Dedektorburada Banner Mobile

Kafalar karışık

Dedektorburada Banner Mobile

Gökhan5703

Yeni Üye
yaa ustam şaka bir tarafa gerçekten takdire şayan çalışmanız, belirlenen mesafe yaklaştı ise, yüzey den bakabileceğiniz cihaz ile bakarak kontrollü inin, beni sevindiren şu oldu ama yer tehlikesiz, göçük falan olmaz inşallah, burası eski bir kapatılmış kuyu olabilir, şu duvarda görünen farklı yerlere bir cihaz tutun isterseniz, kapak olma ihtimalini ıskalamayın, inşallah verimli olur kardeşim başarılar diliyorum, Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim ustam belirlenen mesafeye iki yada üç kaldı cihazlarla devam ediyoruz kuyu bize 400mtr ileride ustam nasip olursa mahsen'e düşmeyi (tümülüs de olur🤣) düşünüyorum konu şu idi ; bu kadar ıslak kil seviyesine denk gelen varmı 2.50 den fazla kil aralar oksit li oksit dikine devam da ediyor . İltifatıniz için ayrıca teşekkür ederim.

CRACKER

Yeni Üye
dönemi Roma .Yüzeyde isleme başlamadan önce verilen metre 14 metre
-------

böyle bir ifaden var ona göre yorum yapayım.Altada bir resim atalım.Mantığı anlamak açısından.
Eğer verilen değer 14 metre demişsin 12 metre kazı yapılmış 2metre kalınlığında kil çıkmış.örnek resmi incelersen şahsi görüşüm orayı ben inşa etmedim ama tahminim örnek resme göre o kil 3-4 metrede et kalınlığı olabilir derim.Çünkü üst taş yapı ve kil arasındaki farkı incele resimde işte ona göre kalınlık et payı hesabı diyorum.Ayrıca başlamışsınız bu kadar emek harcamışsınız köküne kadar devam edin.Birazda gaz verelim.;)Olurki muvaffak olursanız bizede danışmanlık ücreti olarak BTC olarak yollarsınız artık.:LOL::ROFLMAO:önce bulunda sonrası kolay.

Ekli dosyalar

balkaya34

Editör
Teşekkür ederim ustam belirlenen mesafeye iki yada üç kaldı cihazlarla devam ediyoruz kuyu bize 400mtr ileride ustam nasip olursa mahsen'e düşmeyi (tümülüs de olur🤣) düşünüyorum konu şu idi ; bu kadar ıslak kil seviyesine denk gelen varmı 2.50 den fazla kil aralar oksit li oksit dikine devam da ediyor . İltifatıniz için ayrıca teşekkür ederim.

Selam @Gökhan5703 oncelikle başarılar dilerim,,
Bir sorum olacak , usdam ,KİL i kazıp dısari atiyorsunuz ,Peki KİL dişari çıkınca RENK i değişiyormu,Hemen degilde mesela bir gün sonra diyelim degişiyormu,

Duman Ahmet

Aktif Üye
Ustalar yardiminiza ihtiyacım var bir yerle uğraşıyorum ama sonuca ulaşamadım yerimiz yaşantı olarak çok iyi 60 cm de Bizans yapıları var tamam mı kapama oda burası sel görmüş tarihte de geçiyor yapılar 7 metre ye kadar devam edenide var 2.80 cm de biteni de var bı yerden başlamak gerekiyor diyip başladık uzun soluklu bı yol oldu bir yerde 9 metre lere kadar ilerledik ama yoz toprak olduğuna kanaat getirip durduk herhangi bir veride alamadık başka bir nokta belirledik oradan devam edip 12 metre çalıştık.(Burası birbiriyle tünellerle bağlı odalar in olduğu bi alan olduğunu verilerle öğrendik)12.5 metrede kil yapıya denk geldik başta biraz daha koyu ama devamında gri yada yeşil kil diyebiliriz.Kil kesinlikle sert değil aksine kürekle helva gibi kesiliyor ve muazzam ıslak kili 60 cm aldıktan sonra oksit karşımıza çıktı yatay bir şekilde bayada yoğun çalıştığımız alanın tamamından fazla devam ediyor alanımız 4 metre ye 2.5 metre kili sadece olduğu tabakadan sonra sarı kumlu ince bı bölüm Çalık taşı gibi biraz daha kalın bı bölüm arkasından tekrar oksit tabakası çıktı ama bu üstteki kadar yoğun değildi ve oksit dikey de devam ediyor şuan 14.5 metrede yim ve daha renkli bir kil tabakası geldi biraz koyu mor yada kahve rengiyi andırır gibi ve ıslak devam ediyor calistirmicak şekilde bı ıslaklık değil kilin maksadinin suyu tutmak olduğunu düşünüyorum ama halen daha devam etmesi beni biraz tedirgin etti kilin şuanda tamamının seviyesi nerdeyse 2 metreyi buldu. Yardımcı olursanız sevinirim..
Sevgili hobidaşım
Hiç bir yeri bu sayfada okumadım. Resimlere baktım. Allah akıl versin bu kadar derine inmek insan işimi. Kardeşim kod farkı ile beraber tumulusemi iniyorsunuz hayır mı. Canınızı yerdemi buldunuz . Bu derinlikte iş olmaz.Yoksa cinci büyücü sözde hocalar mi sizi kandirdilar
Sevgili hobidaşım sizinle aynı fikirdeyim bende
Bu kadar derinlik normal değil resimlerde sadece çalışma yapılan yerin güçlendirilmediğini gördüm o bana yetti zaten.

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
sadece kil tabakasını soruyorsanız 2 metreden daha fazla gidebilir tecrübeden konuşuyorum katman şeklinde derinlik normal mi diye sorarsanız çalışma alanın yükseklik farkına göre değişir mesela bir höyüğe yukardan girmeye kalkarsan 15 metreyi geçer ama girişini bulursan 5 metrede sonuca ulaşırsın hikayesini bilmediğimiz için bir şey diyemem ama ıslak zemine ulaştıysan dikkatli ol hatta çalışmayı sonlandır gerekirse sizden önemli değil sonuçta cihazınızı birde en aşağıda çalıştırın bakalım size ne diyecek