Ruhsatlı kazı

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Acabada kaldim bu ikizker bizim ikizler olabilirmi diye :) Mal bulanındır
Saygılar ustam bu ikili Giresun/alucrada...ayrıca konu sahibine kıyamadım zarar görmesin buyursun okusun....

1. derece sit alanı olan bir arsanız varsa ve bilimsel veya arkeolojik çalışma niyetiniz yoksa yetkili kurumlara haber vermeden bir çivi bile çakmanız yasal değil. 1. derece sit alanı olan arsanızın doğal sit alanı grubundaysa, bununla ilgili olarak 2 Mayıs 2013 tarihli ve 28638 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan sit alanı kanununa başvurulabilir.

1. derece doğal (tabii) sit alanlarında yapılaşma koşulları şöyle belirlenmiştir: “Bu alanlarda, bitki örtüsü, topografya, silüet etkisini bozabilecek, tahribata yönelik hiçbir eylemde” bulunulamaz ama yetkili kuruluşların yapabileceği araştırmalar, kamu binaları ve doğal felaketlerden kaynaklanan bakım çalışmaları hariç tutulur. Bunların dışında, şahsi kullanım için istisnalara yer verilmez.

1. Derece Sit Alanı Olan Arsayı Ne Yapabilirsiniz?
Arsanızın 1. derece sit alanı olduğunu öğrenirseniz veya sonradan 1. derece sit alanı ilan edilirse üzerinde yasal olarak hiçbir değişiklik yapamazsınız ve Kültür ve Turizm Bakanlığından şahsi girişimleriniz için muhtemelen izin alamazsınız. Ama 3 Ağustos 2013 tarihli ve 28727 sayılı Resmi Gazete’de çıkan yönetmeliğe göre, 1. derece doğal sit alanındaki taşınmazlarınız Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen trampa (takas) programlarına alınır ve Maliye Bakanlığınca onay verilen Hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilir. Elbette, takas imkanından yararlanabilmeniz için arsanız yönetmelikte hariç tutulan maddelerden herhangi birinin kapsamına girmemeli.

Son düzenleme:

30061977

Engellendi
magranin içinden girişi var. girenlerin dediğine göre belir biyerekadar gidiyorsun.
3 yola ayrılıyor. en şimdikinden girince 5mt sonra 3 ad. mezar var hediyeleri var ama alamıyorsun. üst katlara çıkan merdivenler var.

30061977

Engellendi
ardeşen yani arkası şen eski ermeni yerleşim bölgesi. daha ne diyeyim nokta atışı yerde vereyim mi. ervan kabilesinin topraklari

30061977

Engellendi
sefer usta rizeliysen yerlerini söyleyeyim.

Cengizz

Member
Tümülüsler nasıl ruhsatlı açılır ilk defa burda açıklıyorum iyi okuyun..? tecrübe puanımı göz önünde bulundurmayı unutmayın. Birde açınca artık benim payı da ibana yatırın lütfen? 1- tümülüsün güneydoğu cephesine zemin hizasına beşyüz baş tavşan sığacak genişlikte bir kümes yapacaksınız. 2- tümülüsün delik deşik olana kadar sabırla bekleyeceksiniz 3- daha sonra açılan deliklerin hepsini kamera ile kontrol edeceksiniz. 4- kamera tespitinden sonra gerekli teçhizatlar ile gerekli müdahaleyi yapacaksınız.
Kendi tarlamızda 2 tane yan yana tümülüs var. Bunları ruhsatlı kazı ile açmak istiyorum. Tahmini ne kadar para gider?

leonard

Engellendi
Kendi tarlamızda 2 tane yan yana tümülüs var. Bunları ruhsatlı kazı ile açmak istiyorum. Tahmini ne kadar para gider?
ınsan gucu bır yere kadar olsa dahı tehlıkesı var
bılır kısı lazım ve bu kısıde guvenılır olması lazım
zaman lazım sabır lazım emek lazım
fınansman hepsının basında gelendır zaten
edevat malzeme daha saymım sen bunların tumbulus oldugundan emınsen
100 metre cevresındekı mezarlardan basla tek tek yap