Dedektorburada Banner Mobile

Merhabalar değerli ustalar

Dedektorburada Banner Mobile

Negann28

Yeni Üye
Şöyle bi yerimiz var ne aramalıyız nasıl bi işlem yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.. Fotoğraflama bu kadar yapabildim aşşağısı uçurum alan çok dar saygılar..

Ekli dosyalar

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
açılmış bir yer gibi duruyor bu mucurlu taş yapısının doğal olduğu yerleri de gördüm ama aynı zamanda insan eli ile harç olarak yapılıp giriş kapatıldığı yeride gördüm arazi bilgisi sizde çevre de bu şekil yapılar var ise doğal olarak değerlendiriniz yok sadece bura özgü ise boşluk bakabilirsiniz ama genelde nişane olarak kullandığını biliyorum gördüklerim bu şekilde idi

Negann28

Yeni Üye
açılmış bir yer gibi duruyor bu mucurlu taş yapısının doğal olduğu yerleri de gördüm ama aynı zamanda insan eli ile harç olarak yapılıp giriş kapatıldığı yeride gördüm arazi bilgisi sizde çevre de bu şekil yapılar var ise doğal olarak değerlendiriniz yok sadece bura özgü ise boşluk bakabilirsiniz ama genelde nişane olarak kullandığını biliyorum gördüklerim bu şekilde idi

teşekkürler yorumunu için o mağaza girişi gibi olan yeri biz açtık içeri girmeye çekindik haliyle. Burası eski Rumların yaşadığı bir bölge 3 tepe var o 3 tepenin birisi bu olduğumuz yer. Bölge Karadeniz bu civarlarda baya bişeyler çıkaranlar oldu biz de daha yeni olduğumu için bi buraya atıp sorayım istedim. Yakın zamanda cihaz ile boşluk ve değerli tespiti yapmaya da gideceğiz

T...Men

Aktif Üye
Merhaba arkadaslar, sansiniz bol olsun.
Aletsiz bu arazilerde bosuna dolasirsiniz, aletiniz olsa bile genis arazileri taramak cook zaman alir. Bence ise baslamadan once rumlarin yasadiklari koy ve kasabalari belirleyin. Sonra onlar gibi dusunun, ''hazinemi nereye saklardim'' (tabi once eve,bahcesine,kuyuya) diyelimki hazinesini alacak ve kacacak, yani kacis guzargahlari(diyelim isler ters gitti ve gommeleri gerekti bu guzargahta onlara hatirlayacaklari veya kolay bulabilecekleri buyuk bir isaret lazim ornegin hayvanlara benzer kayalar, dere boyu eski yollar gibi). Arsivlerden o donemin zenginlerini ve evlerini arastirmakta cok faydali olur.
Selametle