Degerli ustalarim sitenin takipcisiyim. Civi ile ilgili bazi konular okuyunca koyde hic olmamasi gereken biryerde bu kayaya cakil altigen civiyi gorup merakimdan cekmistim. Acaba isaretmidir diye bende meraklandim, degerli yorumlarinizla aydinlatirsaniz sevinirim. Bunun hikayesinide kisaca yazayim; malumunuz herzaman heryerde her mevkide insan illa define sohbetlerine katilmistir. Bi arkadas kaynak elektrot cubuklari getirdi uzerlerine bakir kablo sarili olandan, 4 lu cibuklardan. Bize gosterdi ev ortaminda tuttuk hakikaten altina gidip buluyor. Uzatmadan anlatayim bu yazin koye gitmistik ve cubuklarda yanimizdaydi hadi deneme yapalim dedik. Hangi metale tuttuysak tepki vermedi sadece altin haric. Bi arkadasa iki altin bilezik verdik bunu git falan yerde gom bizim bilmedigimiz yere, yarim saat sonra gelip bakacagiz buluyormu bakalim diye. Arkadasin sakladigi bolgeye gittik cubuklari karsilikli iki kisi tuttuk ve hep bi bolgeyi gosteriyordu. Biz cubuklarin gosterdigi bolgeye ilerlerken bilezikleri gomen arkadas uyardi. Hayir o tarafta degil diye. Biz o bolgenin her tarafindan cubuklari tutuyoruz ama hep dedigim yeri cekiyo. En son arkadas bileziklerin gomulu oldugu yeri gosterdi ve orda cubuklari tuttuk, evet bileziklere gidiyor. Bileziklerin gomulu oldugu yerden 2-3 metre uzaklasiyoruz tekrara o ters olan yeri cekiyor. Hadi bu nereye gidecek diye cubuklarin cektigi yonden surekli gittik. Yaklasik 500 metre gittik koyun tam karsisinda bulunan kayalik tepeye bizi goturdu. Tepenin dort bir yaninda cubuklari tuttuk ust tarafi goosterdi. Tepeye ciktik cubuk yer yer cubuk tutarak ilerledik en sonu carpi yapan yeri bulduk. Carpi yapan yerin tam altinda bu isareti gorduk. Ne alaka... butun koyluyu toplasak su tepede boyle bisey var gelin bulalim desek bulunmaz. O bolgenin cok uzaklarindada cubuk tutuyoruz yine orayi gosteriyor. Hatta koyun icinde cok yerde tuttuk yine orayi gosteriyo. Civinin oldugu bogeye baktik isaret varmi diye ama bariz bi isaret yok yada biz anlamiyoruz. Cubuk isini internetten arastirinca sizin sitenizi buldum cok sey ogrendim. Simdi havalarin duzelmesini bekliyorum sahaya cikmak icin. Altigen vida basligi gibi bisey. Kayaya tam cakili vaziyette. Kenardaki beyazliklar bizim eserimizdir kurcalarken bicakla kazit