Bende nicedir yazmıyor diye merak içindeydim. İnşallah tez zamanda bu musibetleri atlatırsın. Bir insanın en büyük zenginliği akıl sağlığıdır. Bir müslümanın en büyük definesi ise Kur’andır. Bu sebeple Ayet-el kürsi zikrini araştırıp başlamanı tavsiye ederim. Biraz ağırdır ama en kuvvetli kalkandır. Öyle 50 tane 100 tane okuyayım değil
Hacı hocayı geç. esmalardan mevcut durumuna uyan bir Esma’nında zikir adedini öğrenip başlaman gerek. Unutma şeytan laneti dahi gücünü esmalardan alır. Bir süre uzak kalmalısın. Tez zamanda sıhhatli olman dileği ile.
Kardaşlarım,
Yılların tecrübesi ile yazıyorum:
"kendi başına", belli bir zikri belli sayıda, belli zamanda söylemek kişide sorunlara sebep olur.
Allah cc demek, esmadan demek, kelime-i tevhid dahi sorun oluşturur.
Bu şuna benzer:
Başınız ağrıdı, 1 adet ağrı kesici içtiniz geçmedi. Bu ağrıdan kurtulmak için 1 kutu ağrı kesici içerseniz;
zehirlenirsiniz. Mideniz zamanında yıkanmazsa ölüm çok yakındır. Doktor ne şekilde ilacı kullanmanızı söylerse
o şekilde kullanmak gerekir.
Bir doktor gözetiminde olmayan zikir, kişinin dengesini bozar.
30 senede bir kişi gördüm böyle dengesi bozulan.
Bu kardaşımızda, aklına estikçe kitaplarda okuduğu her zikri yerine getiriyordu.
Kaldıramadı, kaldıramaz da. Zira her zikrin bir nuru, o nurun rengi ve ağırlığı vardır.
Bu ağırlıkları taşımak zaman ister, antıraman ister.
Özetle; kendi başına zikreden zarar görür.