Dedektorburada Banner Mobile

Osmanlı Hazine Defin Belgesi - Şam Şerif, şifresinin çözülmesi gerekiyor

Dedektorburada Banner Mobile

ozj2016

Yeni Üye
Elimde Osmanlı defin belgesi + Şam -i Şerif var ve şifreli. Bahsedilen sınır ve pusula derecesine kadar kazdım ama hiçbir şey bulamadım. Böyle belgeleri olan arkadaşlarım var ve hazineyi bulmuşlar ama şifresini çözememişler. Arapça yazılmıştı, Türkçe'ye çevirdim, okuyabilirsiniz. Bana yardım edebilir misiniz?
Google Çeviri kullandığım için kötü dilim için özür dilerim.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Kuzeydoğu yönüne git ***** ve bu yuvarlak oyma işaretini ara. Bu işaret, medeniyetlerin yuvarlak oyma işaretidir. Bu işarete ulaştığında, onu kır. İçinden bir anahtar bulacaksın. İşaretin bulunduğu noktadan güneybatı yönüne 264 derece pusula sapması ile 15 metre ölçüm yap ve belirtilen ölçüde 1,5 metre kaz. Kazdıktan sonra bir kaya kesimi bulacaksın. Kazdıktan sonra, üzerinde üç yuvarlak oyma işareti bulunan büyük üçgen şeklinde bir taş göreceksin. Orta yuvarlak oyma işaretine doğru batı yönünde 3 metre git ve 1,5 metre kaz. Büyük bir kaya bulacaksın, onu kaldır. İçinden bir kuyu girişi çıkacak. Kuyuya in, içinde üç taş bulacaksın. Her taşın arkasında bir tünel girişi var. Orta tüneline git, içinde 16 sandık bulacaksın.

Ekli dosyalar

spyfrs

Moderatör
Moderatör
Nerden başladığını söylemedin sen sanırım anahtar kısmını atladın direk kuyuya odaklandın. Hikaye anahtarın olduğu oymadan başlıyor doğru oyma anahtarlı olan tabi hikaye gerçekse.

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Aynen tercümesi şu şekildedir:
“Kuzeydoğuya doğru ilerle ve su akıntısını ara. Eğer bu akıntıyı bulursan, suyun yönünü takip et. Eğer bu noktaya ulaşırsan ve suyun aktığını görürsen, içeride büyük bir odacık bulacaksın. Odanın içinde sağ tarafta 3. derece eğimle bir oyuk göreceksin. Oyuk 15 metre derinliktedir. Bu noktada taşların ölçüsünü al ve dikkatlice hareket et. Taşların arkasında eski bir depo vardır. Depoda 3 adet küp ve bir demir kutu bulunur. Kutunun içinde 2 adet mücevher torbası vardır. Ayrıca bir yüzük ve 3 adet sikke vardır. Eğer bu noktaya ulaşırsan, doğuya doğru dön ve 7 metre ilerle. Burada seni başka bir giriş karşılayacak. Bu girişin ortasında büyük bir taş vardır. Taşı kaldırdığında içeride 12 basamaklı bir merdiven ve ortasında başka bir odacık vardır.”

ozj2016

Yeni Üye
Aynen tercümesi şu şekildedir:
“Kuzeydoğuya doğru ilerle ve su akıntısını ara. Eğer bu akıntıyı bulursan, suyun yönünü takip et. Eğer bu noktaya ulaşırsan ve suyun aktığını görürsen, içeride büyük bir odacık bulacaksın. Odanın içinde sağ tarafta 3. derece eğimle bir oyuk göreceksin. Oyuk 15 metre derinliktedir. Bu noktada taşların ölçüsünü al ve dikkatlice hareket et. Taşların arkasında eski bir depo vardır. Depoda 3 adet küp ve bir demir kutu bulunur. Kutunun içinde 2 adet mücevher torbası vardır. Ayrıca bir yüzük ve 3 adet sikke vardır. Eğer bu noktaya ulaşırsan, doğuya doğru dön ve 7 metre ilerle. Burada seni başka bir giriş karşılayacak. Bu girişin ortasında büyük bir taş vardır. Taşı kaldırdığında içeride 12 basamaklı bir merdiven ve ortasında başka bir odacık vardır.”
Belgeyi nasıl çözdüğünüzü bana açıklayabilir misiniz?
Arapça yazılmış olmasına rağmen orijinal belgeyi nasıl okuyabildiniz?

ozj2016

Yeni Üye
Nerden başladığını söylemedin sen sanırım anahtar kısmını atladın direk kuyuya odaklandın. Hikaye anahtarın olduğu oymadan başlıyor doğru oyma anahtarlı olan tabi hikaye gerçekse.

