Dedektorburada Banner Mobile

Isaretler bolgede tam olarak neyi anlatiyor

Dedektorburada Banner Mobile

Mr.

Yeni Üye
Selamu alekum ustalar cok fazla bilgi birikimim olmadigi icin yardimci olursaniz. Sevinirim isaretlerden anladigim kadariyla bolgede kilise ve mezarlar oldugunu dusunuyorum. Bu konuda fikirlerinizi soylerseniz cok sevinirim. Saygilar

Not: 2. Resim farkli bolge

Ekli dosyalar

sanal defineci

Editör
evet çevredeki mazarlar işaretlenmiş.hristiyan.. balıkçı figürü misyoner olduklarını belirtir.büyük haç papaz iki küçük haç yardımcıları..çarpıyla işaretlenenler cemaat mensubu..yakın çevrede mezarlar var..yakınlarda ya bi kilise,yada ufak bi şapel olmalı..belkide bi kaya kilisesi.

• Beğen
Tepkiler: Mr.

Mr.

Yeni Üye
muhtemelen bi gurup keşişe ait...
Bolge daglarin ortasinda bolgede birde ayni buyuklukte tasta kilic fuguru vardi onu resimleyemedim. Defineciligi bilyemen rastgele calisan birileri kirmis. Acaba o neyi temsil esiyor. Ayni buyuklukte tasi dusunun boydan boya kilic fuguru. Bir dahaki gidisimde kalintilari ve bolgeyi daha genis acidan resimlicem.

Mr.

Yeni Üye
Bolge daglarin ortasinda bolgede birde ayni buyuklukte tasta kilic fuguru vardi onu resimleyemedim. Defineciligi bilyemen rastgele calisan birileri kirmis. Acaba o neyi temsil esiyor. Ayni buyuklukte tasi dusunun boydan boya kilic fuguru. Bir dahaki gidisimde kalintilari ve bolgeyi daha genis acidan resimlicem. Uzaktan resimde gorulen kayaligin ustundeydi ama ilk halini durusunu bilmiyorum yerinde daha alta dusmutu

Ekli dosyalar

Mr.

Yeni Üye
evet çevredeki mazarlar işaretlenmiş.hristiyan.. balıkçı figürü misyoner olduklarını belirtir.büyük haç papaz iki küçük haç yardımcıları..çarpıyla işaretlenenler cemaat mensubu..yakın çevrede mezarlar var..yakınlarda ya bi kilise,yada ufak bi şapel olmalı..belkide bi kaya kilisesi.
Tesekkurler usta cok yardimci oldu. Bolgede calisma yapmaya deger sanirim.

epy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Selamu alekum ustalar cok fazla bilgi birikimim olmadigi icin yardimci olursaniz. Sevinirim isaretlerden anladigim kadariyla bolgede kilise ve mezarlar oldugunu dusunuyorum. Bu konuda fikirlerinizi soylerseniz cok sevinirim. Saygilar

Erken Bizans dönemine ait çoklu gömi alanı değersiz.

balkaya34

Editör
@Mr. Selam.
Burda bir kullanım alanı var gibi ve , bir insan resmi ve haçlar var ama bunlarin hepsi hac degil, Mesela ,Çatılmış tufek gibi ,Çatılmış Mızraklar var,
Mesela Bir adet insan resmi var kabartma olarak yapilmış, Bu insan resmidir,
Bazi Hac resimleride var ama hepsi hac degil ,Screenshot_20250521-230149_Samsung Internet.jpg

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör

Ustam çevre resimleri gerekiyor mezar sitelidir iki sevgilinin iki kişinin birbirini sevmesi ya da eş de olabilir ya da iki Savaşı da olabilir aynı mezara mezarda iki kişi var Öbürü de soyunmuş detaylı resim atarsan yorum alabilirsiniz ve boşluk bırakmanız lazım çevrede

Mr.

Yeni Üye
Ustam çevre resimleri gerekiyor mezar sitelidir iki sevgilinin iki kişinin birbirini sevmesi ya da eş de olabilir ya da iki Savaşı da olabilir aynı mezara mezarda iki kişi var Öbürü de soyunmuş detaylı resim atarsan yorum alabilirsiniz ve boşluk bırakmanız lazım çevrede
Tekrar gittigimde detayli resim alicam insallah