Selamun Aleyküm ustalarım ve tecrübeli arkadaşlar،
Arazide toprak altından (gömülü vaziyette) çıkardığım bir ana kaya üzerinde çok detaylı işaretler buldum. Bölge dağ yamacı başlangıcı ve tamamen küçük taşlarla kaplı rampa (yığma/moloz) şeklinde.
İşaretlerin Detayları:
İşaretin çevresinde 8 metrelik bir alanda şişleme (çubukla kontrol) yaptım ancak zemin tamamen küçük taşlı yığma (moloz) olduğu için bir boşluk veya ana kapak tespiti yapamadım.
Sorularım:
Arazide toprak altından (gömülü vaziyette) çıkardığım bir ana kaya üzerinde çok detaylı işaretler buldum. Bölge dağ yamacı başlangıcı ve tamamen küçük taşlarla kaplı rampa (yığma/moloz) şeklinde.
İşaretlerin Detayları:
- Karga Ayağı Haç: 4 kolu da farklı uzunlukta. Ölçüler: 13 cm (bu kolda bir kertik var)، 10.5 cm، 9.5 cm ve 8.5 cm. 13 cm'lik uzun kol dağın tam tersi istikametini gösteriyor.
- Kavisli Anahtar: Haçın yanında kavisli bir anahtar var. Halkasının içinde biri küçük (yaklaşık 2cm)، diğeri daha belirgin iki tane "7" (V) sembolü var. Anahtarın ucu çift dişli ve bir kare (murabba) sembolü ile bitiyor.
- V Sembolleri: Büyük olan "V" sembolü 6 cm ve tam olarak dağ istikametine bakıyor. Küçük olan ise sağa doğru hafif meyilli.
İşaretin çevresinde 8 metrelik bir alanda şişleme (çubukla kontrol) yaptım ancak zemin tamamen küçük taşlı yığma (moloz) olduğu için bir boşluk veya ana kapak tespiti yapamadım.
Sorularım:
- Bu kadar kompleks bir işaret grubunda (Anahtar + Karga Ayağı Haç + V) gerçek hedef hangi yöndedir?
- Anahtarın içindeki küçük semboller derinlik mi yoksa mesafe mi verir?
- Yığma taşların altında giriş ararken nelere dikkat etmeliyim?