Kiliselerde Bakılması Gereken Yerler

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
2,351
Tepkime puanı
1,327
Puanları
17
Yaş
64
[h=2]Kiliselerde Bakılması Gereken Yerler[/h]
Giris kapisi ile ilgili
1) Giriş kapısının dış taraftan girerken solundaki bir taşta işaret vardır onu ıslatılarak bakmalısınız bir işaret bulunca da ufak bi hedıye buldunuz demektir,tam altına bakılmalı.


2) Kapısı 3 kollu ise orta kapının üstünü,yanlarını, ve altını ,orta kapıdan girerken yerde işaret varmı var ise oldugu yeri incele, son basamagın altınına yokla, bakarsınız bi hedıyede orda vardır


3) Mihrapların içi sıvalı ıse o sıva altına ve taşların ardına ıyı bakılmalı dıkkatli bicimde cok önemlıdır bu bölum civiyi ellemeyın derım tılsıma ınanalar dıkkat etmelı,o civili taş cekmece dir
4) iki mihrap var ise kesin içinde ceşitli işaretler vardır,oyma, yuvarlak, hac ,x, veya kare gibi,birinde çivi murc, gibi demir olur dikkatli bakılmalı cek bak bakam arkasında ne var


5) Mihrabın iç kısmını yeri iyice temizleyin dört köşe bir taş cıkacak, üzerinde veya yanlarında demir çakılıdır.Bu kayayı ordan alındıgında arkasında alt kata giriş oldugunu görürsün dıkkat etmelısınız zira her baba idin harcı değil girmek yürek ister. Genelde papazların toplu mezarı buradadır.


6) İçeride mihraplara sırtını verdiginizde 3 metre ileri gitmelisiniz yerde kapak vardır,her iki mihrabta taşların üzerinde de işaretler vardır. Sol taraftaki taş kaldırılınca yerde boşluk çıkar oraya girdi yeri ise papazın mezarı vardır tam taş altında, ama genelde sus eşyaları vardır böle bi adettır buda papazın cesedıde taşa yapışmiştır şimdi taşla bir olmuştur.


7) Mihrapları karşına al, sol duvarda yukarda sıvalı yerin altında, yüksekte, mermer bir taşta buranın haritası yapılmıştır dıkkatli bakmalısın ve o taşın bı tarafında da elmas olur dikkatli bakılmalı. Hafıf kucuk bı oyuktur bu o yuzden dıkkatlı bakılmalı.


8 İçerde bir penceredenden güneydoğudan içeri ışık vururışık nereye vururiyi bakmalısın sabah 9 da bak kıble tarafından güneş vururtam vurdugu yerı incele,bazı yerlerde bu doguda olabilir önemlı olan guneşin sabah vurdugu yerdır iyi incelemelisiniz.


9) Kilisenin kücük olanı makbul toplam 9 mk ye gelmelı mal olması ıcın lakın buyuk kılıseler içinde uygulanabilir. Bunlar genelde bir birine uyar bu sıstemler eskıde olsa fark etmiyor.


10) Kilisenin doğuya bakan duvarının tam ortasının dibini yokla,orada kapalı bir işaret olmalı,duvarın dibi veya 12 adım açığı mutlaka vardır. Oldugu yere bakılmalı dıkkatlı incelenmelı kırmadan dökmeden keşif bilgi için.


11) Doğu tarafındaki pencereyi incele,Orta pencereye sırtını dön,ellerini ileri uzat ve yarım aç, sol elin dereye ve Kdoğuyu, yüzün doğuyu, sağ kolun Gdoğuyu gösterir. Baktığın yerleri incele neler var


12) Dışarda bak kapıdan karşinda 3 tepe göreceksın yada 3 agac yada her ikisi ortadakı agaca git tam dibinde taş olur yoksada 70 cm en fazla in orda hedıye olur kuzeyınde sabıt ırıce kaya varsa tam tepesınıde ıncele


13) Mihraplara dışardan bakınca 4 tane dörtgen taş,bunlar haçı oluşturmalı alıcı göz ile bakmalısınız ilk yer bunların dibi mihraplara doğru devam eder sağa doğru her 180 cm bir emanet vardır 80 cm en fazla 1 mt derinde İlk önce tunçdan ikona,sonra çiniden porselen meryem ana,ondan sonra saat, saatin üstünde osmanlı,ingiliz ve bizansa ait 3 para tepsi,heykel öyle devam eder. Taş öbeğine kadar devam eder gider sabır ile devam edilmeliki hedefe ulaşilsın.


14) Kilisenin ceşmesıde vardır oryada bak bakalım su nerye düşüyor. Düştügü yeri incele kemerı ve ceşmenın arkasına gec bak orda farklı buyukluk veya renk olur. Bazen 40 bazen 70 adım arkasında da olur bazende 40 adım önunde de olur bi taşı iyi araştırmak gerek.


15) Bu kiliselerin batısına bakmalısın 300 adımda ören yerı yıgma harman yerı yıkık ev gıbı vsvsıyı bakmalısın cunku ordada mal var hemde saglamdır.


16)İçeri girince sag tarafta dırek olur o dıregın en altına bakılır sıyah sankı kurşunla tutturulmuş gibi yer olur o taşın ıcınde ıse incil ve heykel olur.


