GencKoleksiyone
Aktif Üye
Arkadaşlar para acaba orijinalmidir?
Hocam eğer orjinal ise bu kondüsyonda değeri tam 470$... Önemli olan replika yahut orijinal olması.10 dolara X bir mağazada satışa sunulmuş aynısı bir ara..
Ayni görsele sahip başka da göremedim.
"O"
Ben bulmuştum hocam "O" harfli. Örnekleri var baya. Bu sıradan 1 dolar değil, ticaret doları olarak geçiyor. Orijinalleri yaklaşık 26.73gr.Orjinal olan silver 1 $ orada harf yok.Bazı sahte 1 $ gümüşlere C harfi eklenmiş.Sizdeki O ilginç.
Ustam birde google üzerinde gördüğünüz fiyatlara fazla takılmayın.Gerçek rakamları yansıtmıyor.Örnek adam elindeki 1 $ gümüşü görsel eklemiş 2500 $ fiyat yazmış.2 senedir duruyor alan yok.Sizde 5000$ yazıp internete koyabilirsiniz mesela ama alan olmayacaktır.Ben bulmuştum hocam "O" harfli. Örnekleri var baya. Bu sıradan 1 dolar değil, ticaret doları olarak geçiyor. Orijinalleri yaklaşık 26.73gr.
Evet haklısınız hocam, ben aslında koleksiyon işini profesyonel olarak yapıyorum, replika ürünleri çözme işim genellikle antik Sikke ve Osmanlı paralarıdır. İlk defa bir ABD parasını çözmeye çalıştım ama çok zor gerçekten... Bakalım kısa sürede elime geçecek, hassas tartı ile tartıp sonuca ulaşacaz.Ustam birde google üzerinde gördüğünüz fiyatlara fazla takılmayın.Gerçek rakamları yansıtmıyor.Örnek adam elindeki 1 $ gümüşü görsel eklemiş 2500 $ fiyat yazmış.2 senedir duruyor alan yok.Sizde 5000$ yazıp internete koyabilirsiniz mesela ama alan olmayacaktır.
Ustam çözdük burada zaten neyin sonucunu merak ediyorsunuz.Uğraşmayın zaman kaybı.Profesyonel koleksiyonerim diyorsunuz profesyonelliğe uymayan iş yapıyorsunuz..Koleksiyonunuzu çok merak ettim şimdi.Evet haklısınız hocam, ben aslında koleksiyon işini profesyonel olarak yapıyorum, replika ürünleri çözme işim genellikle antik Sikke ve Osmanlı paralarıdır. İlk defa bir ABD parasını çözmeye çalıştım ama çok zor gerçekten... Bakalım kısa sürede elime geçecek, hassas tartı ile tartıp sonuca ulaşacaz.