Dedektorburada Banner Mobile

Koltuk taşı oyma ve 2. İşaret

Dedektorburada Banner Mobile

muratdrn02

Member
Bu son resim tarfimle ne derece uyuşuyor ayrıntılı teyit et

Tamamen uyuşuyor ustam çapraz 5 7 adım sırasında yerde çöküntü var makina boşluk gösteriyor sonra o boşluk taşın bitiminden yukarı düz bir şekilde çıkıyor ortalama 9 10 metre sonra bitiyor bittiği alanda geniş tarama yapıyorum biraz ortalama 3 metrekare gibi cihaz boşluk veriyor

( Çöküntü olan alanın tünelin tersi güneyinde hafif denedim boşluk yok ama tam çöküntünun üstünde tepki veriyor )

12. Adım attığımda ise o sarı otlu alanın oraya varmış oluyorum otun önünde büyük taş var yine toprağa gömülü arası 3 mt sonra yine büyük bir taş gömülü bu otların taşın arasında boşluk sinyali aldım yine

Bu şekilde ustam @KANAS_USTA

Son düzenleme:

KANAS_USTA

Member
Çöküntünün başladğı yer ile o 12. adımdaki sarı otlu alan arasındaki hattı birlştir. Giriş çöküntünün en derin olduğu yerden değil o çökütüyü takip ederek ana kayaya (işaretli taş) en yakın olan yumşak topraktan başlar.
Boşluğun taşın bitimnden yukarı düz bir şekilde 9-10 metre devam etmesi ana tünelin uzunluğnu verir.
12. adımda ulaştığın o sarı otlu alan ve sonrasındaki gömülü büyük taşlar yer altındaki oda yapsının (mahzen) yüzeydeki karşılığıdır.
Sarı otun önündeki o büyük gömülü taşlar yığma kapak aykırı taş emaresidir. Aralarındaki 3 metrelik mesafe yer altındaki odanın genişliğini tarif eder. O iki büyük gömülü taşın tam ortasındaki boşluk mahzenin tavanıdır.
Boşluk aldığın çöküntünün tam üzerinden değil çöküntünün işaretli taşa bakan başlangıç ucundan aşağıya in. Giriş derinliği burada daha sığdır.

muratdrn02

Member
Bu son resim tarfimle ne derece uyuşuyor ayrıntılı teyit et

Sayın ustam bu denli uzun tünel işaret farklı bir tünel boşluk burası nasıl bir yer hangi döneme ait bir işçilik beni forumdaki arkadaşları aydınlatır misin çok teşekkür ederim

Yapıyı az da olsa harita üzerinde çizdim resim olarak ekliyorum

Ekli dosyalar

muratdrn02

Member
Çöküntünün başladğı yer ile o 12. adımdaki sarı otlu alan arasındaki hattı birlştir. Giriş çöküntünün en derin olduğu yerden değil o çökütüyü takip ederek ana kayaya (işaretli taş) en yakın olan yumşak topraktan başlar.
Boşluğun taşın bitimnden yukarı düz bir şekilde 9-10 metre devam etmesi ana tünelin uzunluğnu verir.
12. adımda ulaştığın o sarı otlu alan ve sonrasındaki gömülü büyük taşlar yer altındaki oda yapsının (mahzen) yüzeydeki karşılığıdır.
Sarı otun önündeki o büyük gömülü taşlar yığma kapak aykırı taş emaresidir. Aralarındaki 3 metrelik mesafe yer altındaki odanın genişliğini tarif eder. O iki büyük gömülü taşın tam ortasındaki boşluk mahzenin tavanıdır.
Boşluk aldığın çöküntünün tam üzerinden değil çöküntünün işaretli taşa bakan başlangıç ucundan aşağıya in. Giriş derinliği burada daha sığdır.
Ağzına yüreğine sağlık ustam diğer mesajıma bakabilir misin

muratdrn02

Member
Bilgin bulgun şahane ustam dediklerin tek tek çıkıyor sanki dicem sen yapmışsın ustam burayı :)
Birazda bizi bilgilendirsen hangi döneme kimlere ait vs vs çok merak ediyorum bu sonuca gelene kadar çok heyecanlı bir şekilde ilerledim
Burayı kim bu şekilde şahane hazırlamış insanın dili tutuluyor resmen
Ayrıca bizim bu bölgede kilise var ama buraya uzak 4 km falan vardır
Kilise geç Roma erken Bizans zamanlarına aitmiş

