İstavroz

Eweress

Aktif Üye

Bu haçı fırçayla temizle bakalım alt ucu devam ediyomu ayağının o tarafı biraz temizle eğer bu şekilde göründüğü gibiyse o alt uç tarafında ayağının bulundugu yönde yaklaşık 120 metrede bir kayanın üstünde ufak bir istavroz + olacak bu işaretin mezarı o istavrozun olduğu yerde kolay gelsin bol nasipler.
böyle bir haç mi

Ekli dosyalar

spyfrs

Moderatör
Moderatör
böyle bir haç mi
elindeki el yapımı dedektörle bunun mezarını bulamazsın tabi 3 metreyi algılayabiliyorsa o başka :) dediğim yönde dediğim mesafede bak varsa ufak haç o kayanın altında maximum 2- 2,5 metre derindedir bu tip haçlar klise arazilerinde yapılır civarda çok haç olmasıda bunun sebebi her biri mezarı ifade eder ama çoğunda birşey çıkmaz asıl değerli olanlar klisenin yanına ve klisein altına gömülenlerdir. Sen kliseyi bul bir kerede hallet çık işin içinden gördüğüm kadarıylaşehrede yakın izleniyodur buralar.

spyfrs

Moderatör
Moderatör
Resimde yapay tepe takıldı gözüme oraya gidip baktınızmı daha önce ??

Screenshot_20240729_221056_Gallery.jpg

• Beğen
Tepkiler: f65

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
@Eweress .sevgili Ustam. Siz bu konularda yeni değilsiniz kısacası deneyimli bir kardeşimizsiniz. Fikir alışverişi iyidir. Bazen önümüze böyle anlam veremediğimiz şeyler de çıkabiliyor anlam veremediğimiz derken orada bir tane Hac değişik bir şekilde yapılmış şu kadarını söyleyebilirim ki ben daha önceden Bu Yar hakkında başka düşüncelere sahip idim yalnız şimdi çevre fotoğraflarını görünce Fikrimde değişiklikler oldu. Alan nekrapol için uygun görülüyor. Benim şahsi görüşüm burada bir aile mezarlığı yönünde .Sizin O ve H dediğiniz SEMBOLLER
ve ok işareti ve bir başka detay Buradaki bir yığmayı ve çevredeki mezarları verir.burada bir kayada uzun bir ince kanal varmı bakınız.
Buranın tarihi hakkında bilginiz nedir bu semböllere yakın bir kilise mevcutmu imiş.
İşte böyle karşılıklı fikir alışverişi yapar isek daha iyi yürürüz.

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
işaretlerin yakınlarında kırık taş parçaları varmı? kayalar kırılınca bir tarafı keskin olur, diğer kayalardan ayırt edebilirsin. varsa şayet o yerin altında oda mezarlar vardır.

Vuslad

Moderatör
Moderatör
Hocam bir dünya hesap kitap işi H kapalı biryer anlamına gelir burda zemin altı setlerin olduğu noktada burun yapan bir kısımda girişin var işaretler arası detay yön ver bazı isaretlerin uzmanlık gerektiriyor bu arada çevresel degişkenler olabilir şapkalı haçın sağ tarafında kot düşer ve alan biter alanın bitim noktasi ve isaretine göre saat 12 noktasının kesişim noktası girişin keşke detaylı geniş açılı krokilendirek konuya katkı vereydin daha net yazardık