Dedektorburada Banner Mobile

MÖ. Tarihli Ateş Tapınağı

mehmedayar

Yeni Üye
Saygı değer ustalarım, bu gün size bir ateş tapınağından bahsedip akıl almak için burdayım. Öncelikle coğrafyadan bahsedeyim; ateş tapınağı tahminimce 1000 1500 rakımları arasındadır, ateş tapınağı büyük bir kayanın iç yarığındadır, kayanın boyutu (yaklasık) enine 50 60 metre boyuna 90 100 metredir, kayanın bir dağın zirvesinin hemen altında bir yamaçta bulunuyor, kayanın altında küçük kaya parçaları büyük birer karpurz boylarında bir toprak kaymasını andırır şekilde yayılmıştır (yaklaşık) 2 yada 3 dönümlük bir araziye, kayanın çevresi karaçam ormanlarıyla çevrilidir ormanlık arazı ise belki 2 yada üç arabanın birleşim boyutunda kayalarla doludur, bu kayalarda herhangi bir işaret bulmak mümkün değil tamamı orman örtüsüyle kaplanmış kalın tabaka otlarla çevrelenmiştir, kayaların bir çoğu mağara şekli oluşturacak şekil ayı inine benzer bir yığılıma sahip.

Coğrafya için bunları söylebilirim. Bölge milattan önce kaldığı düşünülen bir kalenin surlarının çok küçük bir kısmı hala ayaktadır, görselleri ekleyeceğim. Bölge bir dönem akdeniz üniversitesinde görev yapan adı aklıma gelmedi affedin eklerim devamında talep olursa bir profesör tarafından incelendi. Kale buluntularının çok küçük bir kısmı ayakta. Elimdeki görselleri ekleyeceğim sizleri yormamak adına burada kesiyorum. Olurda bir ışık görürseniz araştırmaya değer bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle ustalarım

murattırosso

Hakimiyet ALLAH 'cc'dır.
Süper Moderatör
Tek tek yapılabilir. Rastgele

edirne22

Editör
ateş tapınağı diyorsan Zerdüştlük ile ilgili olabilir.
fakat bir tapınak ve tapınaktaki bir sunak diyorsan herhangi bir pagan dine ait olabilir.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu tapınak dediğin sarı çizgiler içindeki yarıktamı. Ateş tapınakları çoğu düzde görülüyor araştırmalarda. Fakat bu kırmızı içine aldığım alan ilginç . Oraya bir çıkış varmı yada başka türlü ulaşılabilirliğimi mevcut acaba. Alttan kaya içi merdiven gibi yada o yarık yerin oradan bir giriş . Karpuz gibi kayalardan bahsetmişsiniz. Bu kayalar bir yeri yapar iken koparılmış kayalar olabilir. Bence bu kayanın iç bölümünde bir şeyler var . Yani önce bunun girişini bulmak lazım. Kolay iş olduğunu zannetmiyorum. Yada bizi ters köşe yapacak kadar kolayda olabilir girişi bulmak. Resimler net değil. Piksel dağılıyor

Ekli dosyalar

mehmedayar

Yeni Üye
Evet söylentiler öyle, kırmızıyla işaretlediğin yerde bir çalışma var belli roma kemeri gibi duruyor. Farklı bir söyletinde buraya bir manastırın inşa edilmeye çalışılmasıdır anlayacağınız biraz çetrefilli garip bir yer. Yarık ileri gidebilmek ciddi dağcılık işi bölgeye alışık dağ bayır uçup konan biri olarak bile yatığa girerken korkmadım desem yalan olur.

mehmedayar

Yeni Üye
Bu tapınak dediğin sarı çizgiler içindeki yarıktamı. Ateş tapınakları çoğu düzde görülüyor araştırmalarda. Fakat bu kırmızı içine aldığım alan ilginç . Oraya bir çıkış varmı yada başka türlü ulaşılabilirliğimi mevcut acaba. Alttan kaya içi merdiven gibi yada o yarık yerin oradan bir giriş . Karpuz gibi kayalardan bahsetmişsiniz. Bu kayalar bir yeri yapar iken koparılmış kayalar olabilir. Bence bu kayanın iç bölümünde bir şeyler var . Yani önce bunun girişini bulmak lazım. Kolay iş olduğunu zannetmiyorum. Yada bizi ters köşe yapacak kadar kolayda olabilir girişi bulmak. Resimler net değil. Piksel dağılıyor
Orası zemine kadar aynı şekil uzanıyor yarık veya başka bir yerde bir giriş olabilir mi bilmiyorum biz farkedemedik. Kayanın dibine kadar gittiğinizde ayakta durmak bile çok zor 20 30 cmlik genişlikte patikamsı birnyer var aşağı dik bir taşlık. Çıkması inmesi hayli zor her benim diyen yapamaz.