Kuyulaaaar kuyular ustalar acil yardim bekliyorum

0ttomans

Member
Ustalar uzuuuunca bir ara sonra selamun aleykum cumleten diyerek konuya daliyorum
Ve degerli yorumlarinizi bekliyorum

Kuyumuz 12-13 metre 6.5-7mt ye kadar bos geri kalan kismi su ile dolu kuyunun ilk baslangic sirasinda bir V harfi mevcut ayni duvarda V harfinin alt istikametinde sudan 35 cm kadar yukarida resimde gormus oldugunuz kanalli ve murclu tas bulunuyor kanalli tasin karsi duvarinda ise bu ucgen oturtma tas mevcut ben dedektorle sinyal yoklamasinda kuyuyu cepe cevre taradiktan sonra sadece kanalli tasin arkasinda degerli sinyali aliyorum acep ne olaki ? Mevzu burada sonmu buluyor yoksa bunun ardindakini alda git sagi solu elleme felanmi diyor ve dahasi bu tasi burdan ceksem cokme ihtimali nedir ?

NOT: 100-150 mt civari kuzeyinde
100-150 mt civarida guney batida bir kuyu mevcut bizim bu kuyu ucgeni tamamliyor ortada kalan kuyu oluyor

Ekli dosyalar

james

Yeni Üye
Bu kuyu yapısı ve taşların dizilişi itibari ile define emaresi bulunmamaktadır, işaret olan taş bence doğal.
Define olan kuyular en fazla 5-6 metre olur genellikle diplerinde horasan taşının altındadır malzeme böyle bir yerde gördüm kuyu 1,5 metreydi.
Bazı kuyuların bir taşının arkasından tünele giriş olabilir bu taş diğerinden bariz farklı olur üzerinde işaret olmasına gerek yoktur. Genellikle define olan kuyular Marmara bölgesi, Egenin kuzeyi ve batı karadenizde olur.
Bu yapıdaki kuyuda herhangi bir çalışma yapmanızı kesinlikle önermem çook tehlikeli.
Ben olsam üç kuyunun arasındaki mesafelerini ölçerim eşit ise üçgenin tam ortasında büyük tek parça taş veya yığma taşlık ararım.
Benim görüşüm bunlar ustalarım daha iyi yorum yapacaktır.

0ttomans

Member
Bana herseyi de ama bu iki isaretin dogal oldugunu deme james abi :) degerli yorumlarin icin tesekkur ediyorum selametle…

0ttomans

Member
Rastgele taşlarla örme kuyu. Kesme taş veya kayaya oyma kuyu olsaydı, o zaman olurdu. Bu kuyularda yakın dönem, Uğraşmayın.
Ustam degerli yorumlarin icin tesekkur ediyorum lakin kuyu dedemin bahcesinde dedem 99 yasinda ve 6-7 kusaktir bu kuyu buradaymis anlatiyor zaten evler rum yapisi tabii simdi yenilendi vs 500 senelik maziisi var hemen hemen icerden islem yapmayi dusunmuyorum dibindeki suyu bosaltip dibini gormek istiyorum ve o sinyal aldigim tasi yukardan cektirmek 7 mt sinyal kafami cok mesgul ediyor birde murclu tasin arkasinda olmasi

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Selaymun aleyküm. Ustalarımızın fikirlerini belirtmeleri ve şüphelenmeleri normal bir şey. Siz son yazdıklarınızı ilk olarak belirtseydiniz fikirler başka olabilirdi. Lakin bende şahsi görüşüm olarak onlara işaret demiyorum. Hiç kimse bir kuyuya bir şey koyup böyle göze çok batan iz bırakmaz. Daha küçük izler yada değişik renkte taş olabilir. Lakin kuyunun çevresi için bir şey diyemem belki dış kısımda kuyuya yakın bir şeyler olabilir. Üç sayısı güzel bir sayı yalnız buna üçgen demiyelimde üçlemeyi tamamlama diyelim....Notunuzda rumlardan bahsetmişiniz. Dedenizin bahçesindeki ağaçlar duruyormu. Çok yaşlı ağaçlar. Yada diğer kuyulardakiler. Bakarsınız üçleme öyle çıkar karşınıza. Mademki mazisi çok eski bu yerin buranın dedesi yani dede mezarı eski çeşmeleri değirmenleri eskiden var ise kilisesi. Üçgen şeklindeki eski mezarlığı vsvs diyelim ne dersin. Daha dereye gitmedik.

