nerelerde tektek yapmaliyiz...costurur ilham verir

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
oncelikle hosgeldiniz caylari sogutmayiniz takviyeli bolcadir.....Ekli dosyayı görüntüle 233889Ekli dosyayı görüntüle 233890...konumuz onemli ve gereklidir ...Anadolu’da Sikke Darbının En Yoğun Yapıldığı Bölgeler
Roma İmparatorluğu Dönemi’nde Anadolu’da en yoğun sikke darbının yapıldığı bölgeler arasında Çanakkale ve civarını kapsayan Troas, Marmara Denizi’nin güney kıyılarından güneye doğru yayılan Mysia, İzmir ili ve civarını kapsayan Ionia; Manisa ili ve civarını kapsayan Lydia; Eskişehir ve Kütahya illeri ile civarını kapsayan Phrygia; Muğla ili ve civarını kapsayan Karia ile Mersin ve Adana illerini kapsayan Kilikia sayılabilir. Ancak bu bölgelerin dışındaki bölgelerde de, örneğin Bithynia, Paphlagonia, Pontos, Kappadokia, Galatia, Lykia, Pamphylia ve Pisidia’da da sikke darbeden şehirlerin sayısı hiç de az değildi. Güneydoğu Anadolu’da ise sınırlı sayıda şehir sikke basmıştır. Bunlar arasında Zeugma (Belkıs), Dolikhe (Dülük), Samosata (Samsat), Germanikeia (Kahramanmaraş) sayılabilir. Ayrıca, Roma İmparatoruğu Dönemi’ndeki Anadolu’daki şehirler imparatorluğun başından sonuna kadar sürekli ve düzenli bir şekilde sikke basmamışlardır.
Ekli dosyayı görüntüle 233893Ekli dosyayı görüntüle 233894

Bazı kentler , sadece bazı imparatorlar zamanında sikke basmışken, bazı kentlerin sadece bir veya iki imparator döneminde sikke bastığı görülmektedir. Örneğin günümüzde Teke yarımadasını kapsayan Lykia bölgesindeki kentlerde (bir-iki istisna dışında) sadece İmparator III. Gordianus(M.S. 238-244) zamanında sikke basılmıştır. Anadolu’daki şehir sikkelerinin darbı M.S. III. yüzyıl başlarından itibaren giderek azalmaya başlamış, M.S. III. yüzyıl ortalarından itibaren ise birçok yerde kesilmiştir. Günümüze kalan son şehir sikkesi Roma İmparatoru Tacitus (M.S. 275) zamanında Perge’de basılmıştır.......İlk Roma sikkeleri M.Ö. III. yüzyıl başlarında basılmıştır. Roma devletinin gümüş sikkesi Denarius, altın sikkesi Aureus’tur. Roma’nın bronz sikkeleri ise -küçük birimden büyük birime doğru- as, dupondius ve sestertius’tur. M.S. 215 yılında İmparator Caracalla tarafından, onun adına izafeten(resmi adı Antoninus) antoninianus adı verilen yeni bir gümüş sikke tedavüle sokulmuştur. Bu sikkenin içindeki gümüş sikke miktarı zamanla azaltılmış, bakırın üzeri gümüş kaplanmış ve nihayette tamamen bakır bir sikkeye dönüşmüştür.....herkese bol nasipler dilerim

Son düzenleme:

sepetkaya

Editör
Ustam emeğine sağlık güzel vede gerekli bir konu açmışsın..bu konuda sormak istediğim: şöyle dikkatle okudum ama iç Anadolu'da bir şehir göremedim, iç Anadolu, sikke darp konusunda bukadar kısırmı kaldı. Halbuki ticaret parası deyip bir adet Afrika parası bulduğunu ve bunu 1500 $'a sattığını söyleyen aklı yuka kibir abidesi sözde bir arkadaş var, sen ne dersin bu konuda...(Kapadokya dışında)...darp yok.

Son düzenleme:

R00T

Profesyonel
Co Admin
Tektekçilik zevkli bir iş olsa gerek heyecanı yeter bence.Denemek lazım.Çay için teşekkürler sıcak mı bari.:207:

Mal bulanındır

Ustam emeğine sağlık güzel vede gerekli bir konu açmışsın..bu konuda sormak istediğim: şöyle dikkatle okudum ama iç Anadolu'da bir şehir göremedim, iç Anadolu, sikke darp konusunda bukadar kısırmı kaldı. Halbuki ticaret parası deyip bir adet Afrika parası bulduğunu ve bunu 1500 $'a sattığını söyleyen aklı yuka kibir abidesi sözde bir arkadaş var, sen ne dersin bu konuda...
afrika parasi bin cesittir.. ipekyolu guzergahindaki antik yerleskelerde.o tip paraya rastlanmamistir.soyle yaslansinda destekli atsin.o kisi

sepetkaya

Editör
Mal bulanındır ustam Afrika parası bin çeşit, doğrumu anladım . Bende aynen dediğini söyledim iç Anadolu nun iç kısımlarında totonu yırtsan bulamazsın dedim ama adamın dediği dedik çaldığı düdük makarnası....jeolog ustaya sordum beklediğim cevabı alamadım...

Mal bulanındır

Mal bulanındır ustam Afrika parası bin çeşit, doğrumu anladım . Bende aynen dediğini söyledim iç Anadolu nun iç kısımlarında totonu yırtsan bulamazsın dedim ama adamın dediği dedik çaldığı düdük makarnası....jeolog ustaya sordum beklediğim cevabı alamadım...
abi olmaaazz.oyle sey hangi numunastik coins sitesinde hangi muzayedede.gorulmus satilmis hangi kolleksiyoner toplamis...akitsin bilgiyi bizde nirvanaya ulasalim..bu cografyada enkalite para baykusludurr..elmali sikkeleridir..dunyanin en pahali sikkesi israil muzesinde yuksek guvenlikli faanusun icindedir..alirim herturlu facasini assaya gelsin bana anlatsin hacim

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Mal bulanındır ustam tektekçi olmasakta tektekle uğraşan kardeşlere çok fayda sağlıycak bi konu olmuş. Eline koluna sağlık

Mal bulanındır

Mal bulanındır ustam tektekçi olmasakta tektekle uğraşan kardeşlere çok fayda sağlıycak bi konu olmuş. Eline koluna sağlık
bakma abi sen sehirici antikacilardan haftalik 2 .3 bin yovmiye ciktigi zamanlar oluyiii kondusyonu guzelse..nadir olanlar cok para ama bulunmuyo geneli bakir bronzz temiz iss missd

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
bakma abi sen sehirici antikacilardan haftalik 2 .3 bin yovmiye ciktigi zamanlar oluyiii kondusyonu guzelse..nadir olanlar cok para ama bulunmuyo geneli bakir bronzz temiz iss missd
Evet bu işin o kısmı da ayrı bi derya dimi :) Bıktık suriyeden irandan bide yerli üretimler var illallah ettirdiler artık:D

R00T

Profesyonel
Co Admin
Bu devirde tek tek yaptığını uzaktan görenler olsa geçiş yoluna sahte sikkeler serpiştirirler.Piyasa kaynıyor yani:zuhaha: