Önce Nasip
Member
Herşey bir yana. Acaba bu Karakuş Tümülüsü de boşaltildiktan sonra, kayıtlara "dönem soygunu yemiştir diye" geçer mi?
Herşey mümkündürHerşey bir yana. Acaba bu Karakuş Tümülüsü de boşaltildiktan sonra, kayıtlara "dönem soygunu yemiştir diye" geçer mi?
Burdaki amaç farklıMerhaba Ustam, paylaşım için teşekkürler.
Bende Adıyamanlı yım.
Cihazlar hakkında hiç bir bilgim yok,ancak Karakuş Tümülüsü nu iyi biliyorum.
Geçmiş zamanda Tümülüsü n üstünde farelerin altın sikkeler çıkardıklarını ve bunları bulup alan insanlar olduğunu dinledim.
Bence cihazlara hiç gerek yok, çubuk ustalarına işi versinler giriş rahatlıkla bulunur.
Zaten güney cephesinde kapı kadar çökmüş iki yer var, giriş oldukları kuvvetle muhtemeldir.
Güzel soru.Her halükarda böyle bir cihazı taşımakta kullanmakta sıkıntı olur.Dedektöre göre çok daha temkinli davranmak gerekir tabii ki.Neler yapılabileceğine gelince; konu içeriğindeki gibi düz zeminlerde oda,mezar,tünel gibi boşluklar aranır.Yani böyle bir cihaza yarım milyon gömüp bir sürü risk almak için önce tüm bunlara değecek sağlam bir yere sahip olmak gerekir.diyelimki atıyorum tamamen hayal olarak sayısaldan felan 5 milyon çıktı bu işlede amatörce uğraşıyoruz paraya kıydık aldık birtane bu cihazdan neler yapabiliriz ve nasıl bu cihazı kaptırmadan neler yapabiliriz????
yasal olarak taşımak kullanmak hakkında nasıl olur desem ???Güzel soru.Her halükarda böyle bir cihazı taşımakta kullanmakta sıkıntı olur.Dedektöre göre çok daha temkinli davranmak gerekir tabii ki.Neler yapılabileceğine gelince; konu içeriğindeki gibi düz zeminlerde oda,mezar,tünel gibi boşluklar aranır.Yani böyle bir cihaza yarım milyon gömüp bir sürü risk almak için önce tüm bunlara değecek sağlam bir yere sahip olmak gerekir.
Dedektörlerde taşıma kullanma durumu ne ise bu cihazlarda da çok farklı olacağını düşünmüyorum.Alım satımı serbest,ama arazide yakalarsam öperim hesabıyasal olarak taşımak kullanmak hakkında nasıl olur desem ???
Bakalım köstebek lerden artakalan neler çıkacakBurdaki amaç farklı
Öyle kostebeklerin yüzeysel çıkardığı üç beş buluntu ve kalintiyla olacak iş olmuş olsay idi
Şimdiye ordan eser kalmamıştı
Bu tumulus eşi benzeri olmayan bir yapı
Bahsettiğin çöküntüler ise giriş falan deyil
O bahsettigin yerler
Bu Tümülüsü,n özelliğinin ispatıdır ..!!!
Sen bir kürek alırsın 5 kürek gelir bütün mesele burda ..
aynen kardeşim neresinden bakarsan bak risk çokDedektörlerde taşıma kullanma durumu ne ise bu cihazlarda da çok farklı olacağını düşünmüyorum.Alım satımı serbest,ama arazide yakalarsam öperim hesabı
Öte yandan bu bir define/metal arama cihazı değil.Ama dolaylı yoldan bu tür objeleri bulmak için kullanılacağını anlamakta zor değil.
Böyle bir cihazla arazide jandarmaya yakalandınız,ne diyeceksiniz?
Çim biçme makinesine benziyor ama dağ başında da çim biçilmez ki