bu güne kadar gördüğüm tüm büyük yuvaralk oymalar içinde mahzen,mağara yapılan ana kayanın üzerine yapılmıştır girişi kayanın altındandır
yanı şöyle yuvarlak oymanın içinde bir kanal veya murç izi size yön verir bunlar yoksa oyuğa su dökün suyun aktığı yönde ana kayanın bittiği yer kazılması gereken yerdır
kaya mezarlarında yardımcı işaret oyuğun üzerindeki kanal yada murç izidir bugüne kadar farklı bir yardımcı işaret görmedim
değerli mezarmıdır? bir kral kraliçe mezarı değildir soylu birinin mezarı değildir ama mağara mahzenin içine değilde dışarıya kayaya oyulmuş bir mezar yada toprağa konmuş uzeri taş ile kapatılmış bir mezar kadar değersizde değildir
zor yerde olabilir bir iki metre topraktan sonra mağara kapısında kapıyı kapatan 50cm kalınlığında taş da olabilir veya lahit lahitin içinden basamakla inilen bir yerde olabilir çok kolayda olabilir değişiyor
örnek verecek olursam adıyamanda normal dışarda bir lahit kaldırarak merdivenle bir mahzene inilmiş mağaranın ortasında bir lahit mezar soyulmuştu denk geldim gördüm ölünün künyesinin yazılı olduğu evlerin çatısındaki kremitin aynısı bir pişmiş toprak bilinçsiz kırılmıştı aynı künyeyi seneler öncesinde oralarda kazı yapan arkeolog bana göstermışti paha biçilemez demişti elbette kimin künyesi olduğu önemli
çalışma yaptığınız yeri inanın çözemedim belkide video çekiş açınız veya kayalardaki işaretlere çokça odaklanmanızdan birşey anlamadım belki bir giriş olabilir ama sizi yanlış yönlendirip günlerce boşuna çalışmanızın vebalını alamam
fakat yukardaki verdiğim bilgiler ışığıda çalışma yaparsanız er yada geç sonuç alırsınız ne çıkar derseniz bilemem onu oraya ben yada siz koymadınız
belki yüzük belki bilezik ama illaki put heykel şansınız varsa içerde ufak çaplı gömü şansınız yoksa toprak dolu mağara sonra işin yoksa toprağı temizle