arkadaslar bu küp taş yıgma mezar diye dusundugum yerden cıktı yerın yaklasık 50-60 santim altına kadar tas cıktı ufak tefek sora kül parçaları çıktı kullerden sora farklı toprak yapısı bir metre ındıkden sorada kocamanbi taş çıktı sal taş diye tahmın edıyorum taşın kuzeyine soluna doru 20 30 santim ındıgımde bu küp çıktı küpün genişliği bir kol kadar boyu yarım metra küpün kalınlıgı 3 4 santim içini eştik bıraz fakat küpün tabanı yok ama düz sert dagılan horasana benzeyen bir yapı çıktı ordan ileriye gitmedık henüz çıplak elle tuttugum küpün en farklı parçaları elimle eldivenle tuttugum parçalar horasanmı sert ve dagılıyor bu konu hakkında bılgı verırmısınız ustalar
ehk kardeşim küpün içi toprakmı doluydu .. . Sizmi temizlediniz .. küp boyut olarak defineyle alakalı gibi gelmedi bana ... ilk tespitiniz neyse etrafta araştırma yapın ..
ilk olarak normal toprak çıktı sora sarı eldıvenle elımle tuttuğum toprak çıktı ve küpün içine yaklaştıkca çok ağır rahatsız edici bir koku vardı birde alan tarama cihazını küpün orada tuttugumuzda boşluk modunda altın ve gümüş modunda sinyal verdi
Ustam maskesizde çalışmayın .. eldiveniniz var o tamam ... kemik felan bulmadınız değilmi .. benim ilk aklıma gelen küpün büyüklüğünü görünce küp mezarmı acaba dedim ... gerekirse küpün altına ve etrafını yoklayın ..
Burası nasıl bir yığma, yükseklik,çap nedir, dolguda gelmiş bu küp, diğer bir amacı bazen yığmanın yamaçlarına gömerler ölülerini kremasyon yada normal bir şekilde fakat kemik yok o ayrı, net olmamakla beraber.