Merhaba saygı değer ustalarım

james

Yeni Üye
İşareti siz bulduysanız, uğraşmaya değer çok güzel bir yer.
Arazi, toprak tipi ve taşın özellikleri bölgede oda yapmaya çok müsait, bu işaretin bir standartı yok yani tecrübe ile çözülecek. Öncelikle işaretin hangi ilde yada bölgede olduğu önemli genellikle bu tip işaretler normal insanların koyduğu değil de üst kademe kişiler bir araya gelerek yaptığı yerlerdir.
İşaretin ok yönüne ilerleyip bir işaret daha aranması lazım aynı taş yapısında olur o işaret kırık ok olabilir ama yine de son nokta değildir kırık ok farklı bir yön vermesi gerekir genellikle kayalık alana yönlendirmesi lazım üçüncü işarette X veya O işareti olabilir bu son noktayı temsil eder. eldeki resimlere göre ancak bu kadar yazabildim, ok yününe doğru daha fazla resim çekip atabilirsen yönlendirme yaparız uğraşmaya değer bir yer hangi bölge olduğunuda belirtirsen daha faydalı oluruz.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili Ustam sembolde ilginçlikler var. Ok ters o istikamette işlem olmuş . Yalnız bu işlem neye göre yapılmış okun boyu ölçülüp adımlandımı acaba boyu kaç santim okun. Ve bu kayanın kendi altından değerli testi bakıldımı. Çevrede yığmalar mevcutmu. Ve buradaki en yüksek tepenin üst kısımları gezildimi. Ne yay gergin nede ok düz o yüzden bilmeceyi çözmek gerek. Şayet sistemli yön hesabı yapılmış ise işaretin doğu yönünde sunaklar ve mezarlar ve kilise olmalı batı yönünde yığmalar güney yönde akarsu olmalı

Ozanrenasc

Bilgili Üye
İşareti siz bulduysanız, uğraşmaya değer çok güzel bir yer.
Arazi, toprak tipi ve taşın özellikleri bölgede oda yapmaya çok müsait, bu işaretin bir standartı yok yani tecrübe ile çözülecek. Öncelikle işaretin hangi ilde yada bölgede olduğu önemli genellikle bu tip işaretler normal insanların koyduğu değil de üst kademe kişiler bir araya gelerek yaptığı yerlerdir.
İşaretin ok yönüne ilerleyip bir işaret daha aranması lazım aynı taş yapısında olur o işaret kırık ok olabilir ama yine de son nokta değildir kırık ok farklı bir yön vermesi gerekir genellikle kayalık alana yönlendirmesi lazım üçüncü işarette X veya O işareti olabilir bu son noktayı temsil eder. eldeki resimlere göre ancak bu kadar yazabildim, ok yününe doğru daha fazla resim çekip atabilirsen yönlendirme yaparız uğraşmaya değer bir yer hangi bölge olduğunuda belirtirsen daha faydalı oluruz.
Hakkari Yüksekova bölgesi ustam ileride hiç bir işaret yok mallesef baya baktım ama bulamadım