Kara Tepe ve Civarındaki Değirmenler - Eşkiya Belgeleri

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
421
Puanları
9
KARA TEPE

Karatepeye çıkarken bir ana kaya üzerine kabartma olarak çerkez eyerini tam olarak yaptık kabartması ön kaşına takılı resimlendi karatepe oldukça sivri ve yüksektir kara tepe üzerinde 3 direkli gemi resmi bir direği kırık on adım kıblesinde 3 basamakla üzerine çıkılan bir yatak bir ucu domuz ayağına bağlı 21 baklalı zincir; buradan yarım saat ilerde mağaraya gireceksin. gemiden mağaraya gelirken şerifeli bir taş göreceksin. mağaradan bir saat ilerde geminin tersini göreceksin taşta bir yengeç resmi birkaç tanede mağara birde sofra kaya var karatepe ve tekne kaya sadece taşı üzerinde istavroz bir tek türbe birde mihraplı mağara mağara iki odalı bir tanesi müslümanların namaz kılacakları mihrap mihrabın kenarları eski türkçe yazılar mevcuttur. ikinci odada yine bir mihrap bu defa mihrabın ortasında istavroz var yol kenarında anbar şeklinde oyulmuş bir kaya bu kayanın içinde bir istavroz bir meşale bir gül birde yaprak vardır.

( kara tepenin tarifi ) karatepeye çıkarken 7 yerli taşa kabartma olarak takım halinde çerkez eyeri yaptık. (ist voll) kantarması dahi katlanmış vaziyette eyerin üzerine taktıkkaratepe oldukça sivri ve yüksektir bunun dışında üç direkli gemi bir direği kırık bir sofra kaya üç direkli gemi resminin 10 adım kıblesinde üzerine üç basamakla çıkılan bir yatak bir domuzun ayağına bağlı yirmibir baklalı zincir. buradan yarım saat ilerde mağaraya gireceksin yine bir kaya üzerinde yengeç resmi mevcuttur.

KARA TEPENİN CİVARINDAKİ DEĞİRMENLER

kara tepenin karşı yönünde karanlık dere vardır bu derenin 300 metre kadar ilerisinde bir şerifeli üzerine 8-9 basamakla çıkılabilinen minare kayayı görebiliriz bu minare kayanın üzerinde büyükçe bir istavroz görülür konumdadır minare kaya lağvolan eski karahasan köyü ile bugün meskun özellik taşıyan köyün arasındadır karatepenin doğu yönüne gelen bir çölzek içersinde papaz samirsanha değirmeni bulunmaktadır bu değirmenin iniş giriş yolu kapalıdır değirmenin içine ancak 18 sıra taş basamakla inilmektedir bu değirmenin arkasında üstünde 4 hava vezgal deliği olan açık bir mağara vardır. bu mağaranın üstü hora meydanıdır. hora meydanında 3 dikili taş olup bu ortadaki taşın başı kırıktır. ortadaki taşın üzerinde ve tam ortasında her iki tarafa döner vaziyette küçük bir halka mevcuttur. bu taştan dünyalığa ulaşmak kapı cihetinden girmekten daha kolay ve az zaman gerektirir.

DEĞİRMEN -2 - KARA ALİ DEĞİRMENİ bilhassa kara tepe ile karadağ etrafında ayrıca şu özellikte bir su değirmeni vardır bu değirmenin önündeki binek taşının üzerinde 3 adet köpek ayak izi vardır suyun çıktığı kayanın üzerinde tabii kayada oyma olarak bir bakır kazan resmi vardır bu değirmenin 15 dakika doğusunda karşı tepede eski taştan yapma mezar taşları bulunmaktadır bu mezarlıkta oldukça büyük meyva ağaçları vardır bu mezarlıktaki mezar taşlarından bir tanesinin başı sarıklıdır buradaki mezar sayısı 100 adettir.

DEĞİRMEN 3 karatepenin etrafında çevresinde ve yakınlarında 2 tane küçükçe göl olup bu mevkiden deniz görünmektedir bu çevreden çıkan kaynak suları ikinci bir haramidereye dökülmektedir haramiderenin suyu daha aşağılarda şeytan dere ile birleşmektedir bu her iki dere aşağılarda kapıkaya mevkine inmektedir kapıkaya mevki ile yukarıda belirtilen şeytan dere ve harami derenin aşağısında şu özellikte bir su değirmeni vardır.

POP MARTİN SU DEĞİRMENİ bu değirmenin her iki tarafı ana kayaya oyularak yapılmıştır değirmenin oluk başına 7 basamakla çıkılmakta içine ise iki basamakla girilmektedir bu değirmenin 26 adım üst tarafında yüksekçe tabii bir tepe vardır bu değirmenin 10 adım altında ve derede tabii kayada oyma tarzda özenle işlenmiş 3 adım ara ile 2 GÜNEŞ resmi vardır.

BAŞDEĞİRMENİN ÖZELLİKLERİ baş değirmenin suyunun çıktığı mevkii çok kayalıktır. bu değirmenin çevresindeki tabi kayalarda oyuklar, baklalı yani zincirli kaya ile daha pek çok işaretler vardır, bu baş değirmenin doğu yönünde kara tepe kovan kaya ayı ini ile kirazlı boğaz bulunmaktadır bu kirazlı boğazın üstünde ise güngörmez köyü vardır bu güngörmez köyünün çevresinde girdap kaya olup bu kaya üzerinde iki halka bulunmaktadır bu halkaların biri küçük diğeri büyüktür bu halkaların arasındaki mesafe 35 adımdır büyük halkanın 20 adım önünde erkek penisi resmi vardır. penisin yakınlarında 1 metre uzunluğunda zincir mevcuttur. zincir oyma tarzdadır bu çevrede çingene kale olup bu kalenin altında manola ait 63 kişilik gurubu ile uzun süre barındığı yataklı mağara vardır. unutulmaması gereken diğer hususta baş değirmen değirmen deredeki birinci değirmen olmakla beraber dolaplı ve çarklıdır. bu değirmenin su bendinin başlangıç mevkii suyun bu değirmene geliş yeri keçi deresidir.

Bu derenin üst tarafında ise kuru kulak deresi bulunmaktadır bu kurukulak dersinin sol tarafında içine 3 basamakla çıkılan açık bir mağara mevcuttur bu mağaranın yan tarafından ince kaldırım bir yol geçmektedir bu üç basamaklı mağara ile ince kaldırımlı yolun çevresinde 12 dikili siyah taş bulunmaktadır bu üç basamaklı mağaranın dışında ve karşıki tabii kayada 4 deliği olan bir kopana vardır bu delikli kopananın yakınlarında ve çevresinde ana kayada oyma olarak işlenmiş bir kama resmi mevcuttur.
 

Trakyalı81

Yorumlarım 2863 sayılı kanun çerçevesindedir.
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
1,332
Tepkime puanı
2,815
Puanları
23
Konum
Tekirdağ
buna inanmam, definecilik yap ama eşkiya parası arama ala ala ne arayacağız mezarmı kazalım ya çarpılırsak.
Eşkiya parası arayıp, onca insanın kan,vebal,ahının tutacağını düşünmüyorsun da, mezarda çarpılacagini düşünüyorsan bir yerde terslik vardır derim.
Not: Yaptığım karşılaştırma o fikri savunduğumu göstermez.
 
Üst