@Karabulut ustanın dediği gibi ilk resim bir kaplumbağıyı andırıyor. Onun biraz uzak resi lerini görsek ona göre yorum yaparız.. Lakin inanın şu alttaki resim beni çok uğraştırma.Bakıyrsun at başı gibi yada af edersiniz eşek başı yada bir inek başı gibi. Bir türlü karar veremedim. Birde şöyle düşünüp konu sahibi kardeşimiz yeterli doneleri verir ise başka türlü bir ifade şekli var. 1. Sorum bu alanda iki adet çok yakın vadi varmı. Bunların birisinde su olmalı yani dere.Belki ikisindede su vardı kurumuş olabilir. 2. Sorum buralarda çok eski medeniyetler yaşamış lakin romalılarında yaşadığını tahmin ediyorum. B resimlerdeki alanda yada çok yakınında mutlak kalıntılar vardır. Çevrede sıcak su kaynağı olabilir. Alttaki resme iki yorum yapacağım1.cisi şimdi 2.si senin vadiler ve dereler ile ilgili bilgi gelince .1. Yorum yakınlardaki çeşme kaynak suyu eski Kervan yolu ve mağara .....Harmanyeri gibi düzlük yerde tek taş bunlara bak
İlk resme gelince iki ilave yapacağım bu yoruma kuyu ve geçit ve birde buradaki meşhur tepe
.