Kapılı Kaya

dr.

Bilgili Üye
Selamünaleyküm arkadaşlar. Burada ne yazdığını anlayabilen varmı. Birde burası ne olabilir acaba. Oda yaklaşık 3×3 m, yüksek biryerde, büyükçe bir kayanın içine oyulmuş, çevreye hakim konumda, ben etrafı gözetlemek için yapılmış diye düşünüyorum. sizin düşünceleriniz neler.

Ekli dosyalar

murattırosso

Hakimiyet ALLAH 'cc'dır.
Süper Moderatör
İçeriden bi kaç foto olsaydı daha anlaşılır olurdu.

İnnovia

Aktif Üye
İçerdeki niş sayısı kadar meftası olan bir mezarmış. .Sedirler görünmüyor , kırıldımı yoksa düz sistem bir mezarmıymış bilemedim.Değerlı kıymetli mezarmış .Çevre güzel görünüyor , koca arazide sadece bumu var ? Yokmu baska dikkat ceken yer , açılmış yeri boşverin adamlar nişin altını bile kırmış çevrede başka mezarlar da olmalı onlara bakın.

İnnovia

Aktif Üye
Dış çekim 1 tane foto var yanındaki kayalık alan da da aynısı gibi olabilir araştırın.
IMG_20230724_172007.jpg

• Beğen
Tepkiler: dr.

Akiva

Member
Oda şeklinde kaya mezarı olabilir ama çok ilginç yapısı. Yazılarda zamanla kırılmıs zor okunur.

dr.

Bilgili Üye
İçerdeki niş sayısı kadar meftası olan bir mezarmış. .Sedirler görünmüyor , kırıldımı yoksa düz sistem bir mezarmıymış bilemedim.Değerlı kıymetli mezarmış .Çevre güzel görünüyor , koca arazide sadece bumu var ? Yokmu baska dikkat ceken yer , açılmış yeri boşverin adamlar nişin altını bile kırmış çevrede başka mezarlar da olmalı onlara bakın.
cevabınız için teşekkür ederim, burası eski Roma Hac Yolunun geçtiği bir yermiş ondan gözetleme yeri olduğunu düşündüm. İçeride 2 lavabo gibi yerin dışında birşey yok mezarlar nerede olabilir ki. Başka benzeri oyma yapı yok civarda.

bartini

la havle vela kuvvete illa billahil aliyl azim
Moderatör
kardeşim oda mezarlarda bunlar olabiliyor yakınlarda kilisede olması gerek.onlar kumbaradaır ama patlatılmış tabii

murattırosso

Hakimiyet ALLAH 'cc'dır.
Süper Moderatör
Kremasyon mezarlığı, ölüler yakılıp külleri gömülmüş. Kapıda kilit nişi ve içerisinin isi buna delalet etmektedir. Etrafta araştırma yapınız.

gelenvar

Member
O YUVARLAK OYMAYA SUYU DOLDUR AKTIĞI YER GİRİŞ BU ODA KÖLESİ (HİZMETÇİLER )İÇİN YAPILMIŞ YER ESASI ALT KATTA YATIYOR YADA DUVARLARI TOKMAKLA DUVARLARDA BOŞLUK ARA Bİ ÇUBUKCU GÖTÜR