balkaya34
Bilgili Üye
A.s kardeş...Ben kimseye atıfta bulunmadım konu baslıgına hitaben yazmıstım
Olsun yinede çok teşekkür ederim usdadım. Saygılar selamlar
A.s kardeş...Ben kimseye atıfta bulunmadım konu baslıgına hitaben yazmıstım
Başim döndühocalar işin aslı kudret kalede kurt varmış... kudret kalede yok yok ben sadece kurda takıldım. kudret kaledeki toplam malı yazsam bitmez. hakiki merkez burası. belgenin kalbi desek yanlık olmaz.
sadece kurt.
kurdun baktığı 30 adımda boş bir mezar vardır kurdun aşağısı deredir arkasında kara kayalık vede bir açık mağara bulunur girişte 3 adet iri oyna vardır biraz daha yukarıda toprak yığma bulunur kurda yakın bir yerde kaynak vardır burada 5 okka kadar mal vardır. kurdun diğer malı bir adet yakuttur... 7 adım yanında bir madalyon vardır...
kurdun baktığı yerden aşağı giden yola devam edersek bir boğazda yatıp uyuyan ikinci kurdu buluruz buraya yakın kurdun odası vede kapak vardır ilerisi ceneviz kale karşısı kudret kaledir deredeki değirmenler zengindir kalede 3 adet yapma gibi duvarlar bulunur bunların ortasında gömülü taşların altı iyidir...
burada şelale vardır yanında kasa gizlidir; birde koltuk vardır uçurumdadır 3 adet basamakla koltuğa inilir yönü doğudur koltuk burada kapaktır içerideki varlık cenevizlilere ait olup tamamı 18 bin okkadır tuzaklıdır... 72 basamakla odalara inilir içeride yol ikiye ayrılır kralın odası vede lahiti içeriyi aydınlatır...
tepede bir kuyu vardır 80 arşın kadar derindir,,, kapağı üzeride bir yatır bulunur,,, buradan kalenin mahzenlerine iniş yolu vardır, 66 arşında 3 adet tuzak bulunur ,buradan işaretli taş çekilip az miktar emanet alındıktan sonra 100 adım ileride girişten 70 adımdaki yeri temizleyip oradaki kolu çekersek tuzak bozulur,, malzeme safi altın platin vede gümüştür,, altından 12 odalı yere girilir buradaki mal safi külçe olup 140 bin okkadır.
nasıl ?
Ceneviz kalesi bursa karacabey deCeneviz kalesini bulursak , Kudret kaleyide buluyoruz demekki.
fakat ceneviz kalesi türkiyede 1 tane var , biliyorsun dimi
Karacabey civarinda aranan yerler neresibursa ve çavre tarafı benim sayılır. ben orada deyilim dostlarım var. yakın dosttur.
senin 3 şelale konun var omu. dur okuyayım.
3 şelale ve definesohbetinde okudugum tüm işaretler
ben aslında şelaler hakkında okudugum -yazının aynısının oldugunu biliyorum,,bana yardım ve bilgi verin ..3 şelale,3 şelale suyunun düştüğü yerde kazan,bir balık işareti ve kimsenin inanamayacağı kadar çok hayvan figür işareti..YARDIM LAZIM....definesohbeti.com
bumu.
Ceneviz kalesi bursa karacabey deevraklarda yazanları söylüyon hiç birini oturta madınmı
ceneviz kalesi kudret kale islimagra kemikli magra putlu magra direkli magra kartal kaya şahin kaya balli kaya kapı kaya karanlık dere harami dere şeytan dere manukyan ciftligi emin ag deyirmeni papazın magrası kanlı kızıl magra başlar Bursa bölgesinde
Usta bursa falan hikaye asıl yer doğu saygılar 3 ülke sınırarası 3 kale hangisine çikarsan obürlerini görürsün batıdaki kaleye yakin hamam sicak su bunlar bursada varmıevraklarda yazanları söylüyon hiç birini oturta madınmı
ceneviz kalesi kudret kale islimagra kemikli magra putlu magra direkli magra kartal kaya şahin kaya balli kaya kapı kaya karanlık dere harami dere şeytan dere manukyan ciftligi emin ag deyirmeni papazın magrası kanlı kızıl magra başlar Bursa bölgesinde
arkadaşlar hepinize selam olsun. benim en çok merak ettiğim kudret kale tam olarak nerede. mesela topal manol bursa bölgesinde adı geçiyor bilecik, inegöl karadeniz sahilleri hepsinde kudret kale var. gerçek kudret kale tam olarak nerede.
selam bu kudrat kalesi harita varin.olar bana gondarasinhocalar işin aslı kudret kalede kurt varmış... kudret kalede yok yok ben sadece kurda takıldım. kudret kaledeki toplam malı yazsam bitmez. hakiki merkez burası. belgenin kalbi desek yanlık olmaz.
sadece kurt.
kurdun baktığı 30 adımda boş bir mezar vardır kurdun aşağısı deredir arkasında kara kayalık vede bir açık mağara bulunur girişte 3 adet iri oyna vardır biraz daha yukarıda toprak yığma bulunur kurda yakın bir yerde kaynak vardır burada 5 okka kadar mal vardır. kurdun diğer malı bir adet yakuttur... 7 adım yanında bir madalyon vardır...
kurdun baktığı yerden aşağı giden yola devam edersek bir boğazda yatıp uyuyan ikinci kurdu buluruz buraya yakın kurdun odası vede kapak vardır ilerisi ceneviz kale karşısı kudret kaledir deredeki değirmenler zengindir kalede 3 adet yapma gibi duvarlar bulunur bunların ortasında gömülü taşların altı iyidir...
burada şelale vardır yanında kasa gizlidir; birde koltuk vardır uçurumdadır 3 adet basamakla koltuğa inilir yönü doğudur koltuk burada kapaktır içerideki varlık cenevizlilere ait olup tamamı 18 bin okkadır tuzaklıdır... 72 basamakla odalara inilir içeride yol ikiye ayrılır kralın odası vede lahiti içeriyi aydınlatır...
tepede bir kuyu vardır 80 arşın kadar derindir,,, kapağı üzeride bir yatır bulunur,,, buradan kalenin mahzenlerine iniş yolu vardır, 66 arşında 3 adet tuzak bulunur ,buradan işaretli taş çekilip az miktar emanet alındıktan sonra 100 adım ileride girişten 70 adımdaki yeri temizleyip oradaki kolu çekersek tuzak bozulur,, malzeme safi altın platin vede gümüştür,, altından 12 odalı yere girilir buradaki mal safi külçe olup 140 bin okkadır.
nasıl ?