0ttomans

Member
Selaymun aleyküm. Ustalarımızın fikirlerini belirtmeleri ve şüphelenmeleri normal bir şey. Siz son yazdıklarınızı ilk olarak belirtseydiniz fikirler başka olabilirdi. Lakin bende şahsi görüşüm olarak onlara işaret demiyorum. Hiç kimse bir kuyuya bir şey koyup böyle göze çok batan iz bırakmaz. Daha küçük izler yada değişik renkte taş olabilir. Lakin kuyunun çevresi için bir şey diyemem belki dış kısımda kuyuya yakın bir şeyler olabilir. Üç sayısı güzel bir sayı yalnız buna üçgen demiyelimde üçlemeyi tamamlama diyelim....Notunuzda rumlardan bahsetmişiniz. Dedenizin bahçesindeki ağaçlar duruyormu. Çok yaşlı ağaçlar. Yada diğer kuyulardakiler. Bakarsınız üçleme öyle çıkar karşınıza. Mademki mazisi çok eski bu yerin buranın dedesi yani dede mezarı eski çeşmeleri değirmenleri eskiden var ise kilisesi. Üçgen şeklindeki eski mezarlığı vsvs diyelim ne dersin. Daha dereye gitmedik.
Ustam her ustamin yorumi benim icin altin bir bileziktir koluma takarim yada kulagima kupe ederim bastacidir hepsi
Sonda bahsettiklerimi basta bahsedip konuyu arap sacina cevirmek istemedim gelen yorumlarla birlikte konuyu derinlestirme mantigiyla ilerlemek istedim evet kilisesi degirmenleri yasli agaclari vs mevcut lakin kuyularla birlikte agaclarda baskasinin mulkunde kaldigi icin elden bisey gelmiyor :) ve bircok yapi gunumuze uyarlandigi icin tahrumar edilmis yok olmus yerleri biliyoruz ama yikilip ya ahir yapilmis yada garaj elde kalan kuyular ve bu kuyu vede bir yalak yalakta tabii islemedigi icin alt ust edilmis bir kenara atilmis ama nedendir bilmiyorum bu isin sonuna gitmek istiyorum saygilarimi sunuyorum selametle…

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili. @Ottomans. Kardeşim eyvallah. Evet belki merkezi düzen bozulmuştur lakin uzakta olanlardan geriye kalanlar mevcuttur mutlaka. Buranın eski yolundaki eski çeşmeler deredeki şelaleler yada şarlaklar değirmenin yeri yada yerleri çok eski mezarlığı gibi şeyler. Çevredeki namlı tepeler.
Birde siz eski bir ustamızsınız bu işleri size fazla izaha gerek yok . İllaki bir şeyler yerinde duruyordur

0ttomans

Member
Sevgili. @Ottomans. Kardeşim eyvallah. Evet belki merkezi düzen bozulmuştur lakin uzakta olanlardan geriye kalanlar mevcuttur mutlaka. Buranın eski yolundaki eski çeşmeler deredeki şelaleler yada şarlaklar değirmenin yeri yada yerleri çok eski mezarlığı gibi şeyler. Çevredeki namlı tepeler.
Birde siz eski bir ustamızsınız bu işleri size fazla izaha gerek yok . İllaki bir şeyler yerinde duruyordur
İzah ettiklerinizi arastiriyorum @dardanos ustam bilgilendirme icin tesekkurler

Cem_Eratik

Yeni Üye
james ustam bu kuyu defineleri tahminen ne zaman beri var kimlere özgü bir durum