17)Kiliseye bakınca sol ust tarafa ıyı bakılmalı tepelerde tumulusler olur 3 adet sana yakın olanında saglam hedıyeler vardır.


18)Kiliseye bakınca tabı kapısına dogru sag kapı hizasında 21 adımda saglam kayalık vardır orya gıdılır tam tepeye bakılır ıse sıvalı yer vardır incelenmeli.


19)Kilisenın kapısına gecilir sol 90 derece acı ıle bakılır dere gecer 700 adım ılerı gidilir ise sagda acık yada kapalı oda mezar olur 1 adettır orda özel adamlar vardır. Açık ise ikincı oda aranır kapalı ise allah kolaylık versin. İçeri girince odanın altına değıl tavanında ikinci kat araştırılmalı.


20)Her kılısenın yanında mezarlık vardır bu mezarlıgın şeklı üçgen ise sivri olanın ucuna gidilir 40 cm de bir teneke gömülüdür.


21)Kilisenin solunda 3 kuyu olur bir birine mesafesı 21 adımdır bu kuyulara iki tepe yakındır en yakından tepelerın uzunlugu 21 adımdır,bir birine baglantılı tunelı vardır dıkkat edılmelı zira tuzaklıdır.​
 

Passha74

Member
Katılım
27 Tem 2016
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
İSTANBUL
Ah ustam güzel alıntılar yüklemişsinde burada yazanlar gibi olsa keşke diyesim geliyor eşimin dedesinin tarlasında kilise var ama eseri kalmamış kısım kısım kalıntıları duruyor resmini çekmeye fırsatım olmadı daha doğrusu daha oraya sıra gelmedi fakat çevresinde kendimce gözlemleme yaptım tahmini olarak kafamda yapıyı düşündüğümde kapısı batıya baktığını varsayarak 200 m kadar karşıda 3 ağaç var çınar ağacı ağaçların 10 m kadar kuzeyinde yerleşim kalıntısı kilise yerinin arkasın 100 mt kadar uzaklıkta doğusunda dere kilise yerine giden güneyindeki patika yolda yolun bir tarafında ikiz meşe 45 derece 3 mt karşısında bir ikiz meşe daha var yaşlarıda oldukça büyük elimde mevcut olan amatör bir makina ile bakındım fakat her şeye öttüğü için hiç bir işlem yapamadan geri döndük yazdıklarınıza bakılırsa ayakta olan kilisenin civarında çalışmak için ideal fakat sınırları bile belli olmayan sadece kalıntılarının % 10 kalmış olan bir yapıtın kafada canlandırma ile etrafında çaılşmak zor bilgiler için teşekkürler
 

falconryy

Yeni Üye
Katılım
10 Şub 2016
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Puanları
0
zemin altı oda mezarlar da kaya altina ilerleyen topragin katmanli olmasi, iki kemer seklin de siyah bir tas tabaka 5cm genisliginde 2 mt boyunca uzunlamasina kayann altina dogru kemer seklinde ilerleyen sıkıştırılmis toprak cok sert, killi, icin de camurdan toprak kalintilarinnda ciktigi bir emare sizce dogal midir zemin alti girisler de boyle sistemler mevcut mudur ?
 

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
2,351
Tepkime puanı
1,327
Puanları
17
Yaş
64
ah ustam güzel alıntılar yüklemişsinde burada yazanlar gibi olsa keşke diyesim geliyor eşimin dedesinin tarlasında kilise var ama eseri kalmamış kısım kısım kalıntıları duruyor resmini çekmeye fırsatım olmadı daha doğrusu daha oraya sıra gelmedi fakat çevresinde kendimce gözlemleme yaptım tahmini olarak kafamda yapıyı düşündüğümde kapısı batıya baktığını varsayarak 200 m kadar karşıda 3 ağaç var çınar ağacı ağaçların 10 m kadar kuzeyinde yerleşim kalıntısı kilise yerinin arkasın 100 mt kadar uzaklıkta doğusunda dere kilise yerine giden güneyindeki patika yolda yolun bir tarafında ikiz meşe 45 derece 3 mt karşısında bir ikiz meşe daha var yaşlarıda oldukça büyük elimde mevcut olan amatör bir makina ile bakındım fakat her şeye öttüğü için hiç bir işlem yapamadan geri döndük yazdıklarınıza bakılırsa ayakta olan kilisenin civarında çalışmak için ideal fakat sınırları bile belli olmayan sadece kalıntılarının % 10 kalmış olan bir yapıtın kafada canlandırma ile etrafında çaılşmak zor bilgiler için teşekkürler


değerli kardeşim dedektör herşeye öter iyi bir makineyle bakmayi imkanin plmayabilir ama iyi bir çubukla bakabilirsin ah ustam bana yakin olsaydin sana ücretsiz bakardim.

Saygilar ve sevgiler.
 

Passha74

Member
Katılım
27 Tem 2016
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
İSTANBUL
değerli kardeşim dedektör herşeye öter iyi bir makineyle bakmayi imkanin plmayabilir ama iyi bir çubukla bakabilirsin ah ustam bana yakin olsaydin sana ücretsiz bakardim.

Saygilar ve sevgiler.
Eyvallah ustam çubuklar bendede var fakat kendimi geliştirmm gerek çubuk konusunda zayıfım nasip inşaallah bir gün oda olacak yakın olsaydın yapardık bişeyler hayırlısı ustam
 
Üst