur daha çok kuzeyde ve batida temin edilir
Batıdan kastım bu bölgenin batisindan

omerolmaz

Bilgili Üye
Ekli dosyayı görüntüle 212211
Ekli dosyayı görüntüle 212212
Resim ler içinde yüzeysel en cok gözüme batan nokta bu resim karesi
Kayanın hemen arka planında kalan 3 gen bicimde ki set
Bu setin karşı kıyısında dolgu toprak

Bu 3 gen setin tam ortasında boşluk bak
Ve karşıdaki yigmayi andıran yerde de

Bu bölgenin kayaları kesme taş diye tabir ettiğimiz taş türleri ağırlık verir
Kum taşlar nedir bulunur daha çok kuzeyde ve batida temin edilir
Batıdan kastım bu bölgenin batisindan
sevgili ustam bölgeye hakim olduğunuz gayet açık dediğiniz noktaları ben daha önceden keşif amaçlı gitmiştim boşluk bakmadım ama dedikleriniz bire bir aynı olurda bu tarafa yolunuz düşerse misafir etmek isterim sizi müsait bir zamanda tespitte bulunmaya çalışırım inşallah saygılarımla