Oda mahsen tünel örnek verirsek kapalı oldugu için yıllar geçtikçe içerde gaz oluşuyor cihazda onu algılıyor. Metal içinde geçerli.
Anladim.
O zaman bu faz denilen şey aslında "gaz".
Çünkü kimyada faz nedir dendiginde, bir maddenin fiziksel özelliklerinin her noktasında aynı olması demektir tanımı çıkıyor. Yani homojen olması.
Bu fiziksel özellikleri de yoğunluk, miknatislanma, kimyasal bileşimi gibi özellikler oldugunu biliyoruz.
Ayrica faz çeşitleri nelerdir dediğimizde de, maddenin halleri olan "katı, sıvı, gaz,plazma" olduğunu görüyoruz.
O zaman bu konu maddenin bir faz çeşidi olan "gaz" halinden bahsediyoruz.
O zaman da şu soru aklıma geliyor;
Bakır, gümüş, altın gibi metallerin fazları "katı faz" olduğuna göre, yani bir oksijen gibi gaz fazinda olmadığına göre,
Gazın oluşmasını sağlayanlar da bakteriler ve organik maddelerin mikrobiyal metabolizması oldugunu da biliyorsak, bu metaller nasıl oluyorda gaz oluşturuyor?
2 soru ortaya çıkıyor.
1-) Diyamanyetik metaller altın,gümüş, bakır bunlar toprak altinda gaz olusturabilir mi? Bununla ilgili bilimsel hangi çalışmalar acaba mevcut?
2-) O zaman bu tür cihazlar metali görmüyor da, metalin ürettiği gazı görüyor ise bu bir çelişki değil mi?
Çelişki dememin sebebi de, bu gazı oluşturan o kadar çok organizma var ki toprak altında akil almaz derecede. Ve bu gazların cinsleri öyle yüzlerce falan da degil. Metalin gazını nasıl ayırt ediyor?
Bilmediğimden soruyorum. Öğrenmek, aydinlanmak istiyorum.