L Çubukların Kullanımı ve Aldıkları Şekiller...

seetec

Yeni Üye
Katılım
21 Eki 2013
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Arkadasim elbette paylasacagim ama biraz heyecan merak olustursun istedim :200:
Onceki yazdigim seyler hakkinda ne dusunuyorsun peki
 

Kristof34

DogacıyıZ
Katılım
13 Eyl 2014
Mesajlar
685
Tepkime puanı
33
Puanları
4
Yaş
48
Konum
İstanbul
Şimdi sana bir tavsiyede bulunayım ki kulağına küpe olsun :)

Daha önceki yorumumda da yazdım ki daha iyi anlayasın yerin çok şüpheli okey lakin çubuklar asla güvenebilecegin kesin diyeceğin şeyler değildir keza altın buluyor kelamından dahi müthiş derecede huylandım. Ben bu çubukların belki 50 farklı versiyonunu kullandım hatta değişik şekillerde deneme yanılma yöntemi ile kendi yaptığım cubuklarda vardır ki bunları KtS akrabam ile SelçuK dostum çok iyi bilirler. Çubuklar için o kadar çok söylenen varki kimisi akılları zorlar yok 0 rh+ kan grubu olanlarda çalışır yok altına çekmesi için ağzına burnuna altın al vs. vs. Ben tecrübelerimi aktarayım sana sen almak istediğini al. Altın bulduğunu söylememe sebep olan şey beynini buna şartlandırman. Bunu şahsen kendim birçok kere denedim. Sen altını koydugun yeri biliyorsun vücudundaki + elektrik senin altının yerini bildiğin için beynin verdiği emirle çubukları altına doğru yönlendirir. Ben evde başkasının ssakladığı altını dahi bulduğum zamanları hatırlarım lakin öyle birşey olmadığına birçok kez arazide deneme yapınca şahit oldum. Bakır çubuklar müthiş derecede suya ve minerale duyarlı olurlar bu sebepten benim için en ideal çubuk pirinç çubuk olmuştur. Çok güzel boşluk bulur pirinç çubuklar lakin kullanımı tecrübe ile çözülür. Sana verebilecegim en iyi öneri bu çubukların altın bulduğunu unutman. Boşluk için yapman gerekenei söyleyeyim. Arazideyken ayakkabılarını coraplarini çıkart ayagin toprağa bassın ki vücudundaki bütün elektriği bir at bi 10 dk ciplak ayak gez. Sonra al çubukları seni yönlendirsin. Boşluk aldıgın zaman x yaptığı yere bir işaret koy nerede açılırsa oraya da işaret koy. Bu işlemi 4 taraftan da uygula ki alttaki boşluğun sınırları belli olsun. Amacımız boşa emek harcamamak Allaha emanet olun.
 

seetec

Yeni Üye
Katılım
21 Eki 2013
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Tesekkurlerkardesim verdigin bilgi icin sen benim icin gerekli olan bilgiyi fazlasiyla verdin
banada uygulamk duser tekrar tesekkurler kardesim agzina yuregine saglik sizde allaha emanet olun
 

seetec

Yeni Üye
Katılım
21 Eki 2013
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Kristof kardesim peki bu yesillik yerde ubuklar yazdigim gibi sagdayken solu soldayken de sagi
ve ortada x yapiyor burda ne olabilir
 

SelçuK

DogacıyıZ
Katılım
9 Şub 2015
Mesajlar
416
Tepkime puanı
14
Puanları
4
Yaş
51
benim eski konularımı oku cubukla ilgili

 

Kristof34

DogacıyıZ
Katılım
13 Eyl 2014
Mesajlar
685
Tepkime puanı
33
Puanları
4
Yaş
48
Konum
İstanbul
Açmadan birşey söylemek yanlış olur. Boşluk aldığın alan ufaksa küp mezar olabilir su kaynağı olabilir en doğru sonuç açınca çıkar ki çubuklarının nasıl çalıştığını da tecrübe etmiş olursun.
 

