Mağara üçgen

sanal defineci

Bilgili Üye
ben de kesin vardır yoktur demem.. biraz şans,biraz kısmet,biraz tecrübe .....

İnnovia

Aktif Üye
Açılmış bir yerle daha neden ilgilenirsinizki.Üçgen sonradan oluşmuş

Hookook

Aktif Üye
Ben açılmış bir yerle uğraşmanı tavsiye etmem keza diğer yerleri açan elemanlar belli ki pek de acemi sayılmaz etrafı güzelce temizlemiş gibiler malûm işi bilen defineci arkadaşlar temizlik konusunda titizdir bir yerde çalıştılarsa etrafı güzelce temizlerler diye düşünüyorum 😂Yinede hevesini kirmayalim her işin başı nasip

sanal defineci

Bilgili Üye
temizlik konusunda haklısınız..gerçekten takdir etmek lazım..adamlar bi çivi çöp bile bırakmıyorlar..

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Arkadaşlara hak vermemek elde değil. Şimdi şuna dikkat etmek gerek bu tür kapalı olup sonra açılmış yerlerde çok bir şeyler kalacağını ben de tahmin etmiyorum. Hele bu zamanda.

Eweress

Aktif Üye
Dediğim metrajda çıkan toprağı elime aldım ve çubukla tuttum ve tepkime olmadı yani bana boşluk var dediğim nokta kayboldu
Bu mineral olayına en basit çözüm nedir çubukçu ustalarim

sanal defineci

Bilgili Üye
minerali geçmenin her hangi bi pratiği yok.en azından ben ve tanıdığım hiç kimse daha bu sırra vakıf olmadı..toprakta illa mineral vardır demeyin.işin aslı toprağın zaten yüzde elliye yakını mineralden oluşuyor..sorun bu mineralin genellikle su akışıyla bi noktada yoğınlaşması..genellikle yağmurdan,yağıştan sızan su bazı mineralleri eriterek iyona dönüştürüyor..buda bi katmanda birikmeye başlayınca çubukçunun baş belası haline geliyor.ikinci olay topraktaki doğal yolla oluşan boşluklar..bunlar da çubuğu etkiler,,üçüncüsü sert ve yumuşak katmanlar..bunlar genellikle toprak kayması,deprem,fay hareketleri sonucu sert ve yumuşak katmanların birbirinin altına ve ya üstüne geçmesiyle oluyor..dördüncü olay ise anomali dediğimiz genellikle bataklığa dağdan kopan bi taşın düşmesi gibi bazı doğal sebepler ..mesela on metrekare toprak bi alanda gömülü tek bir taş varsa doğal frekans akışını bozacağı için çubuğu etkileyecek..beşinci sebep ise insani faliyetler..sondajlar,yapı temelleri,toprak altındaki taş yığmaları,tarla sulamak için zamanında açılan kanalların sonradan tekrar örtülmesi,çeşitli sebeplerle kazılıp kapatılan alanlar....ancak toprak altına gömülen defineler de anomali olduğu için toprak yapısına uymadıklarından çubukla tespit edilebiliyor..çubuğun çalışma prensibi yer kürenin yaydığı fekansın bu saydığım sebeplerin ve ya benzerlerinin bozmasına verdiği tepkidir esasında..doğal akış dediğimiz yer çekirdeğinden gelen akımı bir şey etkilediğinde çubuk buraya atacak kendisini.artık mineral mi,doğal boşluk mu,sert bi kaya mı,yapı kalıntısı mı.....tamamen şansa ,kısmete kalıyor iş anlayacağınız..

sanal defineci

Bilgili Üye
bide size küçük bi tüyo..elinizde bilgi belge olmadan okyanusta hamsi aramak gibi beyhude bi çabaya girmeyin....definecilik esasında üç ana kol üzerindedir..tektekçilik dediğimiz döküntü toplama,mezarcılık ve hazine avcılığı dediğimiz yüksek mablalardaki saklı paraları ve mücehverleri arama..öncelikle ben hangisiyim diye bi düşünün.zira hepsi birbirinden çok çok farklıdır..tektekçiliği her türlü arazide,her yerde yapmak mümkün..gerekli şey sadece basit bir dedektördür..mezarcılık işinde ise mezarlık alanları aramak gerekir..bu çok daha zor bir alandır..en zoru ise hazine avcılığı... biraz tarih,biraz bilim,biraz da teknik kabiliyet gerektiren bir iştir.bilgi,belge gerektirir.bu çağda insanların gitmediği,yapılaşma olmayan alan mı kaldı.her taraf maden ocağı,baraj yol,tarla yapılıyor..define aranabilecek pekde bi yerde kalmadı,çıkarılacak bi definede.kısacası bu meslekte artık ölü...ancak hobi amaçlı yapıyorsanız hiç bir masuru yok....