@KANAS_USTA

KANAS_USTA

Member
Statü sahibi bir aile mahzni ve buna bağlı gömü odası kombinasyonu mevcut.
Kaya üzerindeki büyük delik ve yanındaki küçük murç izleri içeride değerli diyen bir belgedir.
Sarı otlu alanın altındaki geniş boşluk doğrudan bir lahit veya mezar odasıdır. Bu kadar büyük bir klavuz kaya ve 10 metrelik tünel işçiliği sıradan birine değl bölgenin yönetcisi, din adamı veya varlıklı birine aittir.
Bura sadece bir mezar değil kişnin şahsi servetinin de (altın, gümüş, takı) naaşıyla birlikte gömüldüğünü gösterir.
Yani burası gömülü bir mezar odasıdır.
Roma.

muratdrn02

Member
Statü sahibi bir aile mahzni ve buna bağlı gömü odası kombinasyonu mevcut.
Kaya üzerindeki büyük delik ve yanındaki küçük murç izleri içeride değerli diyen bir belgedir.
Sarı otlu alanın altındaki geniş boşluk doğrudan bir lahit veya mezar odasıdır. Bu kadar büyük bir klavuz kaya ve 10 metrelik tünel işçiliği sıradan birine değl bölgenin yönetcisi, din adamı veya varlıklı birine aittir.
Bura sadece bir mezar değil kişnin şahsi servetinin de (altın, gümüş, takı) naaşıyla birlikte gömüldüğünü gösterir.
Yani burası gömülü bir mezar odasıdır.
Roma.

Anladım ustam ağzına sağlık 2. Noktaya koltuk taşının önünde başlayan boşluğu yakaladım öyle geldim 1 1.5 metre genişlikte boşluk algıladım sürekli düz bir hat üzerinde bu sağa ve sola giderek boşluğu teyit ettim fakat hep dediğim gibi verdiğim metraj içerisinde boşluk vardı koltuk taşının önünden 100 adım bu şekilde devam ettim ve boşluk bitti makina sola gösterdi sağ ileri vs kontrol ettim boşluk yoktu sola doğru yöneldim ve beni 2. İşaretin olduğu kayaya getirdi orası da ortalama 25 adım Kaya'nın arka yüzeyine geçtiğimde oyuk kısmı gördüm çok düzgün açılmış bir oyuktu daha sonra senin dediğin gibi 5 7 adım arasında çökmeyi buldum üstünde boşluk sinyali aldım çökmenin batısında ve güneyinde kontrol ettim boşluk sinyali yok çökmeden kuzeye doğru boşluk Kaya'nın bittiği yerden devam ediyor ortalama 10 metre kadar ilerledim ve o alanda oda tarzı gibi geniş alanda boşluk yakalıyordu makine daha sonra çökmeden tekrar gelip çapraz 12. Adıma gittim sarı otlu alanın başlangıcına geldim o alan ise ortalama 4 metre sarı otun başladığı yerde gömülü büyük bir taş vardı 4 metre ilerisinde yine aynı şekilde gömülü büyük bir taş vardı ikisinin arasına geçtim cihaz yine boşluk sinyali yakaladı

Sayende tespitlerin doğrultusunda buraya kadar geldim ustam beni tek şaşırtan bu 75 metre koridor ve 2. İşarete gelmem oldu gerçekten çok uğraşılmış bir plan yapılmış dilim tutuldu diyebilirim birde ilk defa böyle bir keşif yapıyorum bu işaret 2 3 senedir aklımda unutmuştum tekrardan yine içime düştü diyebilirim sonucunda buralara kadar geldik sayende Allah senden razı olsun

Ama ben buraya bir kazı yapamam yasal yollarla burayı nasıl yaptırabilirim bu konuda bilgi verme şansın varmı ustam nasıl bir yol izleyebilirim
@KANAS_USTA