Kaplumbağa mı yoksa farklı birşey mi?

kabakburgiba

Operatör

Jenas

Yaptığım yorumlar resmi kazılar için geçerlidir.
Moderatör

_Mithra_

🇹🇷 M¡₺ŕ@ 🇹🇷
Moderatör
kaplumbağa değil de sunak taşına benzettim
statüsü yüksek birinin mezarı varmış
o dibek taşı dediğin oyma teknenin hemen gerisinden girişi varmış
sanırım açılmış başka bir şey çıkacağını sanmıyorum

deli firat

DOĞACI
Hayırlısı

Offfff yazmayacam diyorum artık ama dayanamıyorum iki dünya kardeşligim yazmış ama siz hala kaplumbağa derdindesiniz konu sahibi arkadaşım ustayı dinle senin iş zemin altı oda o kaplumbağa dedigin kayada yarım kalmış bir kapı kapak ha yarım kalmış olduğuna bakma ya daha oygun bir kayadan yapıldı yada daha basit bir kapak bulundu doğru yerde tespitini yaparsan kapıyı açarsın inşallah. Ekli dosyayı görüntüle 224133 VeEkli dosyayı görüntüle 224134

Son düzenleme:

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Mezar steli üzerindeki şahıs sol tarafına yani mezar çiçeğinin olduğu kayaya bakıyor. Muhtemelen tünelle bağlanıyor ama fazla uzun bir tünel olmamalı. Bulursamkader ustanın çizdiği daire içerisinde boşluk bakın. Yan tarafındaki kayadan başlaman gerekiyor galiba. Hayırlı forumlar

Jenas

Yaptığım yorumlar resmi kazılar için geçerlidir.
Moderatör
Ustam çubukla boşluk bakıyorum. Boşluk bakin diye hocamin gosterdigi yerleri gezdim. Ne tarafa hareket edersem, kaplumbağa dedigim kayaya yön veriyor. Kayanın etrafını açarken bir taşa denk geldim. Taşin üzerinde üçgen , üçgenin ucunda ise 3 tane murç vardı. Havalardan dolayı gidemiyorum en yakin zamanda tekrar güncelleyeceğim.