Merhaba saygı değer ustalarım

edirne22

Editör
Hakkari Yüksekova bölgesi ustam ileride hiç bir işaret yok mallesef baya baktım ama bulamadım
Cilo dağlarında kaya resimleri vardır.
Orta Asya kaya resimleriyle bire bir dağ keçisi resimleri.
bence bu ok ve yay da onlarla birlikte değerlendirilmeli.
hatta Hakkari'de bulunmuş olan Balbal heykeliyle de beraber yorumlanmalı.

Ozanrenasc

Bilgili Üye
Kolay gelsin.Guzel yorumlar gelmiş ustalardan.Ek olarak, eski Ermeni işaretlerinden yay ok varsa şelale ve şelalenin yakınında açık veya kapalı mağara bakılır . Magarada para aranır. Su ve kayaliklar şelale yok mu . O zaman doğal olarak yağmur kar sularının aktığı doğal arazi esnekliginin ayağına doğru o civarlarada bakın.
Ustam doğrusu akar su varmış zamanında ama şuan yok öyle dediğin gibi br yer sabah gidip bakarım. Aklımda ustam teşekkür ederim

Ozanrenasc

Bilgili Üye
Cilo dağlarında kaya resimleri vardır.
Orta Asya kaya resimleriyle bire bir dağ keçisi resimleri.
bence bu ok ve yay da onlarla birlikte değerlendirilmeli.
hatta Hakkari'de bulunmuş olan Balbal heykeliyle de beraber yorumlanmalı.
Cilo dağlarına çok uzakta bir yer ustam

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Canım sıkıldıkça bu işarete bakıyorum. Aklıma takıldımı bir şey onu aktarayım diyorum. Bu ne anlatıyor diye hep kafa yoruyorum. Kafamda elli tane tilki dolaşıyor.
Mantığım hep bir fikirde birleşiyor. Şimdi bunu yapan yada yapanlar bir şeyi temsilen yapsalar bu şekilde olmasına imkan yok. Bu ok yay yapılmış lakin değişik anlatımda yapılmış.. Görüntü olarak ok ve yay ama ben başka türlü düşünüp bir tepeyi bir yığmayı yarıp geçiyor gibi. Alttaki çizdiğim yer bana biraz garip geldi oralardan boşluk bakılmalı ve daha üstlerini yani onun üstündeki tepeyi de gezin derim. ..
Birde çember içine aldığım biraz üstte sağda üç sıralı kayanın olduğu yeride

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Canım sıkıldıkça bu işarete bakıyorum. Aklıma takıldımı bir şey onu aktarayım diyorum. Bu ne anlatıyor diye hep kafa yoruyorum. Kafamda elli tane tilki dolaşıyor.
Mantığım hep bir fikirde birleşiyor. Şimdi bunu yapan yada yapanlar bir şeyi temsilen yapsalar bu şekilde olmasına imkan yok. Bu ok sanki bir şeyi siz yay diye düşünebilirsiniz tabi normal olarak ben başka türlü düşünüp bir tepeyi bir yığmayı yarıp geçip geçiyor gibi. Alttaki çizdiğim yer bana biraz garip geldi oralardan boşluk bakılmalı ve daha üstlerini yani onun üstündeki tepeyi de gezin derim. ..
Birde çember içine aldığım biraz üstte sağda üç sıralı kayanın olduğu yeride
ustam emeğine sağlık. bence bu ok,yay değil. senin dediğin gibi tepe yamacına yapılmış mahzen. aynen işaretledigin gibi bir yamaçta üstü az bi toprakla örtülmüş mahzen.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
ustam emeğine sağlık. bence bu ok,yay değil. senin dediğin gibi tepe yamacına yapılmış mahzen. aynen işaretledigin gibi bir yamaçta üstü az bi toprakla örtülmüş mahzen.
Sevgili Ustam teşekkür ederim. Aynı görüşteyim sizin ile. Bu kurnazca yapılmış bir işaret .. burada mantık ön plana çıkıyor. Tek eksik resimde tepenin üstünü göremiyoruz. Lakin işaretlediğim alan biraz garip bakıyor bana.

Ozanrenasc

Bilgili Üye
Sevgili Ustam teşekkür ederim. Aynı görüşteyim sizin ile. Bu kurnazca yapılmış bir işaret .. burada mantık ön plana çıkıyor. Tek eksik resimde tepenin üstünü göremiyoruz. Lakin işaretlediğim alan biraz garip bakıyor bana.
Tepenin üstünü yüklüyorum hemen ustad

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Hedef bölgenin de burası olduğunu düşünüyorum. Aramanızi bu civarda yoğunlaştırirsaniz hem ok sistemine hemde eğer bu yarılan bir tepeye işaretse bunada uygun olucak...

Ekli dosyalar

aykesdan

Member
@Ozanrenasc bir gelişme kaydedebildiniz mi? Birde işaretin olduğu kaya ne kadar ağır? Birkaç kişinin taşıyabileceği bir kaya mı? Eğer öyle ise yeri değiştirilmiş olabilir. Okun iki yönüne ve iki tepenin arasına baktınız mı? İyi bir dedektör ile sonuç alacağınıza inanıyorum tabi hala orda ise.

pangeo

Yeni Üye
Καλημέρα
Τα έγγραφά μου μου λένε ότι πίσω από την πινακίδα κρύβονται χρήματα ή χαρτιά. Αν είναι χαρτί, κανένα μηχάνημα δεν θα δείξει τίποτα. Μπορείτε να σκάψετε στο χώμα γύρω από την πέτρα, ίσως βρείτε ένα βάζο χαρτί. Κατά τα άλλα ο Aykesdan τα έγραψε αυτά πολύ σωστά. Ελπίζω το Google translate να είναι καλό.

Ekli dosyalar