Dedektorburada Banner Mobile

Koltuk Taşı Sol Kolçak Ve Oyma

Dedektorburada Banner Mobile

muratdrn02

Member
Bana gore erken roma donemi mezarlik alani.
''Koltuk'' dedigin yer ise; anma toreninin yapildigi yer. Ziyarete gelen kisiler sunaklarini o yere, ust kisimdaki oymaya da tanri veya tanrica heykeli koyarak dua ederlerdi.
Geriye oluleri nasil gomdukleri kaliyor. Olulerin yakildigi doneme aitse; ust uste bindirilmis kayalar olasi mezar yerleridir.
Diger olasilik ise; zemindeki ana kayaya mezar yapildiktan sonra ustu tas kapak ve horosanla kapatilir, bazi yerlerde onlarin ustune buyukce kayalar konurdu.
Yapacagin sey; agir olmayan ve basitce ayirabilecegin bir olusumu incelemek olmali. (amac var ise ne tur bir gomu oldugunu bulmak)
Bu durum koltugun arka kismi icinde gecerli...

Alana ait geniş bir video ekliyorum belki daha fazla yardımcı olur ve 1 adet işaret daha gördüm gibi koltuk yönünde karşı Kaya'nın yüzünde fotoğraf ve video iletiyorum linkten izleyebilirsiniz

Ekli dosyalar

muratdrn02

Member
Alana ait geniş bir video paylaşımı yapıyorum belki yardımcı olur ustalar yarın alan tarama ile boşluk ve değerli kontrolü yapacağım

Yeni bir işaret daha var gibi koltuğun karşı taşın üzerinde resim ekledim

Ekli dosyalar

muratdrn02

Member
Alana ait geniş bir video çevresi diğer taşlar vs izleyip yorum yapabilir misiniz ustalar

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör