Kuyudaki su nasıl durdurulur

Mecanic

Yeni Üye
Merhaba değerli ustalarım.Çalışma yaptığım kuyuda 12 metrenin sonunda maalesef su tuzağına Yakalandım .Öyle ki motor atmama rağmen çalışamıyorum .Motor bi yerden sonra su çamurlaştığı için çekemiyor ve Buda bizi kitliyor çünkü su çok çabuk yükseliyor .ne yaptıysam suyun geldiği damarın deliğini bulamıyorum gerçi bulursam Bile ne yapacağımı bilmiyorum .Emin oldugum şey suyun geldiği yönü görebiliyorum .Acil yardımlarınızı bekliyorum.saygılar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Merhaba değerli ustalarım.Çalışma yaptığım kuyuda 12 metrenin sonunda maalesef su tuzağına Yakalandım .Öyle ki motor atmama rağmen çalışamıyorum .Motor bi yerden sonra su çamurlaştığı için çekemiyor ve Buda bizi kitliyor çünkü su çok çabuk yükseliyor .ne yaptıysam suyun geldiği damarın deliğini bulamıyorum gerçi bulursam Bile ne yapacağımı bilmiyorum .Emin oldugum şey suyun geldiği yönü görebiliyorum .Acil yardımlarınızı bekliyorum.saygılar
Siz daha önce su tuzağı ile karşılaştınızmı. ??. Su tuzaklarında yanda ayrı depo olur onu yanlışlık ile kırar iseniz birden su basar bazende az az gelir kırılmanın büyüklüğüne göre tabi. Allah korusun ölüm tehdidi bile vardır.Su tuzağı olan yer dereye yada bir su kaynağına yakın olup buradan tuzağa eski toprak künkler ile su taşınır. Ancak bu künklerin ilk çıkış noktasını bulur iseniz ima edersiniz.Fakat tarifinize göre sizdeki su tuzağına benzemiyor.Sizinkisi bir nevi sondaj olmuş suya denk gelmişsiniz. 12 metre alta su künkü döşenmez yani tuzak mantık dışı oluyor burada

Son düzenleme:

Mecanic

Yeni Üye
Ev kuyusu hocam normal musluğu sona kadar açarsınız ya hani öyle geliyor işte.bende bu işte yeniyim ilk işim o yüzden bilgim yok.Öyle sanıyorum orası kapalıydı ben bilmeyerek kırdım .balçıktı önceleri ve sonra birden böyle arttı.

Mecanic

Yeni Üye
Siz daha önce su tuzağı ile karşılaştınızmı. ??. Su tuzaklarında yanda ayrı depo olur onu yanlışlık ile kırar iseniz birden su basar bazende az az gelir kırılmanın büyüklüğüne göre tabi. Allah korusun ölüm tehdidi bile vardır.Su tuzağı olan yer dereye yada bir su kaynağına yakın olup buradan tuzağa eski toprak künkler ile su taşınır. Ancak bu künklerin ilk çıkış noktasını bulur iseniz ima edersiniz.Fakat tarifinize göre sizdeki su tuzağına benzemiyor.Sizinkisi bir nevi sondaj olmuş suya denk gelmişsiniz. 12 metre alta su künkü döşenmez yani tuzak mantık dışı oluyor burada
Galiba artık işim çok zor değil mi .Bu suyu aZaltmanın veya kesmenin yolu varmı sizce ?

balkaya34

Bilgili Üye

Aniden su gibi çamur yürürse kuyudan cikamazsiniz,Orda bisey olmaz su tuzak filan degil cik ordan ,
Hayatini düşün, Orda hic birsey olmaz ,,sen oraya odaklanmıssin , Orda tuzak uok doğaldır,

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Yine söylüyorum öyle o metrajlarda tuzak falan olmaz. Bu tuzak değil diye. Tehlikeli işlere bulaşmayın. Dünya sizin olsa canımızdan kıymetli değildir.