Anahtarı buldum ve gerekli boyuta gittim ama kazdıktan sonra hiçbir şey bulamadım

Son düzenleme:

favoriturk

Member
aslında bu anlattıklarını buldun mu üçgen taş veya oyma anahtar işaretini kırdın mı bunların resimleri olsa daha iyi yorumlanabilir okunması gereken gerçek harita taşların üzerinde olanlardır sana anahtarı boşu boşuna kırdırdı belki de haritayı bilen şifreyi çözebilen zaten bulduğun işaretlerden olacağını anlatır bu tip haritalar bazen eksik ve farklı anlatım olarak yapılmaktadır. resimlerin varsa daha iyi olur.

ozj2016

Yeni Üye
aslında bu anlattıklarını buldun mu üçgen taş veya oyma anahtar işaretini kırdın mı bunların resimleri olsa daha iyi yorumlanabilir okunması gereken gerçek harita taşların üzerinde olanlardır sana anahtarı boşu boşuna kırdırdı belki de haritayı bilen şifreyi çözebilen zaten bulduğun işaretlerden olacağını anlatır bu tip haritalar bazen eksik ve farklı anlatım olarak yapılmaktadır. resimlerin varsa daha iyi olur.
Belgede belirtilen alana gittim ve havzayı kaplayan kili kırdım ve belgede yazıldığı gibi bir demir anahtar buldum ve 15 metrelik bir ölçüm ve 264'lük bir pusula aldım ve kazdım ve sadece 10 cm derinlikte doğal bir kil tabakası buldum ve herhangi bir taş bulamadım
Bu belge bana, Ürdün'de Türkçe belgelerin yer aldığı bir kitabın tamamını elinde bulunduran ve hazine bulan babamın arkadaşı tarafından bedavaya verildi, ancak ancak belgeyi çözen ve hazineyi çalan kişilerden yardım istedikten sonra.

ozj2016

Yeni Üye
haritaya para verdinmi.nasıl eline geçti
Bu belge bana Ürdün'de Türk belgelerinin tamamını içeren bir kitap sahibi olan ve hazine bulan babamın arkadaşı tarafından bedavaya verildi, ancak ancak belgeyi çözen ve hazineyi çalan kişilerden yardım istedikten sonra.

favoriturk

Member
Belgede belirtilen alana gittim ve havzayı kaplayan kili kırdım ve belgede yazıldığı gibi bir demir anahtar buldum ve 15 metrelik bir ölçüm ve 264'lük bir pusula aldım ve kazdım ve sadece 10 cm derinlikte doğal bir kil tabakası buldum ve herhangi bir taş bulamadım
Bu belge bana, Ürdün'de Türkçe belgelerin yer aldığı bir kitabın tamamını elinde bulunduran ve hazine bulan babamın arkadaşı tarafından bedavaya verildi, ancak ancak belgeyi çözen ve hazineyi çalan kişilerden yardım istedikten sonra.
üstat resimleyiniz ne yapıyorsanız insanlar hayal kurarak yorum yapması zor oluyor sen belgeye göre hareket edersin ama taşta farklı bir durum vardır doğruyu orası anlatır yani resimler çok önemlidir varsa resimlerin yüklersen senin için önemli yani faydası olabilir

ozj2016

Yeni Üye
[QUOTE = "favoriteturk ، المنشور: 764566 ، العضو: 24368"]
المعلم يوضح ما تفعله ، يصعب على الناس التعليق بالحلم ، فأنت تتصرف وفقا للوثيقة ، ولكن هناك وضع مختلف في الحجر ، فهو يقول الحقيقة ، لذا فإن الصور مهمة جدا ، إذا قمت بتحميل الصور ، فهي مهمة بالنسبة لك ، لذلك يمكن أن تكون مفيدة
[/ اقتباس]

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Belgeyi nasıl çözdüğünüzü bana açıklayabilir misiniz?
Arapça yazılmış olmasına rağmen orijinal belgeyi nasıl okuyabildiniz?
İşin ustasına resmini yolladım bana tercümesini yaptı gönderdi. Ben de sizin faydanıza paylaştım. Hepsi bu kadar. Hayırlı forumlar