benim fikrim değişmedi, ctx3030 a uzanamayan(fiyatı nedeniyle) yahut kullanım zorluğu vs sebeplerden ötürü deus üniteli de fikrim sabit, yeni çıkan deus2 fmf multi frekanslısını çıkarttı oda 1500 euro gibi meblalardaydı en sonDedektörler yok iken çubuklarla aramalar yapılıyormuş. ama çubukların her kişi üzerinde çalışma garantisi yok.
yani ben kullanırken çok kararlı ve iyi tespit eden cubuk, başka biri kullandığına hiç bir işe yaramayabiliyor.(değişik bir ilim , kan gurubuna bağlı bir olay mı yoksa beyinin frekansları ile ilgilimi yada vücut bio enerjimi; kendimce bir açıklama getiremedim. nette bir çok açılama var ama hiçbiri bilimsel değil.(gerçek değil demiyorum bilimsel değil diyorum yanlış anlaşılmasın)
dedektörler ise bilimsel netlikle çalışan kararlı makinalardır. çalışma prensibi bilimseldir. ve özelliklerine göre (genelde fiyatına göre ) kararlı çalışırlar. Profesyonel makinaları kullanmak biraz zordur. operatör dedektörü iyi tanımalı,toprak yapısına göre iyi ayar vermelidir.
benim tercihim amatör makinalardır. aç kullan topla, yeni bölgeye gelince yine hemen aç kullan.daha pratik ve bence daha verimli.
bütceniz iyi ise (15/20 bin demişsiniz) bence akıllı multi frekans dedektörlere yönelebilirsiniz. ve yine bence dedektörlerin amiral gemisi minelap cx3030.
@saftilki ustam bu konulara hakim davet edelim
26 ocak tan önce almaya bak her ne alacaksanız