Oyma kaplumbaga

Efendi51

Bilgili Üye
Bu şekliyle hiç bir şey anlaşılmıyor, dört taraftan resimle kardeş, çevresinde ne var, resim eklemekten çekinmeyin, ki konu daha iyi anlaşılsın, daha güzel yorumlar gelecektir

jonsnow1

Yeni Üye
Malesef bana gelen fotoda bununla sınırlı yoksa atarım

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili Ustam siz kendiniz yeri ve ortamı biliyormusunuz. Bilmiyor iseniz boşuna konuşuruz

jonsnow1

Yeni Üye
Erzurum tarafında bir dağ zirvesinde eskiden bu çevrede Ermeni yerleşimleri vardı dağ yamacında altında dereler geçiyor etrafında ormanlık alan var

favoriturk

Member
yani bu tür figürlerin çevresi gerekiyor görmeden bilgi verilmez oyma dediğin kısım göz için yapılmış veya zamanında alınmış ufak hediye yeride olabilir detaylı araştırma inceleme olmadan bir sonuç almak zordur

jonsnow1

Yeni Üye
Detaylı fotoğrafları bulabilirsem atacağım buraya kafasının yarışı kabuğun içinde kalıyor kabukta bir şey aranabilir mı acaba yada tamamen oymak yerine bir kısmını oyup mu bırakmışlar acaba ?

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Size çevre bilginiz varmı demiştim.

Bunun arka tarafına doğru çeşme kaynak yada kuyu ve yakınında namlı bir tepe o tepede kalede olur dede mezarıda bir geçit gibi yer . Baş istikametinde değişik renkte bir taş. Çevresindeki kayalarda aslan ve kartal figürü ve yüksek tepe ile arasında bir dere olmalı. Ve buradan geçen eski toprak yol şimdi yeni olabilir bu köye gider. İki köy arasında yatır varmı. Gibi daha başka şeylerde var bunları biliyormusunuz???

jonsnow1

Yeni Üye
Var aşağıda dere geçiyor dere derenin yanında eski yollar var ve dereyi geçince diğer tarafta da bir tepe var. Ancak yatır duymadım hic

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Var aşağıda dere geçiyor dere derenin yanında eski yollar var ve dereyi geçince diğer tarafta da bir tepe var. Ancak yatır duymadım hic
Dediğim gibi yazdığım şeyler olur ise devamı gelir inşallah