Ekli dosyayı görüntüle 162859Kaliforniyum insan yapısı olan yapay bir elementtir.Ayrıca radyoaktiftir.Öylece cebinize koyup gezdireceğiniz bir madde değildir.Elinizde ki her neyse kaliforniyum olmadığından emin olabilirsiniz. resmini paylaşırsanız ne olduğu hakkında daha iyi yardımcı olabiliriz.
Kaliforniyum Elde Edilmesi:Kaliforniyum ilk kez 9 Şubat 1950’de (veya o civarlarda) Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de Stanley G. Thompson, Kenneth Street, Jr., Albert Ghiorso ve Glenn T. Seaborg tarafından sentezlendi.Takım o güne kadar keşfedilen altıncı uranyum ötesi elementin keşfini 17 Mart 1950’de duyurdu.Kaliforniyumun elde edilebilmesi için bir mikrogram ölçüsündeki küriyum-242 (24296Cm) hedefi, Berkeley, Kaliforniya’daki 1.500 mm yarıçaplı siklotronda 35 MeV enerjili alfa parçacıkları (42He) ile bombardıman edildi. Bunun sonucunda kaliforniyum-245 (24598Cf) ve bir de serbest nötron elde edildi.
mayhem Üstadım başkasından alınma birsey değil birebir kendi buldugum birsey oda tamamı ile tesadüf eseri oldu kostebekler çıkartmış zaten öyle fazla birsey değil sadece bi bebek mama kavanozunu bile doldurmuyorTokat işi sanırım bu kadar değerli birşey çokca piyasada olamaz diye düşünüyorum benim fikrim bu yönde hali hazırda vidiolar var tek bulan siz değilsiniz sanırım . birde jeolog baksın iyi forumlar.