Abiler şimdi bizim ilk yapabileceğimiz şey nedir hangi cihazla bakmak gerekir üzerine ev yapılı zemin kat ofa veya benzeri bişi varsa evin odalarının altında olmalı hangi cihazla kontrol edebiliriz. Aşşadan dedektörle bak denmişti hangi dedektör o zeminde işe yarar nereden başlamamız gerekir duvalrları hemen hemen hepsini attım buraya onun dışında resmleyince faydalı olabilecek bişey varmıdır. Dışardan görüntü istenmişti ama öyle bir yer değil burası artık mahalle olmuş her yer bina tekrar belirteyim bu yapının üzerinde 2 katlı ev var çelik kemer konmuş kuyunun ağzına sonra burası inşa edilmiş üzerindeki yapı en az 60 yıllık dedesi yapmış ama ondan önce araziymiş kuyu yine varmış fakat ne kadar eski bilinmiyor en az 100 yılı var çünkü bundan öncede arazi kendilerininmiş fakat o dönemde üzerinde eski bi yapı varmıydı sağında solunda veya nasıl bir yerdi sorabilecek kimse yok yaşayan. Bir arkeleog bulduk göstericez kazma vs gibi bi riske girilmicek ama bakabileceğimiz cihaz marka model konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar.
Size attığım bilgiyi tahlil eder ve bir bağ kurarsanız,bu kuyunun geniş kitleler için su ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanıldığını düşünebilirsiniz. Bölgeniz kafile/kervan geçiş güzergahı üzerinde olabilir,zamanında büyük bir yerleşim noktası olmus olabilir vs.
Yogun bir yaşanmışlık olması gerektigi için alanı taramanızı tavsiye etmiştim. Şahsen kendisinde bisi olacağına ihtimal vermiyorum. Ama kerterez alinmis olabilir.
Merakınızı iyi bir çubukçu çözebilir.
Rast gelsin..