azadibb04

Member
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
L çubuklar genelde boşluğun üstüne geldiği vakit x yapar boşluğu ggectigin vakit ikiside ters istikamete açılarak boşluğun arkada kaldığını söyler. Çubuk kullanmak gerçekten zor iştir her hareketine güvenip kazma kürek yaparsanız boşa hamallık yapmış olursunuz. Özellikle pirinç çubukların hassasiyeti biraz fazladır yanı altta peynir tenekesi kadar boşluğa tepki verdikleri olur buda kullanıcıyı çok yaniltir altta bulunan doğal kaya kırıklarını bile boşluk olarak algılamamızı sağlar buda işin hamallık kısmı olur. Eğer altta bir oda varsa bu oda minimum 1,5-2 m2 boyunda olmalı bu bağlamda boşluk tespit etmek için en sağlıklı yol yürümeye başladığımız noktadan sonra nerede x yapıyorsa orayı boşluğun başlangıç sınırı kabul edip bir taş koyarız nerede x işareti geri aaçılırsa orayada bitiş sınırı kabul edip başka bir tane taş koyarız bu işlemi 4 taraftan yaptığımızda alttaki odanın boyutları hakkında bilgi sahibi oluruz ona göre işlem yapılır.
ustam ben el yapımı pirinç çubuk kullandım. bu çubuklar biraz da zihinle alakalı. evde içimden çubuğa kalorifere dön komutu veriyorum. dönüyor. sonra tencereye dön diyorum dönüyor. sonra yere attığım yüzüğe dön komutunu veriyorum. yine dönüyor. nereye istersem oraya dönüyor bu. anlamadım bunun mantığını. bi fikrin var mı?
 

azadibb04

Member
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Aklima gelmisken arkadaslar bu basit cubuklar direkt altni da gosteriyor bu cubuklardan
Anlayan bir usta vardi sehir disindan ufak bir tiyo verdi evde denedim direkt altina yoneliyor
ustune gelince x yapti yarin arazide deneyecegim
saklarsan altını bulamazsın ama yerini bilirsen seni öraya götürür. ya da sen oraya yönlendirirsin.
 

sinan1987

Yeni Üye
Katılım
25 Eki 2015
Mesajlar
9
Tepkime puanı
2
Puanları
0
selamün aleyküm abi iki tane bakır kabloyu sıyırıp bakır kablo teliyle L çubuk yapsam olur mu ? sonra sağ eline ne koyarsan ona yöneliyor muş diyorlar öylemi ustalarım ....
 

tatar26

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
2 May 2015
Mesajlar
2,475
Tepkime puanı
788
Puanları
17
Yaş
42
aynen altın al altına gümüş al gümüşe .. çapraz olunca bakırda çıkabilir altında o senin nasibin dışa açılırsa altında boşluk var demektir..
 

harun0606

Aktif Üye
Katılım
21 Eki 2013
Mesajlar
112
Tepkime puanı
18
Puanları
4
Çubuğun kesinleşmiş kanıtlanmış hiç bir mantığı yoktur. Doğru çubuklar bişeylere gidiyor metela boşlığa minerale suya toprak altında uyuyan tek metal altındır.
 
C

caution

Misafir
ÜÇ ASAMALI ÇALIŞMA

A - Sağ avuc içimde hiç bir şey olmadan

1- çapraz ve kapanma şekli yaptığı ve açılmaya başladığı yerleri işaretlerim ilk önce kare içine almaya calışırım .
2- sınırlarını belirlediğim ve o sınırdan uzaklastığımda sağdaki sağa sol daki sola dönerek ucların geri istikametini gösterdiği yerlere bir tas koyarım kare içine alarak sınırlandırdığım yerler ile koyduğum tas arasını adımlarım sonra ortalama adımım 70 cm e denk gelirdiye adım sayısını carparım +/_ 50 cm derinlik hesaplarım .

B - Sağ avcuma 5 i 1 yerdeyi alırım :72:

1- Yukarıda sınırlarını çizdiğim kare içine aldığım yere girdiğimde bir sınırdan diğer sınıra yürürken sağ elimdeki çubuk ilk önce capraz ve kapanma işlemini yapıp ardından sağ elimdeki tututuğum cubuk karsı istikamete 90 derece acılı gösterir ise ilk acıldığı yere yine bir taş koyarım küçük adımlamaya devam eder acılan cubuğumun tekrar kapanmaya başladığı yerede bir tas koyarım sonra bu hareketi bir kac kez daha yapar sınırlarını bulduğum gibi yukarısının onun gibi sınırlamaya calısırım sonra elimde bir büyük sınırları belli kare birde küçük kare olur
2 - Yukarıda A maddesinde yazmıs olduğum 2 . maddeyi yaparak derinlik ölçerim

C - Teyit için aynı işlemleri arkadaşıma yaptırırım ( farklı bir cubuk ile )
 
Üst