timur964
konularim
mutlaka guzel bir mezar var yakında Ekli dosyayı görüntüle 263684
mutlaka guzel bir mezar var yakında Ekli dosyayı görüntüle 263684
İşaretledim ya sana mübarek. Bi bak oraya dön bize..Cok arastirdim usta ama ne kapama ne cukur ne cokme ne micir hic bi iz yok bu merdivenin ustunde altinda saginda solunda 30 yakin sunu oymasi sayarim okadar cok mezar oymasi var buyuk kayalin alninda hac
İşaretledim ya sana mübarek. Bi bak oraya dön bize..
Yok baskan resimden bakinca traslanmis gibi ilk zamanlar benimde dikkatimi cekmisti sadece resim yanildiyooBu nedir böyle sırıtıyor bi bak bakalım ; )
Defineci adam
Sevgili kardeşim sen daha çok nokta ararsın burada . Bence sen
mayhem
adminimin dediği ve benimde katıldığım gibi bir şurayı yakından incele resimdeki şu ana kayadan bahsediyorum . bak bakalım neler var mesela bir veya fazla mihrap varmı zaten her yer sunu çanağı dolu. Merdiven yakınlarında ve merdivenin üst kısımlarında kanallar varmı. Ve merdivenden çıkınca koltuk gibi bir yer varmı bu kayalarda. Ben burayı açık hava tapınağına benzettim ve bu tapınaklar konusunuda belki on kez yazdım. Tekrar yinelemeyeceğim. Böyle merdivenli konularda yorumum var zaten. Sanki bu alanı başka başka medeniyetler kullanmışlar. O haçlar bu yerin tarihinden çok sonra olduğu belli. Dediğim gibi bu tür yerler her şeyi bağrında barındırabilir. Bak yine içim el vermiyor yaşlılığın eseri bunlar yinede bir şeyler söyleyeyim bari. Basamakları çıkınca sol taraftaki olanlara dikkat et. Basamakları çıkar iken her iki taraftaki duvarları güzelce tıkla karış karış ses farkı ara. Basamakları güzel incele küçücük bir oyma yada murç izi bak . Merdiven den inince yanlarında sunaklar var gözüküyor bunlar hepsi mezar için değil .
Şunuda unutma hayallerini yıkmak istemem amma belkide burada hiç bir şey yok . Çünki illaki bir şey olcak diye kanun yok. Zaten bir şeyler var ise daha doğrusu sonradan bir şey gizlenmiş yada buraya değerli birinin mezarı yapılmış ise illaki ip uçlarıda vardır. Bu resimdeki kayayı güzel bir incele. Sen diyorsun çok çubukçu getirdim Allah bilir sen hep merdivenin üstünü araştırdın galiba. Merdivenden inince önündeki alanıda güzel arştır. Mıcır yok diyorsun ne malum burada lahit olmadığı.????????Ekli dosyayı görüntüle 263721
Yeni resim attim o isaretlediginiz yerler kazilmis ama bi netice alinmamis ustaçizdiğim yerleri bir yoklayın ustam, merdivende alt basamak galiba mavi ile çizdim taşlar örülü gibi, yine alttamavi ile çizdim yuvarlak yer ot var üzerinde, oranında simetrik olarak doğal olmayabileceği değerlendirilmeli, kırmızı ile çizdiğim yer ise taban taş döşeme mi? resim yanılması mı? siz karar verin, burda değerli ve boşluk tespiti lazım, ikinci çizdiğim resim de de mavi ile çizdiğim yerde boşluk bakın, oda olabilir, çevresinde tünel bakın, girişi güneybatı yönünden olur veya kuzeydoğudan başarılar diliyorumEkli dosyayı görüntüle 263732Ekli dosyayı görüntüle 263734
ustam benim çizdiğim yer kazılmamış galiba ben öyle mi görüyorum, eğer oda varsa derinlik fazladır, size tavsiyem doğru tespit yapıp inmek, merdivende çizdiğim yerleri gerekirse cihaz veya çubuk ile inceleyin kolay gelsin,Yeni resim attim o isaretlediginiz yerler kazilmis ama bi netice alinmamis usta