sanal defineci

Bilgili Üye
1726080651433.png
kuyu defineleri şehir içlerinde ve ya kilise,papazevi gibi yerlerde olur..kimse dağın başındaki bi yere kuyu kazıp içine define saklamaz..hareket alanının kısıtlı olduğu yerlerde kişi kuyusunu temizlemek maksadıyle aşşağı iner.bi kaç taşı çıkartıp buraya zulasını yaptıktan sonra malını koyarak tekrar harçla ve çıkardığı taşlarla kapatır..böylelikle hiç bi komşusu süpelenmez.ayrıca kuyu dibine define saklanmaz..zira kuyular sürekli olarak en azından 5-6 yılda bir temizlenmelidir..babam kuyucu olduğu için bunu iyi bilirim.zira kuyuya su dolarken bi miktarda çamur gelir etraftan.bi kaç senede birikerek su seviyesini düşürür.temizlenmesse kuyuda su birikmez zira alttaki çamur su basıncı nedeniyle serleştiğinden damarı tıkayacaktır..bu sebeple bi kuyuya define gömülürken mutlaka yan duvarda ve su seviyesinin asla çıkamayacağı bi noktada kasa yapılır..kuyunun dibine bir emanet konsa bile kuyu tamamen doldurulur.üzeri harç ve taşla kapatılır..zira dediğim gibi faal kuyular mutlaka temizlik ister...kilise ,papaz evi gibi yerlerde ise kuyunun duvarından içeri bi tünel yapılır..buraya oda yapılır.ardından gene giriş duvarı taş ve harçla kapatılır.işaret olarak siyah ve ya renkli bi taş konarak tünelin olduğu yer işaretlenir..define kesinlikle su seviyesinin üzerinde olur...

sanal defineci

Bilgili Üye
tünel ,kasa en fazla beş,altı metrede olur.işlem yaptığınız yerde ise oniki metreyi görmüşsünüz.üstelik su damarına da denk geldiğiniz için bence umudunuzu yavaş yavaş tüketiyorsunuzdur..önemli nokta..define kuyu dibine gömülmüşse kuyu kesinlikle toprakla dolu ve kapatılmış olmalıdır..hatta üstü kalın bi harçla iyice sıvanmış olmalıdır..açık bi kuyunun dibinde kesinlikle define aranmaz.sadece yan cepelerdeki şüpeli yerler kontrol edilebilir...

Mecanic

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 312575kuyu defineleri şehir içlerinde ve ya kilise,papazevi gibi yerlerde olur..kimse dağın başındaki bi yere kuyu kazıp içine define saklamaz..hareket alanının kısıtlı olduğu yerlerde kişi kuyusunu temizlemek maksadıyle aşşağı iner.bi kaç taşı çıkartıp buraya zulasını yaptıktan sonra malını koyarak tekrar harçla ve çıkardığı taşlarla kapatır..böylelikle hiç bi komşusu süpelenmez.ayrıca kuyu dibine define saklanmaz..zira kuyular sürekli olarak en azından 5-6 yılda bir temizlenmelidir..babam kuyucu olduğu için bunu iyi bilirim.zira kuyuya su dolarken bi miktarda çamur gelir etraftan.bi kaç senede birikerek su seviyesini düşürür.temizlenmesse kuyuda su birikmez zira alttaki çamur su basıncı nedeniyle serleştiğinden damarı tıkayacaktır..bu sebeple bi kuyuya define gömülürken mutlaka yan duvarda ve su seviyesinin asla çıkamayacağı bi noktada kasa yapılır..kuyunun dibine bir emanet konsa bile kuyu tamamen doldurulur.üzeri harç ve taşla kapatılır..zira dediğim gibi faal kuyular mutlaka temizlik ister...kilise ,papaz evi gibi yerlerde ise kuyunun duvarından içeri bi tünel yapılır..buraya oda yapılır.ardından gene giriş duvarı taş ve harçla kapatılır.işaret olarak siyah ve ya renkli bi taş konarak tünelin olduğu yer işaretlenir..define kesinlikle su seviyesinin üzerinde olur...
Değerli cevabınız için teşekkür ederim