1.resimdeki sunağın ağzı yarık.Su ile doldur dökülen yeri kaz diye biliyorum ama yanlışmıyım.Isaretin bulunduğu kaya içerisinde birden fazla mezar var. Mezarlar tabut büyüklüğünde be kapakları içine doğru uzunlamasına ucgen olur. Kapaklar yüzeydedir.
herzaman öyle olmuyor usta , tespit etmeden işlem yapma , genel kanı dedigin gibi ama sahsen kac tane sunak gördüm hic biri bu sekilde degildi , kesin olan tek kısmı uzakta degil , ondan emin olabilirsin1.resimdeki sunağın ağzı yarık.Su ile doldur dökülen yeri kaz diye biliyorum ama yanlışmıyım.
O çok farabi bi yöntem. Geçerliliğini sahada hiç gormedim. Bi de şu var bu işten ekmek yemiş kimse pek bilgi açıklamaz anlatmaz. Medeniyet bolge ve inanca göre türlü değişiklikleri vardır elbet. Iyi bir çubukçu ya da alan taramayla kesin sonuç alırsın.1.resimdeki sunağın ağzı yarık.Su ile doldur dökülen yeri kaz diye biliyorum ama yanlışmıyım.
Yanlistir bu bilgi.1.resimdeki sunağın ağzı yarık.Su ile doldur dökülen yeri kaz diye biliyorum ama yanlışmıyım.