Dedektorburada Banner Mobile

Kartal

Dedektorburada Banner Mobile

paytoncu

Bilgili Üye
Cümleten selamun aleyküm.
Kıymetli kardeşlerim ustalarım ve abilerim
vaktiniz bereketli ve hayırlı olsun .
Biraz önce bir arkadaşımız Kartal diye bir taşı koymuş yorum istemiş koyduğu resime istinaden ben bu resmi koymayı hatta çevresinide keserek kısa özet olsun diye bu resmi koymayı uygun gördüm resim şahsıma aittir. Lütfen resmi alıp etrafta paylaşmayınız. Rica ediyorum. Ben sadece bilgi vermek için paylaşıyorum. Bu görmüş olduğunuz uzaktan bakılınca sağlam görünen bir kartal benzer değil net olarak Kartal . Bu kartalın sol kanadı aslında kırık kökten kırık kartal bi noktaya bakar durumda. Oysaki kartalın kırık kanadı yakınında ve saklanmış şekilde duruyor. Kartalın kırık kanadı istikametinde ise başka bir kartal yuvasında iki yavrusuna et veriyor veya bir hayvan leşinden koparıp veriyor ve bu yuvanın altında ise büyükçe hatta devasa bir küp resmi kabartma olarak yapılmış. Burada uçurum alan.
Gelelim kartalın diğer tarafına . Kartalın Güney batısında karşısına göğüs kısmına denk gelen tarafında ise yere saplanmış bir kılıç bu kılıcın üzeri tamamen Latin harflerle yazılı halde. Kılıcın karşısında at sırtında bir süvari bu işaret açılmış bir mağaranın yanında yer almaktadır . Mağara içine girince mağaranın duvarında yılan mevcut. Buralarda işaretler net benzer değiller. En az Kartal kadar . Ve asıl mevzuya gelelim. Bu saydığım her iki tarafın işaretlerinin tam ortasına denk gelen yerde iki dere birleşiminde ise sandık biçiminde hususi yapılmış dik dörtgen büyük bir kaya taşlanmış şekilde gömülmüş sadece 1 MT civarındaki kısmı dışarda olan bir kaya mevcut. Bu kayanın bulunduğu yere yakın bir alan düzlük lakin tamamen dolgu bir yer . Bu dolgu olan yerde yaklaşık 80 tonluk bir taş gömülü bu taşın dört kenarına dört adet yovarlak şekilde taş konularak üstünede bu taş koyulmuş. Altındaki yuvarlak taşlardan birinde ise iç içe 3 tane kalp resmi yapılmış burdan hafif doğusuna İki dere birleşimine gidince büyük bir kaya ve bu kaya bir öküz veya tosun da diye bilirsiniz lakin tosun olduğu kesin boynuzları kısa. Bu bir girişi işgal eden yere gömülmüş bir kaya büyük traktör den de büyük. Vel hasılı işaret her yerde olabilir lakin işaretler tek başına değildir. Tamamlayıcı işaretlerde olması gerekiyor. Ayrıca bu işaret burda birşey var demekte insanı boşa düşürür işarete baktığında ben burdayım demesi gerekiyor. Benziyor la işaret olmaz. Asıl mesele ise bir bölgede eğer gömülmüş malzeme varsa bu işten anlayan biri isen zaten ordaki malzemeyi bulman aşırı basittir. Vesselam. Vaktinizi aldım hakkınızı helal ediniz. Sizlere bol şans ve başarılar diliyorum saygılarımla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

paytoncu

Bilgili Üye
Ustalarım resim geniş açıdan çekildiği için ben alanı daralttım. Resmi kırparak paylaştım. Etrafında başkaca şeylerde mevcuttu kurallara uyarak paylaşmayı tercih ettim kusurum varsa affola. Saygılarımla...

paytoncu

Bilgili Üye
Evet o Kaya'nın altındaki taşa işlenen kalpler.
Bu kalp işlenen taşlar küçük değil neredeyse 3 tonluk taşlardan bahsediyorum. Bunun üzerine konulan o çok büyük 80 tonluk kayayı bunlerın üzerine yerleştirmişler.

Ekli dosyalar